דחוף..

• פותח הנושא 6180
  • פורסם בתאריך

6180

New member
דחוף..

שיחקתי כדורגל לפני שלושה שבועות עם גב תפוסס ומאז השרירים שלי לא משתחררים .ברור שהגב השתחרר קצת אבל יש לי כאבים (לא חמורים)בבקרים וכואבת לי הרגל בירך מאחורה וטיפה הישבן התחתון שוב אני מציין שאלו לא כאבים חמורים אלא כאבי שרירים.אני עושה המון ספורט ורוצה לחזור..השאלה שלי היא למה הגב שלי לא משתחרר? למה זה השפיע על רגלי הימנית? והאם אני יכול לחזור לעשות ספורט?(כדורגל,חדר כושר)

אולי לא רק כאבי שרירים

לפי התיאור שלך יכול להיות שמדובר אולי בבעיה אחרת. כדאי שתלך לבדיקה ואם צריך טיפול.בנתיים תשמור על רמת פעילות סבירה שלא גורמת לך לכאבים. אח"כ ,כשתרגיש יותר טוב, תוכל לחזור לפילות מלאה.

6180

New member
את יכולה לפרט יותר...

אני נורא חושש מפריצה... אבל הייתי אצל אורטופט והוא אמר לי של פרצתי.אין לי תחושת נמלים והישבן שלי כואב בחלק התחתון כאילו מן המשכיות של הרגל. שאני שם "בן גיי" הכאב עובר ישר.

זה יהיה קצת ספקולציות

בלט דיסק זה אפשרות אחת. יש עוד הרבה אפשרויות. הרבה מכאבי הגב גם מוגדרים כ"כאבי גב ממקור לא ידוע". לא צריך לדאוג. כאבי גב זה הבעיה הכי שכיחה שיש ובד"כ הם חולפים גם ללא התערבות טיפולית.

6180

New member
עוד שאלה...

אני מצטער על הבורות אבל מה זה בקע בדיסק? ומשהו נוסף הקטע הוא שהשרירים שלי נתפסו לפני שלושה שבועות ועדיין לא השתחררו לגמרי האם זה נורמלי? כי אני יודע שגב משתחרר אחרי שבוע מקסימום. חוץ מזה גם השריר האחורי של הרגל תפוס מאוד האם זה מקרין או יכול להיות משהו מקומי? אני עושה פיזיוטרפיה פעם בשבוע והפיזיוטרפיסט אמר לי שאין פריצה אבל בקע מתחיל להפחיד אותי ממה שאמרת. נ.ב יש לציין שאתמול חזרתי לשחק כדורגל ולא נתפס לי הגב אבל פחדתי לעשות תנועות חדות מדי האם אני צריך עדיין לנוח או לחזור לפעילות מלאה?

והעיקר לא לפחד כלל

בלט / בקע וכו' - בעיה שכיחה עם מוניטין בעייתי. פרוט ראה בקישור שצירפתי. אם זה לא ברור כדאי לך להיכנס לאנטומיה ולראות במה מדובר. אם חזרת לשחק כדורגל והיה בסדר - סימן שאתה משתפר. אז אתה והפיזיו שלך כנראה עושים את מה שצריך. לגבי הפחד מתנועה - בד"כ משתחררים מזה די מהר. אם לא, אז תעבוד על עצמך בעניין הזה. פחד מתנועה זה אחד האספקטים השלילים של כאב. אל תהיה מודאג - אתה עובר משהו שהרבה אנשים עוברים/עברו/יעברו. עושה רושם שאתה בתהליך טוב של שיפור אז תמשיך בזה.

למעלה