דחייה במקום ביטול...

Metheny

New member
דחייה במקום ביטול...

היה לי צו קריאה לשירות מילואים באוקטובר. הייתה לי בעייה לגבי התקופה הזאת, כי הלימודים באוניברסיטה התחילו וגם הייתי מפספס מועד מיוחד. דיברתי עם הקצין שלישות בבסיס שלי והוא אמר שהוא מבטל את הצו קריאה. חשבתי לעצמי שהוא מבטל אותו, ויקראו לי רק בשנה הבאה (בחופש השנתי). אחרי כחודש, קיבלתי צו קריאה לדצמבר, שזה פי כמה יותר גרוע, כי זה לפני תקופת המבחנים הסמסטריאליים. כלומר, מסתבר שהוא דחה את זה במקום לבטל (כמו שהוא אמר לי). הגשתי ולת"ם וקיבלתי תשובה שלילית. נ.ב. הייתי בצו חירום השנה, וכתבתי את זה בבקשה, אבל זה לא הועיל... יש משהו לעשות בנידון? הצעות? תודה..

ניר נגר

New member
לפני המילואים יש שיחת מג"ד

( כך זה אצלי) לשיחה הזו מגיעים אותם חיילים עם בעיות אישיות. תגיע לשם ותנסה לשוחח איתו על הבעיה שלך. אם אין שיחות מאורגנות בקש מקצין הקישור שיארגן לך שיחה כזו. כמו כן, למה אתה לא פונה לקצין השלישות שינסה לדחות שוב פעם את המילואים? בהצלחה בלימודים ובמילואים. נ.ב - בתור סטודנט אתה יכול לעשות מקסימום 21 יום בשנה, אל תשכח להודיע לקצין הקישור שאתה סטודנט על מנת שלא יטרטרו אותך סתם אלה תקבל כבר צו ל 21 יום.

Metheny

New member
מג"ד?

אני בבסיס של ג'ובניקים , אין שם מג"ד , רק קצין שלישות... הוא אמר לי להגיש ולת"ם, והגשתי, אבל קיבלתי תשובה שלילית. לגבי ה-21 ימים בשנה - צו חירום לא נחשב אם אני לא טועה.

Section

New member
עניין של ניסוח

אני למשל תמיד אומרת שאני אבטל את הצו- כי הפעולה מהצד שלי נקראת ביטול צו. אבל הכוונה שלי היא תמיד דחיה. גם הבקשה היא בעצם דחיה ולא ביטול. אני מבטלת צו ולא מוציאה חדש רק אם יש לחייל סיבה ממש טובה לא לקבל מילואים חדשים- כמו טופס 55', וע"ר או חו"ל ארוך... אם בקשת דחיה בפעם הראשונה- זה גם מה שקבלת. חבל שלא שאלת כדי להיות בטוח. שאלה- על סמך מה הוא בטל לך? שלחת פקס? כי אם הגשת טופס 58 חייבת לצאת לך תשובה בכתב מעבר לצו ביטול. שים לב מה היה כתוב לך שם. ו-21 יום זה מה-1 באוקטובר עד ה- 31 ביולי. באוגוסט-ספטמבר אתה יכול לעשות יותר והספירה מתחילה מאוקטובר. כלומר אם עשית 10 ימים בספטמבר זה לא אומר שמאוקטובר תוכל לעשות רק 11 יום. אם תספר קצת על אופי התעסוקה אולי אני אוכל לעזור לך קצת יותר. אבל תבקש להיות מקדם ביטחון- כך שאם יהיו מספיק אנשים ידחו אותך למועד מאוחר יותר.

Metheny

New member
תשובה...

כן, שלחתי פקס, והם אמרו שזה מבוטל... אני משרת באספקת מזון, כך שזה לא משהו שתלוי בזמן מסויים בשנה (כמו אימוני גדודים). האמת היא שהשתחררתי באוקטובר שעבר, וגם היה לי צו חירום במרץ (לפני אוקטובר....), אז חשבתי שיתחשבו בי... כנראה שהם חשבו אחרת. את חושבת שיש סיכוי שאחרי שדחו לי את הולת"ם, ונשאר עוד פחות מחודש למילואים, הקצין שלישות עדיין יכול להסכים לדחות לי את זה לשנה הבאה?

Section

New member
הממ..

וקבלת מכתב בחזרה? (בנוסף לצו ביטול) זה באמת קצת לא יפה שלא התחשבו בך אבל אין מה לעשות. אני לא מכירה את האופי של התעסוקות שלך אז צר לי שאני לא כל כך יכולה לעזור. אבל אולי בכל זאת הק. שלישות יוכל לעזור לך... תשאל אותו...

Section

New member
ובכן

כשמזינים טופס 58 למחשב יוצאים שני העתקים של מכתב תשובה- 1. לחייל 2. לתיוק אתה היית אמור לקבל אחד מהם...

פלסטיק

New member
תגיש ערעור על ההחלטה (ומהר)

לא בטוח שיתחשבו אבל שווה לנסות (מה יש להפסיד?). כדאי לך לבקש דחיה. ביטול נשמע לא טוב ודחיה לשנת התקציב הבאה ממילא כמוה כביטול. פיצול גם כן יוריד לך חלק מהמעמסה עוד משהו לבירור: אם מקום העבודה שלך עוסק ביצוא קיים מסלול לבקשת ביטול דרך ראש אכ"א. אני לא זוכר פרטים כך שעליך לברר לבד.

Metheny

New member
הבעייה היא ש...

מותר לדחות עד 4 חודשים. וזה לא עוזר לי, כי הלימודים הם עד יוני. כתבתי להם בולת"ם לדחות לאוגוסט הבא. (ואני לא עובד, אני סטודנט)

פלסטיק

New member
קודם כל אני מקווה שכבר הגשת ערעור

אני מניח שברגע שולת"ם יקבלו את בקשתך לדחיה ליחידה כבר לא ישנה אם זה אוגוסט או אפריל כי את השנה הזו הם כבר פיספסו (לכן הם מתעקשים הרגע על דצמבר), כך שתתקל בפחות התנגדות. חוץ מזה תפתור קודם את הבעיה של עכשיו, על אפריל תוכל להגיש עוד פעם ולת"ם שנה הבאה

zvisade

New member
דחייה במקום ביטול...

פשוט. 1)בקבלת צו אשר רשום בו פלח"ת תע"מ , לא לאשר את הצו. 2)אם מתקשר אליך השליש אמור לו שלא קיבלת את הצו. אם יש פחות מ45 יום עד לגיוס והוא התקשר אמור לו שרק עם צו 8 הוא יכול לגייס אותך והזמן שלו עבר. 3)אל תגיע ליום הגיוס. 4)עבר יום הגיוס השמד את הצו.

binon

New member
אתה טועה ומטעה

כל צו שיוצא נרשם ברשימה מיוחדת עליה נרשם תאריך המשלוח המקורי. מבחינת הצבא אם הכתובת נכונה גם אם תטען שלא קיבלת את הצו אתה בר גיוס. ובדרך כלל שולחים צו רשום אם אין תגובה לצו הראשון. אם הצו הרשום לא חוזר או חוזר מסיבת "לא נדרש" מבחינת הצבא קיבלת את הצו ואם לא תגיע יינקטו נגדך הליכים. ואם תשנה את הכתובת או תודיע שאתה גר בכתובת אחרת ולא קיבלת את הצו הרי זו גם עבירה על חוקי הצבא כי צריך להודיע על שינוי כתובת תוך מספר ימים.

למעלה