דחייה, צד ב.

dahoe

New member
דחייה, צד ב.

כשפעם באף פעם, אחרי הכרות קצרה, אני שואל מישהי משהו יחסית ישיר (מבחינת אם בא לה להיפגש וכו') ונענה בדחייה, יש לי תחושה של חוסר נוחות מבחינת הצורה שבה הצד השני רואה את זה. כאילו המסר שמי שמולי קיבלה היה "לא דיברתי איתך בכיף והייתי נחמד אליך כי נהניתי מהשיחה. סתם רציתי לעשות עליך רושם, כי רציתי משהו ממך".
עד כמה נראה לכם שיש משהו בחששות האלה? איך הרגשתם כשיצא לכם לעמוד בצד הדוחה?

dory141

New member
אולי עדיף לא להפוך דייטים ראשונים לחקירת משטרה

יש אנשים שלא אוהבים לדבר הרבה, או שמעדיפים שלא לחשוף את עצמם בבת אחת. מעבר לזה, אחרי שמיצית את כל נושאי השיחה בפעם הראשונה, אחרי זה כבר אין הרבה על מה לדבר.

jeshu

New member
זה לגיטימי לגמרי להכיר את בנות המין השני
גם למטרת הכרות רומנטית וגם למטרת ידידות נטו. גם מעבר לאחד לשני הוא בסדר. בעצם הכל בסדר. אתה צריך לכוון לאן שאתה רוצה, אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחת בעניין ואתה צריך לדעת לקבל דחייה. זה הכל. לא נוח לך כרגע? קבל מספיק דחיות וגם איזה פעם תהיה עם טיפ]ה ביטחון עצמי ותראה שאתה נאלץ לדחות בעצמך (הרגשה לא נוחה אף היא, אולי יותר).
אני כן מעדיף את המצב בו ברור לשני הצדדים שהצד השני מעוניין לבדוק את האפשרות לקשר רומנטי ולצורך כך, נוח ללכת דרך אתרי הכרויות או אפליקציות להכרות (ואז יש פחות מקום לספק, גם אם כן תתקל בבחורות שמחפשות ידידים).

dahoe

New member
בכל זאת הייתי רוצה לדעת איך הצד השני מרגיש בסיטואציה.

אני חושש מהמסר הזה כי ברוב המקרים אני באמת נהנה מהשיחה, וגם שמח להמשיך קשר ידידותי אם קשר זוגי לא עומד על הפרק (ואולי כאן הבעיה, כי ידוע שראיית הצד השני כאובייקט מביאה יותר תוצאות...)
ואני מאוד לא אוהב אתרי הכרויות. אתה נדרש לעבור על פני 100 פרופילים, לחוות דעה על בסיס 2 תמונות ו5 מילים, לשלוח הודעות ל-10 מהן ולא לשמוע מאף אחת. לא שווה את האנרגיה בשום דרך. אני מעדיף ללמוד לעשות את זה פנים אל פנים ואשכרה להנות מההכרות.

jeshu

New member
לפעמים גם כשרוצים לדעת, לא יודעים
ולפעמים, גם כשהצד השני אומר\אומרת לך, אתה מבין שהתשובה לא אמינה, מטרתה אינה בהכרח גילוי לב כנה וגם אם אתה חושב שהתשובה כנה, אתה לא יכול לסמוך על זה שהערכת הכנות שלך נכונה.
אני לא יודע מה חשבה הבחורה הראשונה ששכבתי איתה. היא בטח חשבה אותו הדבר שאני חשבתי - שזה היה סקס ממש גרוע. זה מה שאני חשבתי. גם לא הייתי מאוהב בה ולא היו לי רגשות כלפיה, אז זה לא שינה לי הרבה.

dahoe

New member
וזו הסיבה שבאתי לשאול את זה כאן, לקבל קצת מושג מחוויות אחרות

להבין מה מרגיש צד שלישי בסיפורים שלו כדי להבין מה מרגיש הצד השני בסיפורים שלי

jeshu

New member
ובנוגע לאתרי הכרויות
כן, זה סיזיפי ומעייף, אבל זו פלטפורמה יעילה. כמו כן, אין מניעה שתכיר גם שם וגם פנים מול פנים.
אם בחורות לא חוזרות אליך, אז כנראה שהפרופיל שלך קצת משעמם או לא בולט מעל אחרים. אני זוכר שהיו כאלה שהיו חוזרות אלי גם כי הן אמרו לי שהפרופיל שלי היה קצת שונה מרוב מה שיש באתר. אז נסה לשפר את הפרופיל, להכניס לתוכו יותר תוכן, תמונות מעניינות, אבל אל תגזים עם המלל כי למי יש כוח לקרוא בימינו.
אתה כבר תדע מה הצד השני חושב, גם אם לא במדוייק לפי התגובות שתקבל.

נ.ב.
בסרט "הקיץ של אביה" גילה אלמגור אומרת "אוכל לא אוהבים, אוכל אוכלים".
יש עוד סרט ישראלי שבו אדם אחד אומר "אסבל אני לא אוהב אותו" (על אדם שלשי ונענה "אתה צריך להסתדר איתו, לא להתנשק איתו, אז תסתדרו".
מבין לאן אני חותר?
תשתמש באתרי הכרויות, אתה לא חייב לאהוב אותם. הרוב לא אוהבים אותם ויש איתם המון בעיות, אבל גם המון יתרונות.

dori78

New member
הממממ...

תלוי איך ומתי במהלך השיחה אתה עושה את זה.
אני מניחה שאם מישהו היה מנהל איתי שיחה על משהו ופתאום באמצע בלי אזהרה מוקדמת
קופץ ל"אז מה את אומרת,מתאים לך להכיר אותי בקטע רומנטי?" - זה היה קצת מבהיל.

אני לא יודעת אם הבחורות באמת קיבלו ממך את המסר הזה או שאולי
אתה בעצמך מרגיש שזה מה שאתה עושה ולכן אתה מפרש כך את הדחייה.

בפעמים בהן סירבתי למישהו - והיו גם כאלה שנתנו לי תחושה בדיוק כמו זו שתיארת, שהם מנהלים small talk כדי להגיע לתכל'ס ולא כי זה מעניין אותם - אמרתי בצורה ברורה למה זה לא מתאים, כולל התייחסות לאופן שבו זה קרה.

אני מניחה שאני קצת יוצאת דופן בקטע הזה, אני מאמינה שאנשים צריכים לדעת מה לא היה בסדר כדי להפיק לקחים.
אגב, גם להגיד "אני מעדיף בחורות עם חזה גדול" זה לגיטימי לחלוטין בעיניי.
ככה הבחורה יודעת שזה לא שחלילה הבחור חושב שהיא סתומה או לא מעניינת, אלא פשוט מעדיף חזה גדול.
אבל רוב האנשים מעדיפים לא לפרט כדי לא להעליב, למרות שזה פחות אפקטיבי מבחינת מי שמקבל את הדחייה.

למעלה