דחיית בדיקת מי שפיר עקב דימום

• פותח הנושא eve02
  • פורסם בתאריך

eve02

New member
דחיית בדיקת מי שפיר עקב דימום

שלום דוקטור הר-טוב - מתנצלת מראש על אריכות הדברים..., אני בת 44.5, הריון חמישי אחרי 4 הפלות טבעיות (כל ההריונות אחרי גיל 40 וכולם ספונטניים. אין לי ילדים). בדיקת שקיפות עורפית נתנה סיכוי של 1:19 לתסמונת דאון, ותבחין משולש נתן סיכוי של 1:4. לכל הדעות תוצאות גרועות. מאז שבוע 10 בערך יש לי דימומים קלים (SPOTTING), בצבע ורוד. ההריון מתפתח כשורה ובאינספור בדיקות אולטרסאונד העובר, השליה וצואר הרחם נראים תקינים. בוצעה גם בדיקת PAP שגם היא תקינה. לאור הדימומים, בביה"ח בו אני מטופלת לא רוצים לבצע את בדיקת מי השפיר, ודוחים אותה משבוע לשבוע. אני כיום בשבוע 20+1 ולא נראה לי שהדימום יפסק פתאום באורח פלא. אני מבינה שהם לא רוצים לסכן את ההריון הכ"כ יקר, אבל מצד שני, קשה לי מאד "לסחוב" בידיעה שיש סיכוי גבוה שהעובר לא תקין (עלה גם רעיון למשוך עד שבוע 30). שאלות: 1.מה דעתך, ומה המדיניות באיכילוב לגבי ביצוע הבדיקה בזמן דימום (דימום קל שנמשך שבועות ולא עושה סימנים שעומד להפסק)? 2. מה המלצתך לגבי מנוחה? אני פוגשת לא מעט רופאים -יש רופאים שממליצים לי על מנוחה, אחרים לא. הייתי לאחרונה במנוחה 10 ימים - רוב הזמן בשכיבה, ואין הבדל בכמות או אופי הדימום בין אם אני נחה או לאו. (הרופא המטפל אישר לי לחזור לעבודה בתנאי שאני לא מתאמצת ונחה הרבה בשארית הזמן). אני שוב מתנצלת על אריכות הדברים ומודה לך מראש מקרב לב על תשובותיך.

ל eve02

צריך לשקול את הסיכון להפלה עקב הדמם (שקשה כמובן להגיד מה הסיכון המדוייק ובכמה תעלה בדיקת מי השפיר את הסיכון) ולהחליט אם לבצע את הבדיקה או לא. לפי מה שכתבת את רוצה תשובה עכשיו - ולכן אם גן אין לך ברירה אלא להסכן. אין מדיניות חד משמעית באיכילוב לגבי הדבר. המנוחה היא ענין שנוי במחלוקת ודעתי האישית שאינה משפיעה בהרבה אם לא מצאו סיבה ספציפית לדימום. מצטער שאין לי תשובה חד משמעית וקלה לגבי ההחלטה המורכבת וחשובה שעלייך לעשות. בהצלחה דר יוסי הר-טוב

eve02

New member
תודה, עדכון, ושאלות נוספות...

ראשית תודה - אבל עד שהגבת, כבר הייתי אחרי הפסקת הריון (טריזומיה 21, כפי שחששתי...) אודה לך אם תוכל לענות על מס' שאלות קצרות (הרופא המטפל שלי חוזר מחו"ל רק בעוד 3 שבועות...) 1. חמשת ההריונות שלי (ועוד מספר הריונות כימיים) כולם היו טבעיים ולאחר גיל 40, אך כולם הסתיימו בהפלה טבעית - קרוב לוודאי כתוצאה מפגמים בעוברים, כי כל הבדיקות שאני עברתי היו תקינות. כיום אני בת 44.7 והרופאים שאני נתקלת בהם כולם מתפעלים מרמת הפוריות שלי ומעודדים אותי להמשיך, אבל בעיני פוריות זה לא רק להרות, אלא גם לסיים הריון עם תינוק ביד. אני יודעת שאיש אינו יכול לנבא, אך האם אתה מוכן להסתכן ולהביע הערכה לגבי סיכויי לעובר תקין? 2. כמה זמן עלי לחכות עד שאני מנסה שוב להרות (עברתי הפסקת הריון בשבוע 21 באמצעות בלון + זירוז ואח"כ גרידה). ד"א, רמת ההמוגלובין שלי לאחר ה- TOP היתה 10, האם זה צריך להשפיע על זמן ההמתנה (אני כמובן לוקחת כדורי ברזל)? מקווה שתוכל לענות ושוב מודה לך מראש...

למעלה