דחיית בקשה לדמי אבטלה, לערער?

shay5119

New member
דחיית בקשה לדמי אבטלה, לערער?

בחודש יולי 03 התפטרתי מהעבודה מסיבה מסויימת. במקום זה עבדתי כ-10 חודשים בשכר חודשי. לפני כן הייתי סטודנט ובמקביל ללימודים עבדתי בעבודה לפי שעות (סקרים בטלפון) במשך כ-10 חודשים. מכיוון שהתפטרתי אני אמור כביכול לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום. הגשתי את כל הטפסים והאישורים ובתשובה חוזרת מביטוח לאומי הם דחו את הבקשה בטענה כי צברתי "רק" 261 יום מתוך 300 נדרשים. מה עושים??? האם יש מה לעשות בעניין מול ביטוח לאומי או שלהמשיך ולחפש עבודה ולקוות לטוב???

s h i m s h o n

New member
אני אמנם פוטרתי

...אבל נראה לי ששנינו במצב דומה (ראה הודעה שלי מלפני כמה ימים): כדי לקבל דמי-אבטלה, אתה אמור לעבוד 300 ימים מתוך 540 הימים האחרונים. אם עבדת 10 חודשים במקום עבודתך האחרון - הרי לך 300 יום ממקום עבודה זה לבדו! גם אני עבדתי במשרה חלקית וקיבלתי דחייה. פניתי ל- ש.י.ל והם אמרו לי שיש לי CASE וביקשו ממני לגשת אליהם עם כל המסמכים, כך שהתשובה היא: כן - תערער. בהצלחה, ש.

shay5119

New member
רגע, אבל...

נדרשים 300 ימי עבודה! וכנראה ש-10 חודשים הם פחות מ-300 ימי עבודה מכיוון שבחודש ממוצע יש 23-25 ימי עבודה. שנית, מה זה ש.י.ל? היכן הם נמצאים? תודה מראש שי

cybordyn

New member
ש.י.ל - שירות יעוץ לאזרח, קבל:

ש.י.ל - שירות יעוץ לאזרח תבדוק בלינק המצורף. כנראה שבביטוח לאומי יודעים על מה הם מדברים, חסרים לך חודשיים עבודה כדי לקבל דמי אבטלה. אבל תבדוק, יכול להיות שאתה זכאי לקבל אבטחת הכנסה.

למעלה