דחיית חיסונים בגיל 4 חודשים.

דחיית חיסונים בגיל 4 חודשים.

שאלה חשובה : האם ניתן לדחות חיסונים באמצע סידרה?
כלומר, אם התחלתי כבר סדרה של חיסונים, האם אני מחוייבת להמשיך בה לפי המרווחים שמופיעים בלוחות של טיפת חלב ואם אני לא עושה כן מה דינם של החיסונים שניתנו בסידרה? האם הם מאבדים כל משמעות וכשארצה להשלים את הסדרה אצטרך לחזור עליהם?
אני אמא לבת 4 חודשים, יונק ומתוק שקיבל את המנה הראשונה בסדרה המחומשת. התחלתי לברר על הנושא ואני חושבת שהייתי רוצה לדחות את המנה השנייה בכמה חודשים. אבל רק כל עוד הצעד הזה לא מבטל את המנה הראשונה שקיבל.
לא הייתי רוצה לוותר על החיסון. אלא רק לדחות. השאלה אם בשלב הזה זה אפשרי.

משמעות דחיית חיסון

שלום לממתינה לנסיכה וברוכה הבאה לפורום שלנו.

מנות חיסון נוספות נוספו עם השנים כתוצאה מכשל המנות הקודמות - המחלות ממשיכות להתפרץ, מה גם שבהיקפים נמוכים יותר, גם לאחר החיסונים וגם באוכלוסיות מחוסנות היטב. ההסבר המקובל להוספת מנות חיסון הוא: יש דעיכה של רמת הנוגדנים (שנוצרו כתוצאה מהמנה הקודמת) ולכן צריך "להזכיר" למערכת החיסונית להמשיך לייצר נוגדנים. תוקף החיסון נגד שעלת, למשל, פג אחרי 3 שנים והוא אינו מעניק הגנה מפני הידבקות באוכלוסיה ("חסינות העדר").

מבחינה מחקרית, אדם נחשב "מוגן" אם יש בדם שלו נוגדנים מעל רמה מסויימת.
בחלק גדול מהחיסונים, מרבית המחוסנים יפתחו רמה מספקת של נוגדנים כבר לאחר המנה הראשונה, ואפשר שהוא ימשיך להיות מוגן (לפי קנה המידה המחקרי של רמת נוגדנים בדם) גם ללא חיסון במנות נוספות. לדוגמא:
95% מהמחוסנים במנה אחת בלבד של חיסון החצבת (בגיל שנה) מייצרים נוגדנים ברמה הנחשבת כמספקת הגנה. המנה השנייה ניתנת לכולם על מנת להעלות את רמת הנוגדנים בקרב 2-4 אחוזים נוספים [מתוך "הספר הוורוד" על החצבת, משרד הבריאות בארה"ב].
מכאן את יכולה להבין שאי המשך מתן מנות חיסון איננו מבטל את המנות הקודמות, ובמקרים רבים אף איננו נחוץ. כדי לעמוד על הצורך במנות חיסונים, ניתן לבצע בדיקות ספציפיות של רמות נוגדנים בדם.
תכנית החיסונים ניתנת באופן גורף לכולם, במועד שנקבע סטטיסטית (ולא רק משיקולים רפואיים) ללא בדיקה אישית לרמת הנוגדנים בדם, ולכן ייתכנו מקרים רבים של מנות חיסון נוספות מיותרות.
אם יש מחלה מסויימת שחשוב לך לוודא נוכחות נוגדנים - את יכולה לבקש בדיקת נוגדנים בדם למחלה זו, ולפי רמתה, לדעת.

בנוסף, ממליץ לך לקרוא על ההבדל בין יעילות מחקרית ליעילות קלינית של החיסונים, שהרי גם רמת נוגדנים מספקת בדם איננה מבטיחה בהכרח הגנה מפני המחלה בשעת חשיפה לוירוס/חיידק.

בהערת שוליים אוסיף ואומר שאת לא "מחוייבת" לחסן בשום חיסון בשום מסגרת, זו תכנית חיסונים מומלצת ואת רשאית לעשות מה שנכון לך ולילדייך.

Cahill

New member
כמה בלה בלה מבלי להשיב לה על שאלתה בתשובה

קצרה מבלי פלפולים בכדי להגן עליך משפטית מפני מתן תשובה ישירה

אז, מאחר ואתה צ'יקן, אשיב במקומך, שאין שום בעיה לדחות חיסונים ואפילו המלצת משרד הבריאות הוא לדחות את מנת החיסון אם אתה חולה בזמן תאריך המנה המבוקשת.

החיסון היחידי שנראה לי שיש בעיה לדחות אותו היינו הרוטה, כי גם יש חסם תחתון למתי לוקחים את המנה הראשונה שלו.

תשובה עניינית?

יכולת לתרום את תשובתך בצורה עניינית לא התייחסות אישית אלי (או לכל אחד אחר).
בפעם הבאה אאלץ לחסום אותך.

למעלה