דחיית חיסונים ובדיקת נשאות

אבהשנה

New member
דחיית חיסונים ובדיקת נשאות

שלום לכולם,
אני וזוגתי מצפים לילד ראשון ממש בקרוב, כחלק מתהליך הלידה הבנו שישנם כמות חיסונים די מרשימה שמקבל היילוד בחודשי חייו הראשונים.

היות ואין לנו השכלה רפואית, אנחנו די אובדי עצות אל מול התלבטות אם כן/לא לחסן ממה ומתי. אני מניח כמו רוב ההורים בפורום הזה.

יש לי מספר שאלות:
1. צהבת - האם יש דרך לעשות בדיקה דרך קופ"ח האם האישה נשאית של נגיף הצהבת?
אם היא לא נשאית, הרי שאין סיכוי שהתינוק יידבק ממנה במהלך הלידה, לא?
2. האם יש בפורום הורים שדחו את מועד חיסון הצהבת למאוחר יותר (גיל חודש, לדוגמה) אם כן, אשמח לשמוע למה החלטתם דווקא בגיל מסוים לחסן ואיך ההליך עובד מול רופא ילדים ולא דרך טיפת חלב?
 

Onat Hatapuzim

New member
מידע חשוב

הי אבא,
טוב מאוד שאתה מברר מבעוד מועד את נושא החיסונים.
חשוב מאוד שתדע שהפורום הזה אינו פורום מקצועי כלל וכלל. מומלץ לקבל מידע בנושא רפואי מאנשי מקצוע המכירים לעומק את התחום. אם אתה מחפש פורום אינטרנטי מוצלח, יש את קבוצת מדברים על חיסונים בפייסבוק, שם יש עשרות אנשי מקצוע מתחומי הרפואה והמדע שישמחו לתת לך את כל המידע שאתה צריך בנושא.
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/?fref=ts
 

פולספגן

New member
תשובות

1. בדיקת דם פשוטה של צהבת B לאם.
2. כן, אני דחיתי וטרם חיסנתי עד הלום בחיסון זה.
אגב, גם לאחר שדחית, זה נשאר בתחום טיפת חלב ולא קשור לרופא הילדים, אלא אם כן, הוא יגיע לגיל שזה כבר לא באחריות טיפת חלב ואז עושים את זה דרך משרד הבריאות.
 
צהבת B וחיסונים

שלום אבהשנה וברוך הבא לפורום שלנו.
אכן, הורים רבים דוחים ואף מוותרים כליל על חיסון הצהבת B, הרבה יותר מאשר חיסונים אחרים. חיסון זה אינו מומלץ במדינות רבות כחלק מתכנית החיסונים לכלל האוכלוסיה. בחלק מהמדינות הוא מומלץ רק לקבוצות סיכון (אמהות נשאיות), קבוצה זו מהווה כאחוז אחד באוכלוסיה.
קרא כאן את כל המידע שאתם צריכים לדעת לפני קבלת החלטה על צהבת B.

בטיפת חלב תמיד ישמחו להשלים לכם חיסונים, מתי שתרצו.

(מומלץ שתלמדו ותקראו על זה ושתלכו לרופא שלכם מצויידים במידע זה עם הרפרנסים הרלוונטים. לקבוצה עליה המליצו לך כאן למעלה (מדברים על חיסונים) לא הייתי ממליץ לך ללכת, אני יכול לסכם לך את ההמלצה שתקבלו שם במשפט אחד: "רוצו להתחסן ותפסיקו לשאול שאלות מיותרות").

בריאות ומזל טוב!
 
זו פשוט השמצה גסה ושיקרית. יצא לי להסתכל שם וזה לא נאמר

מעולם לאף אחד, להיפך, אנשים שם עונים בסבלנות (ובהתנדבות) על כל השאלות גם כאלה שנשאלו בפעם המאה, ומעודדים את ההורים לשאול שאלות שמטרידות אותם ולהסביר ממה הם חוששים כדי לתת מענה נקודתי וענייני.
&nbsp
נכון, כדאי להתחסן. זה הקונצנזוס הרפואי. יש סיבה שהוא כזה.
 
ואתה? אולי במקום לצטט אחרים תסתכל לבד?

כי אני הסתכלתי ולא ראיתי את הדברים שריינבוי כתבה שם. ראיתי התנהלות אחרת והתרשמתי באופן שונה. במקום לשפוט על סמך דעה אחת כל אחד יכול פשוט להיכנס ולהתרשם בעצמו.
 
גם אני הסתכלתי

וקיבלתי בחילה.
ראיתי דברים קשים וחמורים הרבה יותר ממה שהכותבת כאן ליקטה בעדינות.
&nbsp
 
ראשית, מזל טוב!

שנית, מכיוון שציינת בעצמך שאין לכם השכלה רפואית ואתם אובדי עצות, מדוע לפנות לאחרים נטולי השכלה רפואית במקום לאנשי המקצוע שיש להם השכלה כזאת?
נראה לי די מתבקש...

אני לא רופא, אז אני יכולה רק להפנות אותך לדברים שנכתבו ע"י בעלי השכלה רפואית (באתר מרכז רפואי וולפסון), מקווה שיועילו לך:
http://chisunim.co.il/Paper.aspx?id=12&cat=4

אני מצטט מתוך הקישור:
אפשר להידבק בנגיף גם לאחר מגע אקראי העוקף את העור (כמו בפה, בעיניים או דרך חתכים בעור) עם כמות מזערית של נוזלי גוף מזוהמים כגון דם או רוק, למשל בעקבות שיתוף כלי אוכל, כלי רחצה, סכיני גילוח או מברשות שיניים. הדבקה כזו שכיחה בין מגעים קרובים כגון בני משפחה.

רוב ההדבקה בישראל אינה במעבר ביחסי מין כפי שנהוג לחשוב, אלא בעקבות מגע אקראי עם כמות מזערית של נוזל גוף מזוהם של בן משפחה או חולה אחר. כיון שמרבית הלוקים במחלה אינם יודעים על כך, לא ניתן למנוע מראש מגע כזה. נשיכת ילד אחר בגן וגם דקירה ממחט שהושארה בגן המשחקים או על חוף הים על ידי נרקומן הן אפשרויות נוספות להדבקה.
על כן, מתן החיסון מיד לאחר הלידה מקנה הגנה מוקדמת ביותר, ומונע את כל אפשרויות ההדבקה הבלתי צפויות והבלתי נשלטות.

כפי שתוכל לקרוא בקישור, גילו שלחסן רק ילדים של אוכלוסיה בסיכון (כפי שהמליץ מנהל הפורום) לא הוריד את שכיחות החולים באוכלוסיה, אבל לחסן את כלל תינוקות כן, ואין סיבה לדחות את החיסון הזה. ככל שמקדימים לחסן כך ניתן להגן על התינוק מוקדם יותר, והוא עלול להידבק גם מקרוב משפחה נשא שאינו יודע שהוא כזה.
 
מעניין שרשויות הבריאות באירופה לא יודעים את ז

החיסון אינו בתכנית החיסונים של אנגליה, יפן, דנמרק, פינלנד, הונגריה, איסלנד, הולנד, נורבגיה, סלובניה, שבדיה, שוויץ. בחלק ממדינות אלה, מומלץ חיסון זה לקבוצת סיכון בלבד המהווה בישראל פחות מאחוז אחד מהנשים.
&nbsp
הם פשוט מזניחים את בריאות התינוקות שלהם ומונעים מהם חיסון לאחר הלידה... אולי הם פשוט לא מכירים את האתר של פרופ' סומך?
 
מי אמר שהם לא יודעים? זה שחיסון לא נמצא בתוכנית חיסונים

לא קשור לידע אלא לקבלת החלטות ולתיעדוף שונה. למשל שיקולי עלות תועלת, כמה זה עולה לעומת מה התועלת, מה המצב באוכלוסיה ועוד. יש הרבה חיסונים שפעם לא היו בתוכנית החיסונים בישראל (והיה צריך לשלם עליהם פרטי) והיום הם כן. זה כמו שתטען שאם תרופה לא נמצאת בסל התרופות סימן שהיא לא יעילה...
 

Onat Hatapuzim

New member
מדברים על חיסונים- הקבוצה היחידה ברשת עם אנשי מקצוע

מור סגמון אתה כל כך ממהר לאיים,
אבל מרשה לעצמך כמנהל פורום לנהל מסע הכפשה מכוער נגד קבוצה שבה צוות ענק של אנשי רפואה ומדע,
אשר מביאים מידע מהימן ומבוסס בנושא החיסונים.
זה מאוד לא מכובד.
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/?fref=ts
&nbsp
 
חה! את באמת משעשעת...

הקבוצה שאת משווקת אותה כאן, מנהלת מסע הכפשה מכוער ובוטה למי שלא מיישר קו איתם.
אני מבין שקיבלת את הפורום כאן למשמרת הקרובה?
 

Onat Hatapuzim

New member
מדברים על חיסונים בפייסבוק

אני לא "משווקת" שום דבר. הקבוצה לא מוכרת כלום. גם לא הרצאות וספרים...
וגם לא מתעסקת בהכפשות כמו שאתה עושה.
הקבוצה פשוט מבחינה בין מקורות מידע מהימנים לכאלה שאינם
ומספקת הנגשה של מידע מהימן, גם מאנשי מקצוע- אחיות, רופאים ומדענים.
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/?fref=ts
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
מידע מהימן, מקורות מהימנים. המממממ.....

טוב, הפרסום העקבי שלך את קבוצת "מדברים על חיסונים" כאן, כקבוצה של אנשי מקצוע המנגישה "מידע מהימן" ממקורות מידע "מהימנים", דורש שנראה כאן עד כמה היא כזו...

נתחיל מהקביעה של ד"ר צ'פניק, לפיה "בניגוד לוירוס המוחלש והלא מסוכן שי בחיסון [הפוליו] המוחלש, וירוס פראי מסוכן...". - כפי שמוצגת בתמונה המצורפת.

בואו נראה מה מקורות מהימנים (באמת מהימנים, לא "מדברים על חיסונים") אומרים על זה (עצרתי אחרי שמצאתי שלושה מקורות בלבד):

1. במאמר הזה, עוסקים בשאלת מיגור הפוליו מהעולם, משקפים את ההתחבטות הסבוכה המעסיקה את המומחים ברמה העולמית: איך ניתן יהיה למגר את הפוליו כאשר החיסון המומת לא מונע התפשטות הנגיף מחד, בזמן שהחיסון המוחלש מפיץ אותו בעצמו וגורם לתחלואה בפוליו מאידך. החוקרים מסבירים, למשל, שמודלים מתמטיים מלמדים ש "בסבירות של 65%-90% תהיינה לפחות התפרצות פוליו אחת כתוצאה מהחיסון המוחלש – שנה לאחר שיפסיקו להשתמש בו לחלוטין". החוקרים משתפים אותנו במסקנה הבאה: "ההיערכות לתקופה שלאחר מיגור הפוליו מודרכת עתה על ידי ההכרה שגם לאחר מיגור כל זני הפוליו הטבעיים, פוליו משתק ימשיך עד להפסקת השימוש בחיסונים המוחלשים"

2. "החיסון החי-מוחלש עשוי במקרים נדירים להתפתח ולרכוש את רמת ההדבקה ורמת הפגיעה כמו הוירוס הטבעי ויכול להסתיים בהתפרצויות גדולות של פוליו כתוצאה מחיסון". "התפרצויות גדולות" הם כותבים?

3. [דיון בשאלה האם יש להוסיף לחיסון הפוליו האוראלי הבלעדי באנגליה גם חיסון מומת בזריקה, או שיש להשאיר מדיניות חיסון אוראלי בלבד על כנה]
"...כמעט כל מקרי הפוליו הבודדים [במדינות בהם המחלה אינה מתפרצת יותר] נגרמים על ידי נגיף הפוליו המצוי בחיסון עצמו [כלומר, על ידי החיסון], ...
"זה ברור, על פי הניסיון בארה"ב, ש [פוליו מהחיסון עצמו] קשור עם שיתוק קשה קבוע ולעיתים מוות, בדיוק כמו הזיהום מסוג הפרא [הנגיף הטבעי]"

נשאיר לקורא להסיק מה מידת ה "מהימנות" של המידע אותו מספק ד"ר צ'פניק לקוראים שלו ב "מדברים על חיסונים".

 
על מה ממליצה האחות

בדוגמא נוספת, התמונה המצורפת מראה על מה ממליצה האחות המוסמכת נעמה:
"תנסי שיטות סבתא לטויפול בשיעול (להכין בצל פרוס עם כף דבש מעל ולאחר כשעתיים לתת מעט בכפית את המיץ שניגר / למרוח מעט שמן זית שאת מחממת בכפות הידיים שלך על החזה ואח"כ לשים מגבת ואת הבגד מעל".
דבר ראשון, סקרתי את האת של העמותה למתן מידע על חיסונים לראות האם משם היא מצאה את הפרוטוקול הזה, שהר זה ידוע ש "מתנגדי החיסונים" מוכרים "שיקויים" למיניהם שלא מבוססים מדעית. לא מצאתי!
אחרי זה, ניסיתי לחפש ב Materia Medica על המלצה שכזו ועל מה היא מתבססת - לא מצאתי (כמובן, יכול להיות שכישורי החיפוש שלי לא כל כך טובים, אשמח לעזרה כאן).

האמת, נעמה השאירה אותי עם חצי תאוותי בידי. כבר הלכתי למטבח לרקוח את השיקויים, אבל היא לא סיימה באמירת תפילות וקריאה לרוחות הטובות שיוציאו את המחלה הרעה מהגוף של הילד. ויתרתי...

 
עזבי תופעות לוואי. אני אגיד לך מה השאלות הנכונות כאן...

בדוגמא זו, אמא שואלת מה הן תופעות הלוואי של חיסון גיל שנה, החצבת-חזרת-אדמת.
נראה שד"ר לידור עקביה לא אוהב את סגנון השאלה, ומכוון אותה למה שמעניין באמת:
"עזבי תופעות לוואי. רוצה לשמוע מה המחלות גורמות? זה ממש מעניין".

כי הרי ידוע שאם האם תרכוש ידע על תופעות הלוואי של החיסון, חלילה, הפחד שד"ר לידור וחבריו מתחזקים כדי שהיא תחסן את ילדיה לפקודתם וללא שאלות מיותרות - עשוי להתפוגג. וזה כבר איום של ממש על תכנית החיסונים.

 
אז מה ההמלצה לגבי הקבוצה הזו? כמו שכפר שמריהו אומר...

אם להקיש מהמלצתו של כפר שמריהו על המאמרים אשר באתר העמותה למתן מידע על חיסונים, מספיקות שלוש דוגמאות אלה כדי להבין שאין טעם להמשיך לסמוך על הקבוצה הזו כמקור "מהימן" המנגיש מידע מ "מקורות מהימנים".
&nbsp
כפר שמריהו - הפעם ההמלצה שלך מתקבלת במלואה!
 

rainbow i

New member
לא מתעסקת בהכפשות? נו באמת:

סוחרי מוות:
https://www.facebook.com/groups/Midaat/permalink/317171991802486/

מקורות מידע מהימנים מאנשי מקצוע:
https://www.facebook.com/groups/Midaat/permalink/311472889039063/

כשהשאלות נהיות קשות מדי הסבלנות בורחת:
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/permalink/267200193475025/

לא צריך אותי בשביל זה. מספיק להכניס לחלון החיפוש את הביטוי 'מתנגדי חיסונים' כדי לקבל עשרות תוצאות שעמוסות בשלל הכפשות מכל סוג שרק אפשר.
למעשה, כמעט כל אדם שנכנס לקבוצה שלכם כדי להתלבט על חיסונים מקבל הרצאה + אזהרות נגד גלישה ב"אתרים מסוימים" והקשבה לכל המלצה לדחות או לפצל איזה חיסון, אפילו אם ההמלצה ניתנה על ידי רופא.
מה שלא ברור הוא למה בחרתם דווקא באתרים שאסור לכם לתת קישור אליהם, ואתם ממליצים לכלל הציבור להימנע מלקרוא בהם - כאתרים המועדפים עליכם למטרות פרסום? שההורים לא יראו שאתם מפרסמים כאן בחינם?
 
למעלה