דחיית חיסונים

דחיית חיסונים

שלום לכולם, נטע בת ה-3 חודשים קיבלה 2 חיסוני הפטיטיס: ביום הולדתה ובגיל חודש, מאז החלטתי לדחות את מתן החיסונים בשנה הראשונה, השאלות שעולות הן: 1) אם אני מתחילה לחסן בגיל שנה, האם נטע תצטרך לקבל אל כל החיסונים? 2) אילו חיסונים ב א מ ת מיותרים? 3) נטע אמורה להתחיל פעוטון בעוד כחודש, האם יש חיסון שנחוץ? תודה מראש!

לאמא של נטע שלום

החלטה קשה לקחת על עצמך. חיסונים רבים נחוצים דווקא בשנה הראשונה לחיים והרבה פחות לאחר מכן. מחלת השעלת, למשל, היא מחלה מאוד קשה אם התינוק חלה בה לפני גיל 6 ח'. היא הרבה פחות מסוכנת לאחר מכן. החיסון נגד דלקת כרום המוח ניתן בגיל הינקות מאחר ואז גיל השיא של המחלה , שיעור המחלה הולך ופוחת לקראת גיל שנתיים. חבל מאוד שהושפעת מגל ההתנגדות לחיסונים . ישנם, לצערי, אנשים שלהם עינין בהפצת שמועות לא מבוססות באופן מדעי לגבי נזקים אפשרים מחיסון. בראשם המטפלים בשיטות הומאופטיות , נטורופטיות וכולי. אני מסוגלת לענות ולעמוד מול כל אחת מתענותיהם אך אין כאן הזמן והמקום . אני מציעה שתשאלי את רופאי הילדים שאת מכירה אם הם עצמם מחסנים את ילדיהם.גם אם רופא אדיש לנושא בריאות המטופלים, הרי לא יעלה על הדעת שהוא יסכן את הילדים של עצמו במתן חיסונים אותן הוא חושב מסוכנים או בלתי יעילים או לא נחוצים. תחשבי בכובד ראש עדיין לא מאוחר דר מילה ברק

למעלה