דחיית מילואים

dingo26

New member
דחיית מילואים

שלום לכולם. ברצוני לישאול האם יש דרך לידחות מילואים בגלל המצב הבא: אני כרגע בקורס (לא לתואר) שעלה לי 17,5000 ש"ח הקורס נימשך עד לאמצע יוני וניקראתי למילואים באמצע מאי. זאת לאחר שהצלחתי לידחות אותם מינואר. הקורס אינו ניתן לדחייה ואין אפשרות השלמת השיעורים שיוחסרו. לאחר הצגת האישורים המתאימים קיבלתי אתם יודעים מה.... יש למישהו פיתרון טוב בשבילי?

לדעתי, מדובר פה בעוד נושא

לישיבות של בלת"מ: מילואים בזמן הכשרה מקצועית.

tezao

New member
אתה באמת לא יודע מה הפתרון?

קשה להאמין שעוד לא הבנת את העיקרון בצבא. התשובה היא שאין פתרונות פורמליים לבעיות שלך ואת אף אחד אתה גם לא מעניין. אני מתאר לעצמי שאתה יודע בדיוק מה צריך לעשות במסגרת כללי המשחק כדי להמתיק את רוע הגזירה.ואם הגעת למצב שאין לך ברירה פשוט תעשה את מה שצריך ובא לציון גואל.

פלסטיק

New member
חוץ מלהתחנן אין הרבה מה לעשות

תצטרך להתחנן גם בפני צה"ל וגם בפני מי ששילמת לו על הקורס. אם השירות מאפשר אולי תוכל לתאם חופשים בזמן של שיעורים חשובים.

ניר נגר

New member
דבר כבר עכשיו עם המפקדים שלך!

אני גם עברתי קורס כזה ובזמן המילואים הם התחשבו בי (מקיימי הקורס) ונתנו לי לעבור את הקורסים שהפסדתי בזמן אחר או בקורס אחר , מקביל...

Section

New member
רק לבקש מהמפקדים שיתחשבו...

כשדחו לך בינואר ידעת למתי דוחים לך את המילואים? אם לא כשהתחלת את הקורס, כבר ידעת שיש לך מילואים? מצטערת על השאלות.. זה המש"קית שבי. אוהבת לדעת את כל העובדות לפני שנותנת תשובות.

tezao

New member
תשובות

הוא ידע למתי דוחים לו את המילואים. בזדון, ביודעין ובכוונת תחילה הוא העז להירשם לקורס שעולה לו 17,500 ש"ח, למרות שהוא ידע שמתוכננים מילואים אי שם בחודש מאי. למרות זאת, בחוצפתו הרבה, הוא נירשם לקורס במקום לעשות כל מה שאדם סביר אחר היה עושה: יושב בבית חצי שנה ומוותר על הקורס, או לכל הפחות דוחה אותו בשנה לפחות (בתקווה ששוב זה לא יפול לו על מילואים). האם לפעמים את גם חושבת לפני שאת כותבת?

Section

New member
אני, שלא כמוך

יכולה לראות פה את שני הצדדים. גם של המילואימניק וגם של משרד הקישור. המטרה כאן היא להגיע לפתרון אפשרי לבעיה (או לפחות להציע דרך פעולה). ועקב העובדה שהפתרון תלוי גם בגורמים הצבאיים יהיה לי יותר קל לתת לו אותו אם אדע את כל העובדות. נראה לי שאני מבינה איך המערכת עובדת טיפה יותר ממך. המטרה היחידה שלי פה היא לנסות לעזור. אז אולי תצא מהפינה הזו של "כולם נגדי" ותנסה להקשיב לרגע? לא תקפתי פה אף אחד, שאלתי שאלה. אתה הוא דווקא זה שהתחיל עם הרמיזות הלא נעימות. עכשיו למה שאלתי? אני אגיד לך למה בדיוק. כשאני הייתי דוחה למילואימניק הייתי מתאמת איתו ישר תאריך חדש. ז"א שאם קבלת טלפון חביב ממני שאומר לך שהמילואים נדחים, לא יעבור יותר משבוע עד שתבחר לך תאריך חדש שיהיה נח יותר (יחסית, אני יודעת שמילואים זה אף פעם לא נח, ולא מזלזלת בזה בכלל!). לגביך זה אומר שאתה יודע שיש לך מילואים בתאריך הזה והזה. אבל מה שאתה לא יודע זה מה זה אומר לגבי משרד הקישור. כי לגביי זה אומר שבמקום להזמין פי 3 אנשים, אזמין עליך למשל, רק עוד רזרבה אחת או מקסימום 2. הרזרבה שזימנתי, זה הזימון הראשון שלהם השנה, ולך זה השני (הראשון נדחה לפי בקשתך- ושוב, אין לי בעיה לדחות מילואים ואפילו מעדיפה לתאם תאריכים עם אנשים). אתה אמור היית להערך לקראת המילואים האלה. ובגלל שזה מתואם בטוח היו לך יותר מחודשיים לעשות זאת. עכשיו, אם פונים אליי בבקשות דחיה אנשים שזמנתי כרזרבה, חלקם אני יכולה לדחות, כי אני יודעת שאתה מגיע. אבל מה קורה אם פתאום גם אתה מעלה בעיה? זה אומר שאני לא יכולה לעזור לאחרים. אתה לא פוגע במשרד הקישור אישית, אלא ביכולת שלו לעזור למילואימניקים אחרים. מבין את הבעיה? עכשיו קשה לי יותר לעזור לעוד אנשים. כי סמכתי עליך וזמנתי פחות רזרבות. למה אני מעדיפה לזמן פחות רזרבות? פשוט כדי לא לטרטר מילואימניקים יותר מדי. אני שונאת לשלוח אנשים הביתה אחרי שהם ארגנו את השבועיים הבאים שלהם למילואים. אז למה לא לחסוך את הטרחה הזו אם זה אפשרי? עכשיו ברור שיש מקרים שבהם למילואימניק שתואם איתו קרה משהו לא צפוי. וזה לגיטימי. לא ניתן לצפות הכל בחיים, ולכן גם על מתואמים מוזמנת רזרבה. העניין הוא שאם הוא ידע על הקורס יותר מחודשיים לפני המילואים, הוא היה צריך ישר להודיע למשרד קישור שישנו לו את התאריך וישלחו במקום צווים נוספים לאותה תעסוקה (כי יש חודשיים התראה). אני מניחה שאם זה היה המצב לא הייתה למקישור בעיה לעשות את זה. כי למה לא? עדיף להוציא עוד צווים ולעזור. אם הוא לא ידע על הקורס חודשיים מראש אז רצוי בכל מקרה שברגע שהיה יודע יגיד, כדי שינסו אולי לדחות לשם מישהו אחר במקומו. אבל מה לעשות שזה לא תמיד ניתן לעשייה ולפעמים לא מצליחים לעזור מראש ואז ביום הגיוס מנסים לדחות או לפחות לפצל או לקצר. זה הכל תלוי בדרך בה משרד הקישור מתנהל. להגיד לך שאני חושבת שזה בסדר אם לא יצליחו לעזור לו? אני לא חושבת ככה בכלל. הייתי מנסה לעזור לו בכל מקרה וזה הרבה כסף להפסיד שלא בצדק. המילואים יחכו. לא יקרה שום דבר. אבל להגיד לך שהוא 100% בסדר? אני לא חושבת. היו לי מילואימניקים שרצו להרשם לסמסטר קיץ והיו להם מילואים מתואמים. אז לפני שהם נרשמו הם שאלו אם אפשר אולי לקצר ולפי זה הם ידעו לאיזה קורס להרשם. בדקתי להם וראיתי שאפשר, שאלתי איזה אופציות הם מעדיפים, הם בחרו, וכולם הלכו הביתה מרוצים. משרד הקישור והמילואמניקים יכולים להסתדר, רק אם תהיה הקשבה והבנה משני הצדדים. וכן, אני חושבת שההבנה וההקשבה צריכה להגיע יותר ממשרד הקישור.

tezao

New member
אם תסתכלי תראי שכתבתי

לו למעלה שאין פתרונות פורמליים למצבו ואם הצבא לא עוזר לו הוא צריך לעזור לעצמו. אני מקווה שאת מבינה שברגע שאין פתרונות פורמליים צריך להיות אדיוט מושלם להתחנן בפני מישהו כך שתנוח דעתו שהוא היה 100% בסדר והוא מסכן גדול. כל העניין הזה של חקירות, בדיקות וברורים יוצר רוח רעה. ובניגוד להנחה הבסיסית שלך הוא בפירוש לא כורח המציאות, שכן, ממילא, אם לא יפתרו לו את הבעיה שנינו יודעים יפה מאד שהוא לא צריך שום טובות ממשרד הקישור והוא יכול לפתור את העניין בעצמו (אם למשל ביום הגיוס הוא יפקסס תעודת מחלה..). אני אישית מזמן הפסקתי לבקש טובות מקצינת הקישור. לא מסתדר לי תאריך מסוים? אני מודיע למשרד הקישור מתי אני יכול ומתי אני לא יכול. בזמן האחרון יש קצינת קישור חכמה שמבינה שאין לה ברירה- אני אגיע מתי שאני יכול, מאחר ואם היא תקרא לי מתי שאני לא יכול- אני פשוט אעזור לעצמי. כל כך פשוט.

החוק לא מחייב אבל מן הראוי

החוק לא מחייב אבל מן הראוי שקצינת\משקית הקישור של יחידתך לא תסתמך על החוק היבש של מוסדות השכלה רשמיים בלבד, כי השלב הבא יהיה לדוגמא : שאם אתה עובד במקום עבודה "רישמי", הוא עצמו בקשריו, עשוי לגרום לביטול שירותך בכל מילואים, ולחלוקת עומס על יתר חבריך. אני מציע לך לבקש ממפקדיך את שיחרורך במועדי הקורס (למשל לוותר על יציאה בשישי שבתות על חשבון ימי החול בהם נערך הקורס) כולנו יודעים וגם קציני צהל יודעים שגם מוסדות לימוד "רישמיים" הם לא בהכרח "רישמיים" - ראה מקרה אוניברסיטת לטבייה)

i l a n n a

New member
תגובת משקי"ת קישור...

החוק היבש לא מחייב אותנו לכלום!!! אם הוא אומר שבטלו לו את המילואים פעם אחת השנה... כנראה ש"תפסו אותו בביצים", אני יודעת שביחידה שלי קורה שהמג"ד מוותר לחיילים בתנאי שהם מתחייבים להגיע למשימה הבאה... אולי גם אצלו זה ככה? אם זה ככה אז לא רק שהוא יוצא אדם לא אמין (במידה והוא לא מגיע...) אז גם לא יתחשבו בו בעתיד... תחשבו על זה... נ.ב: ביחידה שלי יש רק שתי משימות בשנה... אז בד"כ מי שדוחים לו שירות מילואים מקבל זימון למשימה השניה...

חוק יבש

לדעתי, לא אמור להיווצר מצב שבו אזרח המדינה ששירת בשירות סדיר יחשוש להירשם לקורסים והכשרה מקצועית רק משום שהוא גם חייל מילואים לפעמים. יש קורסים המתקיימים רק פעם בשנה, ואז אם מפסידים בגלל מילואים, מחכים עוד שנה וגם אז לא בטוחים.

ניר נגר

New member
אז מה הפיתרון עמית? לא לזמן

למילואים בגלל שעכול להיות שאותו אדם יירשם לקורס? הרי מדובר על כל אוכלוסיית המגוייסים... מניסיון...מתחשבים בקורס שאליו נרשמת...או שהמג"ד מתחשב..אבל זה הנסיון שלי...

i l a n n a

New member
פיתרון?

חייל מילואים הוא קודם כל אזרח!!! אבל כאזרח של מדינתנו היקרה... יש לו חובה (בעיני היא קדושה) לבצע 36 ימי מילואים בשנה (מקסימום). אם יש לו אופציה "להתחמק" מזל טוב... אבל אם לא, אני לא רואה סיבה לא לבצע מילואים. אדם שנרשם לקורס מסויים באזרחות- זכותו!!! אבל כנאמר למעלה הוא כבר ביטל שירות אחד... למה שאחרים יטחנו? והוא לא? כמו שאני חייבת בשירות בצה"ל בסדיר אני חייבת גם לבצע מילואים בעתיד (אני ספציפית לא אבל משקיו"ת קישור כן...) ולא בא לי לחשוב שאני אדפק ואנשים אחרים שלא חושבים כמוני יחגגו... חוץ מזה ששירות המילואים הוא סוג של בית הבראה... (בין שמירה לשמירה..) ואם תשאלו אותי- 90% מהחיילים שלי נהנים להגיע למילואים...

אז זהו

בתגובתי לניר כתבתי גם על המג"ד שלי שהבטיח לדאוג לכך שההשתמטות לא תשתלם. השיטה עבדה, והמג"ד קיבל על הראש מאלוף הפיקוד על כך שגייס יותר מדי ימי מילואים. כן ירבו מג"דים כאלה.

חס וחלילה.

הייתי רוצה רק שהאיש יוכל להתפתח בכיוון הרצוי לו מבלי לחשוש ממילואים. אני כבר מכיר אישית מישהו שמעוניין במתכון להשתמטות, והוא דווקא לא מהמשתמטים. אני שמח לשמוע על מג"דים שמתחשבים, אך מעוניין שכל אזרח יחוש בטוח להירשם לקורסים להכנה מקצועית. ידוע לי גם שאם אדם יודע שבתאריך מסוים יהיו לו מילואים, והוא ירכוש כרטיס טיסה לחו"ל ע"מ להימנע מהם, אף אחד לא יכול לעצור אותו. דרך אגב, בתעסוקה האחרונה שעשיתי במועד א' האיום היה שמי שיצליח להשתמט יעשה מילואים במועד ב' בקיץ שאז תנאי מזג האויר יהיו יותר קשים, ואם גם מזה יצליח אותו אדם להשתמט אז המג"ד אישית ידאג לשבץ אותו במגידו או אפילו קציעות.

עוד שיטה להרתיע היא

עוד שיטה להרתיע היא: שהחייל יעשה את המילואים עם יחידה אחרת במועד אחר ולא עם היחידה לה הוא שייך, כך אפשר לסנן את כל מי "רק לא בא לו" לעשות את המילואים.

נכון מאד. הרי יש מאגר נתונים

ארצי של חיילי מילואים, ואפשר לאתר שם את אלה שעוד לא עשו מילואים ולזמן אותם לשמ"פ.

למעלה