דחיית תביעה לדמי אבטלה

חגית35

New member
דחיית תביעה לדמי אבטלה

שלום רב אני מגישה תביעה בבית הדין לעבודה על הלנת שכר וסירוב מעסיק לתת לי אישור מעסיק וטופס ב.ל. כנדרש על כל תקופת העסקתי, זאת משום שלא שילם לי על חודש אחד מתוך 4 חודשי העסקה. בשל סירובו ואי התשלום בתלוש כחוק חסרים לי ימי אכשרה בפועל ועקב כך נדחתה תביעתי לדמי אבטלה למרות שצרפתי הצהרה למחלקת אבטלה על אי התשלום וסירוב המעסיק. האם לשלוח העתק של כתב התביעה למוסד לביטוח לאומי? (משום שבשל אי תשלום של המעסיק נמנעים ממני דמי אבטלה להם אני זכאית עקב מחסור בימי אכשרה, כי העסיק מסרב לתת לי תלוש ואישור המעסיק על חודש מתוך כמה חודשי העסקתי אצלו בעבורו לא שילם לי שכרי) האם עלי לדרוש בכתב התביעה איזשהו אישור שגם יעזור לי בפני המוסד לביטוח לאומי, איזו שהיא הצהרה או מתן פס"ד הצהרתי, על כי עבדתי את אותו חודש על מנת שאני כעובדת לא אפגע באי תשלום דמי האבטלה שלי ועל מנת שהביטוח הלאומי יתבע את המעסיק על מחדליו? אני נרשמת בלשכת העבודה כבר 3 חודשים ולא מקבלת אבטלה בשל סירוב המעסיק לתת לי אישור זה אפילו שאמרתי לו שלא ישלם את השכר (4000 ש"ח) רק שיצהיר כי עבדתי אצלו! אציין, כי במקביל פניתי ליחידת האכיפה של משרד התמ"ת על מנת לתבוע את תשלום שכר המינימום לפחות. תודה רבה על כל סיוע!

בהחלט

שלחי את העתק כתב התביעה למל"ל. מעבר לכך, בפסק הדין (במידה ואכן הדין עימך) יקבע תשלום שכרך עבור תקופת העבודה הנטענת וממילא תחזיקי ביד קביעה לגבי ימי עבודה אלה.

חגית35

New member
לשלוח כשהגשתי או לאחר פס"ד?

אני תובעת הן את המעסיק והן את המל"ל אז האם לשלוח להם או שביה"ד כבר עושה זאת כי הם נתבעים גם? תודה!

למעלה