מיכל הררי אני לא מסכים איתך
מיכל יקרה, לא מסכים. כמו שאמרתי קודם, אני כבר הרבה זמן בתחום הרוח, עברתי המון חוויות, בתוכן מעמיקות עד מאוד, ביניהן חוויות מיסטיות טובות ורעות, נגעתי בחושך, וגם באור... אני מאושר. וגם לקחתי סמים פסיכודליים. זה קרה בהודו, במקום פתוח וחופשי, ואם תרצו אני אשמח לשתף אתכם בכל החוויה, שהית מעמיקה אפילו יותר מחוויות ה-'סאטורי' הטבעיות שלי... עד שלא מנסים, לא באמת יודעים. ואם להשתמש במונח הר א י ה, הרי שתחת השפעת הסזמים דלתות מודעות גבוהות מאוד נפתחות, אני מסכים שעם המון עיוות ושקר, אבל עצם פתיחתן מאפשר הצצה לעולמות גבוהים יותר מהעולם הגשמי המוכר. זה לא משנה אם אתה אדם ער, או חולם, הרי עצם הנגיעה באור, היא התחלת הדרך ולא סיומה. אתה לא אחד עם אלוהים, עד שלא התמזגה הטיפה באוקיינוס האינסוף. אז כך שלפסול דרך רוחנית מכל סוג שהוא זו טעות שמקורה באשליה. יתרה על זאת, פסילה של דרך כזו כולל סמים פסיכדליים, מגיעה הרבה פעמים מתוך מקום של פחד, שנובע מהתניות, דפוסים והרבה השפעה של הסביבה/חברה/משפחה על הפוסל. כמו שאמרנו חזלנו 'הפוסל במומו פוסל'. מומו - פחדיו, דפוסיו, התניותיו, וההשלכות שהוא עושה על האחר. מאז שאנחנו גדלים מחנכים אותנו להתרחק מסמים, אומרים לנו שהם 'שטניים', ומדביקים לכל מי שמנסה סמים את המותג 'נרקומן'. מי לא רועד כשהוא שומע את המילה הזו? נרקומן?? איחסה! אבל האמת היא, שסמים פסיכדליים אינם ממכרים, אינם 'מלוכלכים', וטומנים בחובם סודות גדולים ודלתות אדירות לעולמות של עוצמה. מצד שני, הם אכן מסוכנים למי שהכלי שלו חלש מדי. בקבלה יש סיטוי שנקרא "שבירת כלים" - הוא מדבר בדיוק על מצב שבו אדם מהשורה מנסה להתעסק בתחומי הנסתר (וסמים פסיכדליים גם בקבלה ובשמאניזם ובעוד זרמים משוייכים לתחום ה-'נסתר', חוץ אולי מזרן ההורים שלנו). אדם מהשורה שלא עבר מספיק בחייו, וחסר את הידע הרוחני הנדרש להבנת הנסתר, עלול הכלי שלו (בגוף+נפש+רוח) להתהפץ - ביקור קצר בבית חולים למשוגעים יפגיש אותך עם הרבה כאלה... אז נכון, סמים פסיכדליים מסוכנים למי שאינו מוכן. מצד שני, אני מאמין - ויותר מזה - יודע(!) שסמים כאלו, יכולים לתרום המון לדרך הרוחנית של מי שדובק באופי הלוחם. ועוד דבר, דון חואן לא נתן לקרלוס סמים כי 'לא היתה דרך אחרת'. דון חואן עשה מה שאבות אבותיו עשו ועדיין עושים... ודבר אחרון - אני יוצא כנגד השימוש הלא נכון בסמים כאלה שנעשה בארץ השקם והערב. לדעתי, לקחת סמים פסיכדליים לשם הפאן במסיבות, כדי לדפוק ת'ראש בסבבי בבי, זה פשוט תפוסתנות עלובה לעוצמת החיים. וזה מבחינתי בגדר Miss Use של החומר המופלא הזה. אהבה שי