דטורה

shaieden

New member
דטורה

מישהו חווה את הסם הזה פעם? האם מוכן לשתף בחוויותיו? האם מישהו חווה את הסם תחת טקס דתי, כמו שדון חואן העביר לקרלוס? מצאתי צמח כזה ממש מתחת לבית שלי... מאוד מסקרן ומזמין... מרגיש כמו שהצמח בא אלי, ולא אני אליו... מה לעשות?

Water20

New member
תראה

לפני כשלוש שנים התחלתי קורא את משנתו ומציאות נפרדת, במקביל אותו הזמן הייתי עושה טיול יום אחד עם אדם נוסף בוואדי מסויים בצפון הארץ ונקודת המאסף שלנו מוסתת לאלפי מקומות. לפתע הקשב שלי נקלע על שיח במרחק כ 500 מטר מאיתנו ורגלי רצות אל השיח ללא לדעת למה. זמן ממושך אנו בוהים בשיח העוצמתי, ממש בהתפעלות. חשים בכוח, בעוצמה, משיכה עצומה והזמנה לכניעה. האדם שהתלווה אלי לא קרא שום ספר הקשור אלינו ולנושא זה אך משום מה הוא הרגיש כמוני. לאחר אותו יום מצאתי ספר מקצועי ואימתתי את ממצאי, ובספרים של קרלוס קראתי שוב ושוב את תהליך ההכנה, במסגרת חיפושי בכמה מקומות (חלקם מקצועיים חלקם חובבנים) אך עובדה יבשה אחת צצה בכולם: לכל חלק בצמח המוכר גם בשם "עשב השטן" יש מבנה מולקולרי שונה. משמע: אין מינון קבוע להיתמסטלות, החומר הפעיל הגורם להזיות נמצא שוכן במקביל לאחד הרעלים הקטלניים הקיימים בטבע. ולכן יכול להיות בהנחה שאני ואתה עשינו בדיוק את אותם מספר של עלים/גרגירים, אני מתתי ולך הייתה דלקה בת זונה.. אני החלטתי לוותר, מה איתך?

צופה על

New member
רעל

הדטורה שמצאת היא כנראה דטורה נטויה צמח שמצליח יפה בשטחי טרשים ,הוא רעיל מאד וילדים שאכלו מהפירות אושפזו בבתי חולים. ממש מסוכן להשתמש בו אבל אם אתה רוצה יש רשימה שלמה של צמחי בית תמימים לכאורה שהם רעלנים מאד[מוצאם מיערות הגשם והאינדיאנים משתמשים בפירות כרעל למריחה על החיצים לשיתוק קופים].אז אנחנו לא יודעים בדיוק במה השתמש דון חואן אבל ברור שהסמים הם לא עוצמתו העיקרית וגם לא החלימה [לא כל כך קשה צריך כמה עשרות שנים וזה ממש קל] וכנראה העיקר להיות ישר ונקי ומתמיד ונפלאות שאין להסבירם קורות כמו באגדות .

shaieden

New member
אכן דטורה נטויה

נראה שזו אכן דטורה נטויה, כיוון שהפרי נוטה לצד הגבעול. פשוט צמח יפה. מצד אחד הפרחים כחצוצרות יפהפיות ביותר, כמו אלות לבנות... ומצד שני, הפרי המכוער, הקוצני, שנראה כמו השטן בהתגלמותו... לא פלא שחצי צולחים את הניסוי וחצי מתים... נראה כמו הצמח בוחר את מי לשלוח אל מלתעות הפרי הקוצני, ומי ישלח אל חסדי הפרח...

גודלת ברמת הגולן

אני מספר סיפור אמיתי לא לנסות כשהייתי סטודנט אחד החברים בחורף מאוד קשה בצפון הביא לי זרעים של דטורה כי הייתי חולה מאוד. הוא הסביר לי שלפני השינה ללעוס 3-5 זרעים לא יותר במשך 20 דקות ושבבוקר אני יקום כמו פנתר.ובאמת זה מה שעשיתי ובבוקר פשוט קמים וישר שותים ליטר מים,זה ייבש את כל הנזלת. ככה עברתי 4 חורפים בלי אקמול אחד. לאחר טיול בהודו הבנתי מסיפורים מה זה דטורה ומה עושים איתה הבבות לתיירים. החבר הוא בדואי. אני חוזר לא לנסות יש כמה סוגים של דטורה ואני לא יודע איזה מהם זה היה

נ ו ל י ה

New member
דה, דט, דטו, דטור, מנטור.....

אפילו קרלוס בעצמו לא היה בטוח באיזה זן בדיוק מדובר. כשהתחלתי לקרוא את ספריו הראשונים של קרלוס, הייתי עורך בשבתות, מסע אופניים באזור המרכז, יום אחד, במרכז ת"א, באחד השטחים הפתוחים הבודדים שנותרו בת"א (אתם מוזמנים לנחש היכן), גיליתי להפתעתי את הצמח, לא אחד אלה כמה עשרות. למחרת רצתי לחנות הספרים של סטימצקי הקרובה ביותר למקום מגורי, וקניתי ספר על צמחי אזור מרכז הארץ (ספר עם תמונות), עיינתי בספר ומצאתי את הצמח, בדיוק אותו אחד. במשך כשנה, עלה מדי פעם בדעתי הרעיון לנסות את הצמח, עד שיום אחד שמעתי בחדשות שכמה חברה ניסו את הצמח במסיבה פרטית וזכו לאישפוז ממושך בבית החולים. אז הבנתי איזה דבר שטות זה לנסות את הצמח.

תגובה

אני אתחיל ואהיה כנה שלא השתמשתי מעולם בצמח הזה, ורמת ההבנה שלי בצמחים לא גדולה. אבל....מתוך הבנתי הנוכחית, תחושותיי והידע שיש בתוכי על התפתחות אישית אני כן יכולה לנסות לענות על מה ששאלת. לפי מה שידוע לי, דון חואן נתן לקרלוס צמחי הזיה/צמחים שונים על מנת שייצא מהתפישה המקובעת שלו. אני אפילו חושבת שיש ספר שכתוב שם שהוא (דון חואן) נתן לו (לקרלוס) את הצמחים כי הוא (קרלוס) היה כל כך אטום. (אבל לגבי זה אני אולי טועה). הצמחים נועדו למען מטרה מסויימת. מטרה זמנית. יצא לי לראות כל מיני אנשים שעיוותו את הכתובת בספרי קרלוס קסטנדה, והבינו ממה שכתוב כאילו לצעוד בדרך הלוחמים זה אומר לקחת סמים, או לקחת צמחי הזיה. אני לא ממליצה לך לאכול/ללעוס/לשתות/להוציא תמציות (אני לא יודעת איך עובדים עם הצמח הזה) מהצמח הזה, רק בגלל שהוא מרגיש לך "מסקרן ומזמין" ובגלל שאתה "מרגיש כמו שהצמח בא אלי, ולא אני אליו". עצתי - תרחיב את הגבולות שלך תתבונן בעצמך תגיע לשקט פנימי תקרא את ארבע ההסכמות בלי הצמח הזה.

יה

מיכל... כן נראה לי שזה כתוב במסע לאיכטלאן או בתחילת סיפורי עוצמה על כך שדון חואן נתן לקרלוס את הצמחים כי היה אטום. לי אישית יש תיאוריה עמוקה על סמים אבל בכל מקרה, יש לי חבר שניסה דאטורה, הוא בנאדם שרוצה כוח, כל הזמן, וצמח הדאטורה נותן לך תחושת עוצמה לא נורמאלית, הייתה לו חוויה מדהימה אך גם קשה. לא למד ממנה. ישנם סמים שקשורים לאגו, לדעתי דאטורה, בדיוק כמו קוקאין ואקסטאזי, זה סם לאגו, סם שמנפח אותך וגורם לך לחוש בעל עוצמה, ואז לוקח אותה ממך. אם זה מה שאתה מחפש, עדיף שלא תחפש את זה, לדעתי... זה הכי זיוף שאפשר. לדעתי הרגשת שהצמח בא אליך כי זה אכן עשב השטן, הוא בא אליך, הוא רוצה שתיקח אותו על מנת שיוכל לקנות אותך עם העוצמה שהוא יכול לתת לך ולקחת ממך. :)

shaieden

New member
מיכל הררי אני לא מסכים איתך

מיכל יקרה, לא מסכים. כמו שאמרתי קודם, אני כבר הרבה זמן בתחום הרוח, עברתי המון חוויות, בתוכן מעמיקות עד מאוד, ביניהן חוויות מיסטיות טובות ורעות, נגעתי בחושך, וגם באור... אני מאושר. וגם לקחתי סמים פסיכודליים. זה קרה בהודו, במקום פתוח וחופשי, ואם תרצו אני אשמח לשתף אתכם בכל החוויה, שהית מעמיקה אפילו יותר מחוויות ה-'סאטורי' הטבעיות שלי... עד שלא מנסים, לא באמת יודעים. ואם להשתמש במונח הר א י ה, הרי שתחת השפעת הסזמים דלתות מודעות גבוהות מאוד נפתחות, אני מסכים שעם המון עיוות ושקר, אבל עצם פתיחתן מאפשר הצצה לעולמות גבוהים יותר מהעולם הגשמי המוכר. זה לא משנה אם אתה אדם ער, או חולם, הרי עצם הנגיעה באור, היא התחלת הדרך ולא סיומה. אתה לא אחד עם אלוהים, עד שלא התמזגה הטיפה באוקיינוס האינסוף. אז כך שלפסול דרך רוחנית מכל סוג שהוא זו טעות שמקורה באשליה. יתרה על זאת, פסילה של דרך כזו כולל סמים פסיכדליים, מגיעה הרבה פעמים מתוך מקום של פחד, שנובע מהתניות, דפוסים והרבה השפעה של הסביבה/חברה/משפחה על הפוסל. כמו שאמרנו חזלנו 'הפוסל במומו פוסל'. מומו - פחדיו, דפוסיו, התניותיו, וההשלכות שהוא עושה על האחר. מאז שאנחנו גדלים מחנכים אותנו להתרחק מסמים, אומרים לנו שהם 'שטניים', ומדביקים לכל מי שמנסה סמים את המותג 'נרקומן'. מי לא רועד כשהוא שומע את המילה הזו? נרקומן?? איחסה! אבל האמת היא, שסמים פסיכדליים אינם ממכרים, אינם 'מלוכלכים', וטומנים בחובם סודות גדולים ודלתות אדירות לעולמות של עוצמה. מצד שני, הם אכן מסוכנים למי שהכלי שלו חלש מדי. בקבלה יש סיטוי שנקרא "שבירת כלים" - הוא מדבר בדיוק על מצב שבו אדם מהשורה מנסה להתעסק בתחומי הנסתר (וסמים פסיכדליים גם בקבלה ובשמאניזם ובעוד זרמים משוייכים לתחום ה-'נסתר', חוץ אולי מזרן ההורים שלנו). אדם מהשורה שלא עבר מספיק בחייו, וחסר את הידע הרוחני הנדרש להבנת הנסתר, עלול הכלי שלו (בגוף+נפש+רוח) להתהפץ - ביקור קצר בבית חולים למשוגעים יפגיש אותך עם הרבה כאלה... אז נכון, סמים פסיכדליים מסוכנים למי שאינו מוכן. מצד שני, אני מאמין - ויותר מזה - יודע(!) שסמים כאלו, יכולים לתרום המון לדרך הרוחנית של מי שדובק באופי הלוחם. ועוד דבר, דון חואן לא נתן לקרלוס סמים כי 'לא היתה דרך אחרת'. דון חואן עשה מה שאבות אבותיו עשו ועדיין עושים... ודבר אחרון - אני יוצא כנגד השימוש הלא נכון בסמים כאלה שנעשה בארץ השקם והערב. לדעתי, לקחת סמים פסיכדליים לשם הפאן במסיבות, כדי לדפוק ת'ראש בסבבי בבי, זה פשוט תפוסתנות עלובה לעוצמת החיים. וזה מבחינתי בגדר Miss Use של החומר המופלא הזה. אהבה שי

בניגוד לדעת רוב המגיבים

אני ממליצה לך בחום להשתמש בצמח לכל מטרה אפשרית ולדוגמה הצטננות:שבעה זרעים רעננים שעדין לא שינו את הגוון.להשרות בשמן זית מסוג מנזולינו,למשך חמישה עשר יום, למולל את הזרעים כ עשרים דקות ולבלוע(לא ללעוס לא לשתות) שעמום: לחתוך מהענף הכי גבוה בצמח את עשרים הסנטימטר התחתונים של החצי העליון.לקלוף בסכין עץ מהגוני חדה במיוחד(יש לחדד את הסכיןרק על אבן בזלת מהמקום הכי גבוה בחרמון הסורי)לכתוש ידנית שליש, ולהרתיח שליש ואת השליש השלישי ליבש בשמש מסננים את המים של החלק הרתוח ומעבירים לכלי חימר.ואת מה שנשאר לאחר הסינוןמערבבים עם החלק הכתוש,מערבבים עד לקבלת עיסה דביקה, מפוררים ביד את השליש המיובש(כמו שמפוררום גוש חשיש)ומערבבים עם העיסה מרתיחים שוב את המים המסוננים וממתינים שהמים יאבדו מכמותם כ תשעים אחוז ואת מה שנשאר מוסיפים לעיסה וכעת למלכת הלעיסה רדד את העיסה לעובי שני סנטימטר וחלק לקוביות של שנים על שנים בס"מ לעס קוביה במשך שלוש שעות רצופות,כשכול חמש דקות אתה יורק לכלי זכוכית(לאיסוף הנוזלים) כך עד שאתה גומר את כל הכמות(יש לסגור את כלי הזכוכית בזמן הלעיסה למניעת התאדות ) הדלק אש בחצר(מעץ זית מנזולינו בלבד)ושרוף את כל החומר הלעוס ואת הנוזלים אחסן בכלי חימר סגור וחתום בשעווה למשך עונה שלמה בעונה הבאה שוב את אותו התהליך נשנושים: אסוף כ 20 חלקי פרח רעננים,שטוף קלות והנח בשמש להתחמם הכן רוטב סלט ערבי צוק את הרוטב על העלים כשתי דקות לפני האכילה.בתאבון והאחרון להיום אמבט חם לרגיעה לאחר מסע מפרך במערות ירושלים אסוףכ 100 עלים של הצמח(לא משנה הזן) מלא אמבט במים חמים(57 מעלות)יש להקפיד על מקור המים מולל את העליםוערבב לתוך המים.הזמן שהעלים מושרים(כ 10 דקות)אפוף את האמבט באווירה מיסטית זמזם לך שיר עוצמה. ובגמר עשר בדקות פשוט את בגדיך.טבול את רגליך באמבט לעשרים שניות בלבד. שלוף במהירות את פקק האמבט, מקד מבט לפתח ריקון המים ופזול מעט יש להקפיד לא להסיט מבט מחוץ לאמבט ברגע שחולף צל בהצלחה!!! אם משהו לא ברור כתוב לי במסרים(אפשר בזוגות)

יש טעות

מה שעיט עינברי כתב זה נכון חוץ מ-"אסוף כ 20 חלקי פרח רעננים,שטוף קלות והנח בשמש להתחמם"-זה מסוכן,זו טעות נפוצה לחמם בשמש-המבנה הכימי של הצמח משתנה ונעשה רעיל מאוד. פשוט אחרי השטיפה ליבש במקום מוצל וקריר(לוקח קצת יותר זמן) אם משו לא מובן כתוב במסרים (לא בזוגות) האלכימאי

יש

דייג אובד דגים? תאר לך שאתה עומד על החוף מציב חכה במקום הנכון חוט בעובי הנכון קרס במידה הנכונה ופתיון בטעם הנכון ועולה דג מהזן שרצית במשקל שרצית אז מותר לך לצעוק יש יש יש.............................

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifלא צועק יש יש יש

פשוט נהנה מהרגע. יש כאלה שעושים מדיטציה,יש כאלה שנכנסים לארון ויש כאלה שישנים בעמידה על הכביש. אנוכי יוצא לדיג-אך איזה שקט.

נ ו ל י ה

New member
לכל מומחי הכימיה המולקולרית!

דעו לכם שברומניה גדל גם זן של הדטורה, והם כן משתמשים בצמח בצורה מוגבלת. הכימיה של צמח הדטורה עדיין לא נחקרה לגמרי, ואיש אינו יכול להבטיח שלא תפגעו בזמן השימוש. ובנוסף לכל מה שנאמר על הצמח, "הדרך" אינה מחייבת כל שימוש בצמח. שימוש בצמח הוא כמו כל שימוש בסם הזיה אחר, טיבעי או סינתטי, כל ניסין להבדיל ביניהם הוא סמנטי. אם לבכם נוטה להשתמש בצמח, כניראה שיש לכם נטיה טיבעית לשימוש בסמים. כל מה שכתבתי כאן, זו דעתי האישית בלבד, ואין לראות בה נסיון לפגיעה ברגשות הציבור, והיה ומי מכם מרגיש עצמו נפגע בעקבות דברי אלה, עימו הסליחה. נוליה: מנוליה:

נ ו ל י ה

New member
לפי התגובות בשירשור הזה....

ניראה לי שיש מספיק חברה פה לארגן טיסת צ'רטר לרומניה.

למעלה