דיאטה או דרך חיים-הגיגים לשבת

חן123

New member
דיאטה או דרך חיים-הגיגים לשבת

טוב, זה כנראה יצא קצת פילוסופי, הזהרה מראש! הדיאטה שלי, היא מאוד מאוד אנושית, אני ממש לא סובלת, חישוב גס הראה לי שאני אוכלת 1500 קלוריות ביום שזה בחלט לא סבל, יש לי צ´ופרים טעימים ובקיצור, באמת הדיאטה מתאימה לי (וזאת גם הסיבה שאני ממליצה על דיאטנית). אני במסגרת הזאת חודשיים וחצי, נכון ללפני שבועיים הורדתי 8 ק"ג (השבוע דיאטנית, ניראה מה יהיה), ודי התרגלתי לחיות ככה. כשאני בתוך המשטר הזה, אני שמה לב כמה דברים אני לא אוכלת שהייתי אוכלת בהזדמנות אחרת. הילד נירדם אתמול אחה"צ? בטוח הייתי חוטפת איזה שטות. היינו אצל חברים שפתחו בובובניירה שווה, בטח הייתי אוכלת כמה קוביות, אפילו שמתי לב לזה כשהיינו בניחום אבלים ובעלי לקח לו באופן הכי טבעי קוראסון שוקולד, חשבתי לעצמי שבטח הייתי לוקחת אחד, לפחות. קראתי איפה שהוא שאנשים אוכלים700-800 קלוריות ביום ב"נישנושים" האלה, ומשם בעצם משמינים. אני לא יודעת מה לגבי אחרות, אבל לי יש עודפים מלפני ההריון, אפשר לעשות ניתוח שלם שכותרתו ,האוכל כפיצוי" על למה עליתי 8 ק"ג בין ההריון הראשון לשני (דיכאון, כן) וזה לא ישנה כלום, על העבר. השאלה לגבי העתיד, איך נמנעים מהיו-יו המפורסם? אני לא רוצה להגיע למידה 40 כדי להתחיל לטפס משם בחזרה למעלה. אני לא מדברת על הריון, אני מדברת על השיגרה. החלום הרטוב שלי בנושא זה להמשיך להמנע מנישנושים בין הארוחות, להוריד שוקולד ובורקס מהתפריט שלי (נעים מאוד, שני החבר´ה האלה אחראים בלעדית על כמה ק"ג טובים שיושבים עלי) אבל לחלוטין. וכן להמשיך בהליכות (עוד יותר קשה) האם זה אפשרי? אני יודעת שהדרך לאושר עוד ארוכה (17 ק"ג כמו שאני כותבת כאן 17 פעם ביום), אבל אחרי שהגענו לאושר איך נישארים שם? שבת שלום לכולן חן

כולנו מפנטזים על "רזה לתמיד"

זו גם הפנטזיה שלי... אבל משום מה כל פעם מחדש אני שוכחת כמה היה קשה לי לרזות וכמה קל לעלות, כמה כייף היה לקנות בגדים ולקבל מחמאות ואיך זה מגעיל עכשיו להכנס לחנות בגדים ולא למצוא מכנסיים נורמאליות ואף חולצה לא נסגרת חוץ מאשר חולצות אוהל מטריקו (דרך אגב - בשורה משמחת לנשים ה"אמיתיות", לפי "ווג" המיכנסיים הנמוכים הם פאסה גמור, אולי סופסוף נמצא מכנסיים עם קו מותניים במקום שבו באמת יש מותניים). אולי זו גם הסיבה שנכנסים שוב להריון - זכרון קצר (שכחנו את הבחילות, הבצקות, הכבדות, החרדות וכמובן את הלידה...). אז כנראה שאנחנו ניחנים בזיכרון קצר, אבל שוב ושוב לעשות כזה עוול לעצמנו, אין לי תשובה על כך... אני חוששת לאמר ולחשוב על זה, אבל משום מה נראה לי שזו לא תהיה הדיאטה האחרונה שלי - מי שאוהב לאכול, ולאכול טוב, לא תוכלו לשכנע אותו שמיונז לייט זה כמו הדבר האמיתי, ושגבינה 5% זה בדיוק כמו שמנת ושפרי טעים כמו שוקולד אני לא אחדש לאף אחד אם אומר שמכמות הק"ג שירדנו במשך השנים, אפשר לייסד מדינה... אבל כמו שאמרת חן, כנראה שהשינוי בראש צריך להיות כ"כ עמוק ויסודי, ואכילה נכונה צריכה להפוך לדרך חיים, ואוכל לא צריך להיות פיצוי על שומדבר. את מרגישה רע? לכי לשופינג, תאמצי כלב, תעשי סקס (דרך אגב, עוד אף אחת פה לא דיברה על דימוי הגוף וזה שאם את מרגישה איכסה עם עצמך זה גם פוגע בחיי המין) אל תאכלי חפיסת שוקולד או מגש בורקסים). אז אפשר להתפלסף על הנושא מפה עד מחרתיים לפחות, אבל זו באמת שאלה שמטרידה... גם אותי.

חן123

New member
כן, זה גם הזכרון הקצר

וגם התחושה ש"אני אוכל עכשיו קוביית שוקולד, לא מיזה משמינים" אבל זה מצטבר. זאת גם הסיבה שכשאני הולכת למקומות ואני לא אוכלת מתוקים כי אני בדיאטה אני מתרגזת מהתשובה "תוכלי רק אחד"/"היום לא עושים דיאטה" / "אצלי לא עושים דיאטה", אם אתם חברים שלי ואוהבים אותי אז תעזרו לי, טוב לא שייך, סתם הוצאתי קיטור. אני רוצה לחשוב שאת הדיאטה האחרונה, אבל מוכנה להתפשר עם עצמי על לעולם לא הגיע למשקל שהגעתי אליו (ושבגללו הדרך ארוכה כל כך), אני יודעת שיש אנשים שעשו את השינוי הזה, מהעומק, אני מרגישה שהדיאטה הזאת שונה עבורי מקודמותיה (נמרוד מדבר על זה המון, כמה הפעם זה אחרת), ואני מקווה שגם השימור יהיה שונה. חן

למעלה