הרבה פעמים שמעתי שאחרי פרק זמן מסויים אי אפשר להמשיך להוריד במשקל בדיאטה . לעומת זאת בפעמים אחדות שהנושא עלה, התייחסו אליו כשטות מוחלטת... יש משהו מאחורי רעיון כזה? אם כן, למה? ומה אמורים לעשות במקרה והדבר אכן קיים?
בכל דיאטה ארוכה יש ירידה מסוימת בחילוף חומרים = בחום הגוף וברמת הדופק. הפתרון להוסיף פעילות פיסית וגם להוסיף לתפריט אחת לשבוע כדי להאיץ את שריפת הקלוריות. בסופו של יום גם הגוף שואף להגיע לאיזון או דרך חיים עם משקל קבוע.
שיש לגוף מין נקודת איזון של משקל שהוא ישאף אליה, גם אם הוא במשקל עודף וגם אם הוא מתחת למשקל. כלומר אם אני אמור לשקול 75 ק"ג לדוגמה, אז הגוף יאזן אותי על ידי עלייה או ירידה. זה נכון? אולי בגלל זה אנשים נתקעים על משקל מסויים?
בתהליך ירידת משקל יש לכל אדם נקודת שווי משקל שבה לא תחול יותר ירידת משקל באותה הכנסה קלורית אותה הוא אימץ לעצמו . משמע ע"מ לרדת במשקל יש לשנות את ההכנסה, או לחילופין להעלות את ההוצאה האנרגטית. זה בכללי- כמובן שכל מקרה לגופו ויש לעשות הכל תחת בקרה מקצועית ומבוקרת ולא באופן עצמאי ולא מבוקר מקצועית. אסור בהחלט לנקוט בדרכים קיצוניות ע"מ לרדת במשקל ולעיתים יש לעשות תאום ציפיות מציאותי ע"מ להבין "מהו המשקל הריאלי אליו אני יכול להגיע."