דיאטה דלת יוד
שלום סיגל, חיפשתי יוד וזה מה שמצאתי: לאנשים שצריכים להקטין את כמות היוד בדיאטה צריכים להימנע ממלח, חטיפים מלוחים, מזון תעשייתי, דגי ים, פירות ים, טבליות ויטמינים מחנויות טבע ומולטיויטמינים עשירי יוד, לחם לבן, שוקולד, מוצרי סויה, אוכל סיני, תאילנדי, יפני, פיצה. השאלה היא מה הסיבה להוראה להקטין את כמות היוד ובאיזה מידה ההגבלה היא חמורה. תחילה מהמים שאתה שותה (מהברז), כמו כן במוצרי סויה , לחם לבן, שוקולד, צ'ילי, וארוחות סיניות,יפניות ותאילנדיות, וכן אם אתה נוטל טבליות "ויטמינים". (למי שקורא ואינו טבעוני יש גם בביצים וחלב ומוצרי חלב). בזמן הקרוב, אני אמורה להימנע מאכילת מאכלים מכילים יוד, אפילו בכמות מזערית. כגון דגי ים, מלח עם יוד, כרוב..., אך איני יודעת מאילו מאכלים נוספים להימנע, ואיך אדע, אם מאכל / ירק / חטיף / או כל דבר אכיל אחר מכיל יוד או לא? היכן ניתן למוא טבלה, המציינת את המאכלים המכילים יוד? ===================================================================== אני לפני מפוי. איני מקבלת תשובה מאף איש מקצוע. לא מהדיאטנית ולא מהאנדוקרינולוג ולא ממרפאת בלוטת התריס. כולם מקלים ראש ואומרים שזה לא חשוב. אמרו להמנע מדגים ומלח שמכיל יוד... אני יודעת שצריך להמנע משורה ארוכה של מוצרי מזון, כמו מוצרי חלב, לחם, (אלא אם כן הוא נאפה בבית), סויה וכו. ראיתי שהתייחסת לענין המים. הבנתי לפי תשובתך שיש יוד במי ברזֱ! 1.איזה מים אינם מכילים יוד???? 2.אי אפשר להשיג מים מזוקקים שראויים לשתיה? 3.איזה מים מינרלים אינם מכילים יוד? 4.איזה ירקות אינם מכילים יוד? 5.באיזה מלח מותר להשתמש? 6. האם מותר לקחת קלצ'יקו (קלציום+ויטמין D) בתקופת הLID? מישהי שעמדה לעשו מפוי אמרה שאבור לאכול פטריות, בצל וחסה כיוון שמגדלים אותם עד מצע יוד. קראתי בפורומים מחו"ל שאסור לאכול ברוקולי, תרד ודודבנים. מה לגבי שאר הירקות? מה מותר ומה אסור לאכול! אם ענית כבר על השאלות הני"ל , מאד אודה לך אם תוכלי להפנות אותי לתשובה המדוייקת.אני לא מצרתי אותה. מודה לך מאד על עזרתך! חג שמח!