דיאטה דלת פחמימות...

יעל י

New member
דיאטה דלת פחמימות...

היא מאד קשה!
כמה זמן לפני הניתוח כדאי לעשות אותה?
אשמח לשמוע רעיונות והצעות לגבי התפריט.

קוביd1

New member
שלום יעל י

תשובה שהעתקתי

דיאטת חלבונים היא למעשה דיאטה דל פחמימות וקלוריות שמטרתה לגרום לירידה מהירה של 5-10 ק"ג על מנת להקטין את הכבד השומני ולהפחית את הסיכונים בניתוח.
יש לשמור על דיאטה זו כשבועיים לפני הניתוח:
• בשבוע ראשון:
רשימת מזונות המותרים לאכול במשך היום:
? 2 גביעי יוגורט דיאטטי או 2 גביעי לבן או ריוויון
? קופסא טונה במים
? קופסא גבינה לבנה %½
? ניתן לבחור 2 מנות בשריות במשך היום מהרשימה הבאה:
? רבע עוף ללא עור / דג לא מטוגן / 7 פרוסות פסטרמה דלת שומן / קציצות טבעול לייט ללא פרורי לחם
? 2 פרוסות גבינה צהובה לייט
? 2 כפיות שמן לבישול ותיבול
? ירקות-חופשי (לא כולל תפו"א,תירס,אפונה,סלק וגזר)
יש להמנע לחלוטין מאכילת מזונות המכילים סוכר ופחמימות: לחם, מאפים, עוגות, עוגיות, בורקסים, פירות, שוקולד, מעדני חלב ממותקים, מיצים טבעיים, משקאות קלים.
מותר לשתות מים, תה וקפה ללא סוכר ומשקאות דיאט.
• בשבוע שני: על המזון להיות במרקם נוזלי בלבד.
רשימת המזונות המותרים: מים, ג'לי דיאטטי ללא סוכר, חלב, ריוויון, לבן, יוגורט דיאטטי, ,ביצה רכה/קשה, גבינות עד 5%, מרק עוף טחון בבלנדר, ירקות מבושלים וטחונים, טונה במים, תה וקפה ללא סוכר, משקאות דיאטטיים.
יש להימנע לחלוטין ממזונות המכילים פחמימות כגון: לחם, פיתה, אורז, פסטה, תפוח-אדמה, עוגות, עוגיות, בורקסים, מאפים, תירס, אפונה, פירות, שוקולד, מעדני חלב ממותקים.
יש להימנע משתיית משקאות מתוקים ומשתיית מיצי פרי.
מותר לשתות מים, משקאות דיאטטים, תה וקפה ללא תוספת סוכר.
חשוב להקפיד על שתיית מים מרובה לפחות 10 כוסות ביום.
תפריט יומי לדוגמא בשבוע זה:
ארוחת בוקר: כוס חלב/נס קפה עם חלב ללא תוספת סוכר, ניתן להשתמש בסוכרזית
חצי קופסא גבינה לבנה או קוטג' עד 5%
ארוחת ביניים: גביע יוגורט ביו דיאטטי + ביצה קשה מגוררת דק + כפית כמויונז
ארוחת צהריים: מרק עוף טחון בבלנדר המכיל: עוף/דג/הודו מבושלים ללא עור+ קישוא ודלעת מבושלים
ארוחת ביניים: גביע יוגורט ביו דיאטטי / אקטימל ללא סוכר + נס קפה עם חלב ללא תוספת סוכר
ארוחת ערב: 2 כוסות ריוויון + חצי קופסא גבינה לבנה או קוטג' עד 5%
או: קופסא טונה + 2כפות טחינה
או: מרק עוף טחון כמו בצהריים
במשך היום ניתן להוסיף עוד 2 כוסות חלב ומשקאות דיאטטים

הערה: דיאטה זו אינה בריאה ומאוזנת יש להקפיד עליה רק כהכנה לפני הניתוח ובמעקב של דיאטנית.
יעלי האם את רוצה לעשות ניתוח של קיצור/הגבלת קיבה
חוץ מזה מה שלומך מה קורה ?

יעל י

New member
היי קובי...

האמת היא שכבר יש לי תאריך.
האמת היא שאני לא ממש שלמה עם ההחלטה למרות שהיא שלי.
האמת היא שאני לא רואה דרך אחרת.
האמת היא שאני מבולבלת.

בכל אופן זה באמת פחות או יותר מה שכתוב לי לאכול רק לא שאלתי ממתי.חשבתי כבר ממחר חודשים פלוס לפני התאריך.

קוביd1

New member
יעל י

איזה סוג ניתוח את מתכננת לעבור ,הרבה זמן עבר מאז הניתוח הקודם

קובי

דיאטה דלת פחמימות - תפריט מדיאטנית במילבי

בוקר - 2 פרוסות לחם קל / פרוסת לחם רגיל
חצי גביע גבינה לבנה או קוטג' 5%
ירקות טריים

ביניים - גביע יוגורט 1.5% טבעי או מעדן בטעמים 0%

צהריים - 250 גרם מנה בשרית עוף/הודו/דג/בקר
ירקות מבושלים

ביניים - גביע יוגורט או מעדן 3% /פרי

ערב - פרוסת לחם / 2 פרוסות לחם קל
50 גרם נקניק פסטרמה
חצי קופסא טונה או ביצה
10 זיתים/כף טחינה/מיונז/2 כפות אבוקדו

בהמשך הערב - חצי ספל גלידה דיאט / מעדן דיאט

ליבי3617

New member
היי יעל

אצל מי את עוברת את הניתוח?
בדרך כלל רצוי לעשות את הדיאטה הזו שבועיים לפני הניתוח. יש רופאים שלא ממש דורשים אותה (כמו ד"ר סובחי למשל).

מה קשה לך בהחלטה על הניתוח?

יעל י

New member
היי ליבי...

אני אמורה לעבור את הניתוח אצל ד"ר סיגל ליברנט.

קשה לי כי חלק גדול מההנאה בחיים זה אוכל.
אני אוהבת לאכול.
חלק גדול מהבילויים שלנו זה מסעדות (ימי הולדת,קולנוע VIP ובתי מלון) ואני חוששת מזה,חוששת שמשהו בשמחת חיים ילך.
וזה עוד לפני שאני בכלל ל\מרשה לעצמי לחשוב בצלחב ואז עודפי עור וכאלה...

אופירA

New member
מנהל
השאלה כמה משהו

בדיוק כרגע סיימתי שיחת טלפון עם אשה באותו מקום, שרוצה לעשות ניתוח שרוול אבל מפחדת מלאבד את הנאת האכילה. גם היא אוהבת לאכול.

ברור שצריך לשלם משהו בעד הרווח שבהרזייה. השאלה כמה משתלם לך לשלם.
הרי לא כל הנאת האכילה נעלמת, רק הכמויות ו"הנאת הבולמוס". לא שווה לך לוותר על זה?

אני באופן אישי הרגשתי שחלק גדול מאוד מההנאה בחיים זה כבוד עצמי ותחושת שליטה עצמית אנושית. הייתי מוכנה לשלם לא מעט כדי להרוויח את הדבר הזה אפילו באופן חלקי.
הרווחתי את זה בגדול. עד היום, כאשר אני מרגישה שאני לא רעבה למרות שלא אכלתי 2 פיתות מפוצצות או 2 קערות עוף עם אורז טבול בשמן - אני מרגישה ששילמתי מעט מאוד מאוד בשביל חווייה עצומה של הנאה מאנושיות.
אני יושבת ליד שולחן בסעודת שבת, וכמו כל האנשים הרזים, אוכלת לאט לאט ועם הפסקות בין הביסים, ומרגישה מיליון דולר על הזכות הזו.
אחרי כמות קטנה, גם אם מתחשק לי עוד, אני זוכרת שלא מתחשק לי להרגיש שבא לי להקיא, ומוותרת בקלות על העוד. ומרגישה מליון דולר על ההרגשה הזו.
אחרי סעודה של בערך חצי ממה שהייתי רגילה לאכול לפני הניתוח, אני לגמרי שבעה. ואני יודעת שאני מרגישה נורמלי, לאחר שנים שלא הרגשתי נורמלי, וזה מרגיש מיליון דולר.
על מה בדיוק ויתרתי כדי להרגיש את זה?

וגם אם את שונה ממני, ומרגישה שאת מוותרת על משהו שחשוב לך - האם את מוותרת על הרבה כל כך? האם אינך זוכה בהרבה הנאה בתמורה לוויתור זה?
למה את רוצה לרזות? תחשבי על כל מה שקשה לך בחיים, שבגללו את רוצה לרזות, ותחשבי על מה תוותרי בשביל זה. פשוט פחות אוכל, זה הכל. זה לא רעב, זה להיות שבע מכמות יותר קטנה. שורה תחתונה - את שבעה.

רק הסתייגות אחת חשובה - בשרוול התהליך הראשוני קיצוני מאוד וזה אורך כמה חודשים. ההמשך נורמלי הרבה יותר. אז תביאי בחשבון שכמה חודשים ראשונים באמת תרד לך הרבה הנאה מהאכילה, וזה לא זמן קצר, אבל זה חולף בהדרגה עם החודשים, ואת תחזרי ליהנות מהאוכל, ולדעתי הרבה יותר נהנים כששבעים מכמות קטנה ותקינה.
אז בתקופה הראשונה זה באמת קשה, והכמות לא תקינה אלא קטנה מאוד, וקשה להרגיש מזה סיפוק נפשי - אבל לזכור שזו תקופה וזה עובר. וגם אם אין בתקופה הזו תחושת שמחת חיים מלאה, לזכור שזה יעבור והשמחה תחזור באבי אביה!
(בטבעת זה הפוך - ההקצנה הולכת ומתהווה בהמשך, ולא בהתחלה. וההתהוות שלה הדרגתית ויש שליטה על הזמן שהיא אורכת. כתבתי את זה כדי לא להטעות מי ששוקל טבעת).

יעל י

New member
תודה אופיר...

מילותייך עודדו אותי,נתנו לי לראות אחרת את הדברים.
תודה.

ליבי3617

New member
היי יעל

אני חושבת שהחשש הוא יותר לאבד את יכולת המילוי הגדול מאוכל. כלומר תוכלי ליהנות כמעט מהכל בכמות משורוולת שבהתחלה אמנם זה קצת, אבל אחר כך יותר.
גם אני אוהבת לאכול. מאד.
תמיד אומרת ששני הדברים שהכי מרגשים אותי בחיים אלה ספרים ואוכל.
אז החדר שלי נראה כמו סניף של סטימצקי (כי אין על המבצעים של חנויות הספרים האלה..) ורוב הבילויים שלי הם לבתי קפה, קולנוע וגם ביקרתי לא פעם ב VIP.

בהתחלה הכמות הקטנה בהחלט מבלבלת את הנפש.
בגלל זה כדאי ורצוי ללכת לדיאטנית בריאטרית ולהצטרף לקבוצת תמיכה (מקצועית!! לא קיקיונית- של אנשי מקצוע בתחום).
ואם מתאפשר כלכלית ללכת לפסיכולוג באופן פרטי - מה טוב.

עזבי כרגע עודפי עור.
יש עוד זמן לזה.

תתמקדי בהתמכרות לאוכל ובהתנגדות הנפשית לניתוח.

קוביd1

New member
שלום יעל

כפי שאני זוכר היית בטבעת כמה שנים ,אז עיניין ההגבלה לא חדש בשבילך
ההנאה מהאוכל מהווה חלק נכבד מהחיים וחלק מהבילוי בחיים ,,לפעמים אין ברירה וצריך קצת לוותר

קובי

יעל י

New member
ליבי תודה...

אצלינו קולנוע זה רק VIP מאז גילינו את זה.
אכן בלבול זו ההרגשה שיש לי.
מה זו קבוצה קיקיונית?

ליבי3617

New member
היי יעל

כשאני אישית מבולבלת אני אוהבת לכתוב את זה. עושה קצת סדר...
קבוצות קיקיוניות נפתחו לצערי על ידי אנשים שהם לא מוכשרים לדבר. מלבד היותך מנותח ותיק אתה גם צריך להיות בעל השכלה כלשהי ולעבור תהליך.
אני רואה אנשים שפותחים קבוצות על מנת להתפרנס מהן כשהם עדיין בתהליך נפשי שלפעמים הוא לא פשוט או בלי הכשרה בכלל (תזונה או הכשרה בתחום הנפש). לכאלה קבוצות אני מאד לא ממליצה ללכת.

ברגע שתחליטי על המהלך, יש אצלי בפורום רשימת דיאטניות לפי איזורים.
יש כאלה שפותחות קבוצות ויש קבוצות גם של פסיכולוגים.

יעל י

New member
עדכון בנתיים...

קיבלתי הודעה מהביטוח שהנושא בבדיקה ושאמתין לתשובה.
ברגע שתהיה תשובה חיובית אתחיל עם הבדיקות.

למעלה