דיאטה והנקה

דיאטה והנקה

הי יעל וכולן,
התאומים בוכים יותר מהרגיל ופולטים המון, הם בני כמעט ארבעה חודשים וכל זה חדש לי, הם לא פולטים אבל כן רגישים לשינויים.
התחלתי דיאטה חדשה, בפיקוח דיאטנית מומחית שמודעת להנקת התאומים שלי. אני רגישה ללקטוז והדיאטה כוללת יותר מוצרי חלב מהרגיל, אולי זה מה שמפריע לתינוקות? האם הרגישות שלי ללקטוז משנה את החלב שלי או שפשוט גם הם רגישים?
תודה

רגישות, חלב והנקה

הי!
האם הפליטות והבכי זו תופעה חדשה שהתחילה עם התחלת הדיאטה?
האם את רואה שמאז שהתחלת לאכול הרבה יותר מוצרי חלב יש יותר אי נוחות אצל התינוקות?

יש להבדיל בין רגישות ללקטוז שהיא נדירה אצל תינוקות לבין -
רגישות לחלבון חלב פה שנובעת ממעבר של חלבוני חלב הפרה לחלב האם ואז תינוקות מסויימים מגיבים לזה באי נוחות, פליטות, פריחה אקוטית. בד"כ הפיתרון במקרה כזה הוא הימנעות מאכילת מוצרי חלב.
במה מתבטאת הדיאטה שלך בעיקר?

הי יעל

הפליטות היו בעבר עבר מינוריות יותר ונעלמו מזמן מאז שלמדתי להניק בו זמנית ולהיות יותר קשובה אליהם. נראה לי שכן - הם פולטים יותר מאז שאני אוכלת מוצרי חלב. אני אוכלת כחלק מהדיאטה הרבה יותר ירקות ומוצרי חלב והרבה פחות פחמימות, סוכר כמעט ולא נוגעת. מצד שני - נראה לי שהם בדרך לשיניים כי הם מריירים המון ומחכחים חניכיים. מה דעתך?
בין כה אדבר עם הדיאטנית לשינוי תפריט רק רציתי לשמוע חות דעת מקצועית מהתחום של ההנקה

Bacio

New member
אי סבילות מולדת ללקטוז מאוד מאוד נדירה

(היא הייתה מובילה למוות של התינוק בימים עברו.) מאוד קשה לי להאמין שיש להם את זה, מכיוון ואז הם היו משלשלים מ- Day 1 את החלב.

בקצרה, אי סבילות רגילה (שמתפתחת עם הגיל) קורת מכיוון ואנחנו שייכים ליונקים, כלומר לא אמורים לינוק (ולכן לעכל מוצרי חלב) אחרי גיל חמש-שש. מכיוון ואנחנו כן צורכים אותם, הגוף ממשיך בכוח האינרציה לייצר לקטאז (האנזים שמפרק לקטוז) במעיים, רק בכמות נמוכה יותר. אז גם זה פחות סביר.

אגב, אם את משום מה חושבת שזה זה, את יכולה לנסות לקחת כדורי לקטאז עם מוצרי החלב, ולראות אם המצב משתפר.

(ואלה היו 60 שניות על אי סבילות ללקטוז, מאחת שסובלת.)

יותר הגיוני שאולי הם רגישים לחלב פרה (אני מקווה שלא), או שאחד הירקות בדיאטה שלך עושה להם לא טוב. (יש איזה ירק בעייתי במיוחד?!)

ואו, כמה מידע

תודה רבה, לא ידעתי את זה.
אני לא חושבת שזה זה אלא תוהה אם זו סיבה, מכיוון שלי לא טוב עם מוצרי חלב אולי גם להם או שהדבר שגורם לי לאי נחת במוצרי חלב עובר אליהם (כלומר שהם עצמם יוכלו לעכל מוצרי חלב בלי בעיה אבל החלב שלי ״נגוע״ באי שקט לקטוזי כל שהוא)
אני תוהה אם העליה המשמעותית של צריכת הירקות שלי גורמת להם לזה, סך הכל לא צורכת משהו לא שגרתי - מלפפונים עגבניות גזר חסה פלפל - נמנעת מברוקולי, כרובית, כרוב. עוד משהו?
אולי יש ירק בעיתי שאני לא מודעת לבעיתיות שבו?

ירקות וחלב

דברים כמו ירקות לא אמורים להשפיע על חלב האם.
לגבי ריבוי מוצרי חלב, זה משהו שנחקר וראו שריבוי חלבון של חלב פרה, יכול להביא לאי שקט אצל תינוקות.
כשאת אומרת הרבה מוצרי חלב, למה את מתכוונת? כמה זה הרבה?

הרבה יחסית אלי

גביע יוגורט ביו, פרוסת גבנצ 9 אחוז, פרוסה עם קוטג׳, זה היומית

למה לעשות דיאטה עם מוצרי חלב כשאת רגישה

ללקטוז? יש מספיק מאכלים אחרים לצורך הענין
גם לעבור לחלב עזים, מנסיון יכול לשפר את ההרגשה למרות שזה עולה פי 3

השאלה מאיפה חלבון אם לא חלב?

אשבוע טוב עזות יקרה
אני לא רוצה לאכול בשרי כל היום, זה מגביל מידי ומבחינת כשרות ואני לא רוצה לאכול כל כך הרבה בשר אבל מצד שאני אני צריכה חלבון שהוא לא חצי פחממה כמו עדשים וחומוס שנספרים לי כמו פחממות מבחינת הדיאטה. הדיאטנית אמרה שהמוצרים שהיא הציעה לי מעוטי לקטוז אבל כנראה גם זה לא מספיק ואני צריכה חלבונים אחרים שאפשר לאכול בארוחת בוקר - יש רעיונות?

חלבונים מביצים ודגים זה גם איכותי

אני מכירה את הדילמה בענין הבשר.. בד"כ אוכלת בעיקר בשבת ופעם אחת עוף במהלך השבוע
אני לא יכולה בלי לפצוח בנס קפה על הבוקר אח"כ כבר לא משנה לי, מעדיפה לאכול בשרי בצהרים מוקדמים כדי להגיע לערב חופשיה:)
אני מאד אוהבת סרדינים, זה גם זמין וקליל
גם שקדים ואגוזים זה יחסית איכותי מבחינת חלבונים מהצומח אבל מלא קלוריות
את יכולה גם לתבל בתוסף אבקת חלבון אבל זה גם יקר

למעלה