דיאטה ותוספים - האם אפשרי להמשיך התוספים ללא

דיאטה ותוספים - האם אפשרי להמשיך התוספים ללא

קשה לי פה בפורום לא יודעת אי מקבלים תשובות אבל... השובב שלי נמצא כבר בדיאטה GFCFSF מיזה 8 חודשים טעם התוספים השונים 6 חודשים. אכן ראינו תוצאות. הכי חשוב נפטרנו מהקנדידה והיום תודה לאל היציאות שלו נורמליות לחלוטין. לעיתים יותר רגוע. בוכה שנופל 0 ממש גילה מה זה כאב. אבל לא מדבר. לפני 3 שבועות נפל לי אסימון שבעצם למה לו לדבר, הרי שכל דבר שבוא רוצה אומרים לו: "לא!" " אסור לך", מונעים ממנו!!!. ולכן ערכתי ניסוי קטן. נתתי לו דברים אסורים כמו גבינה צהובה גמדים תוך יום הילד פשוט החל לדבר. אותו ניסוי ערכתי בגן - 2 כפיות דני עם כל הילדים. ובגן דווחו שהילד לא הפסיק לדבר. עכשין אני על צומת דרכים. מה עושים??? אני יודעת שהתוספים עושים עבודה. לגבי הדיאטה אני לא סגורה... יש עצות ?? חוויות דומות ??? האם שווה להמיך תוספים גם ללא דיאטה -ואולי יש דיאטה בסיסית שכדאי לקיים. נב מקבל, קנדקס, אנזימים,1+2brain chaild' פרוביטיקה, אבץ וכו תודה תמר

הי תמר

גם שחר שלי מקבל תוספים רבים אך ללא הדיאטה. במקום זה אני נותנת לו אינזימים לעיסים של יוסטון אחרי כל ארוחה. גם אצלנו הילד היה בדיאטה במשך שנתיים (מגיל שנה וחצי ועד גיל שלוש וחצי) אבל נשברתי. מאוד קשה לקום בשש בבוקר כל יום כדי להכין את ארוחת הבוקר והצהרים לגן. ויותר קשה לשמוע איך הילד שלך רוצה מהאוכל של כולם אבל לא מקבל ונשאר מתוסכל. בהתחלה הפסקנו לגמרי את כל הפרוטוקול הביו-רפואי והיתה הדרדרות איטית ובטוחה. ואז החלטנו לחזור לפרוטוקול אבל ללא הדיאטה. ואכן הילד התקדם ונכנס לתקופה טובה. אני חושבת שאפשר לחרוג מדי פעם בדיאטה ולתת אח"כ אינזימים. וכמובן לעקוב ולראות אם יש נסיגה ברורה בגלל החריגה בדיאטה ולהחליט בהתאם.

JacobSk

New member
אנזימים במינונים סתנדרטים יכולים לעזור

בפירורי גלוטן ולא ארוחות מסיביות בגלוטן.נכון שאי תגובה מיידית בהפסקת דיאטה אבל אם עדייו נשערים בעיות במעים או עם מערכת חיסון אכילה בגחוטן וקזאין יכולה להבי להדדרדרות במצב הילד.חבל שהורים נשברים בדיאטה. לצערי בגנים תקשורתיים עושים לחץ לא קתן שהזיז את הילד מדיאתה ברוב מיקרים עושים את זה ברקה אידיולוגית.בגנים רגילים בד"כ אין שום בעיה אם דיאתה. ולמרות שאני מבין את הקושי שלחן בתחזוקת הדיאתה חבל שפא אתן מחפסות להיטימציה בדבר שעזר הרבה ילדים וחבל ש למשפחות חדשות תהיה ספק בקשר הדבר בסיסי בפרוטוקול.

razgalili

New member
כל אחד לפי יכולתו, כל אחד לפי צרכיו

קודם כל הדעה שילד לא מדבר כי אין לו מוטיבציה היא לדעתי מוטעית, ההתנסות שלי היא שלילדים יש מוטיבציה לתקשר ולדבר (וגם לאוטיסטים) שמתחילה ממוטיבציה פנימית ומתחזקת על ידי הקונפליקט המתמשך עם הסביבה. כמו כן, מוטיבציה אפשר ליצור גם בלי אוכל. משחקים שהילד רוצה ושמים אותם גבוה, ספרים שהוא אוהב או פעילויות שהוא רוצה יכולות להיות מפתח. אני ממליץ מאד להתענין קצת בRDI שבה יש שורה של טכניקות שהמטרה העיקרית שלהן היא ליצור מוטיבציה אצל הילד לתקשר עם הסביבה באמצעות משחק. גם לDIR ולOPTION יש פתרונות בנושא. ולאחר שאמרתי את כל זה לגבי התגובה שאת ראית - אני הייתי יותר מתענין באפשרות שהשנוי בתזונה גרם לשנוי אצל הילד. גבינה צהובה תעלה את הסרטונין במוח, גם סוכר שיש בגמדים ובדני יעשה את זה. בדני יש שוקולד שמכיל קופאין שהוא גורם ממריץ, כל אלה יכולים לגרום לשנוי נוירלוגי שיגרום לילד לדבר. זה דבר נפלא שעליתם על זה, השאלה המענינת תהיה איך להשיג את אותם השיגים בלי לגרום לילד את הנזקים שסוכר, צבעי מאכל, קופאין, שוקולד גלוטן וקיסיין גורמים. דבר ראשון הייתי מציע לכם לעשות נסויים "מבוקרים" - להחזיק כמה ימים את הילד בדיאטה ואחרי זה לנסות לתת לו מאכל יחיד שאתם חושבים שמשפיע. אם תראו השפעה חיובית יש מקום לחשוב איך להבין מה קרה ולהשתמש בזה להמשך. ובדבר האפשרות להפסיק את הדיאטה - צריך להבין שאין דיאטה אחת לילדים בספקטרום. לכל אחד מהילדים יש סט פרטי של בעיות בעיבוד מזון שצריך לאתר אותו ואפשר לעבוד איתו. לחלק מהילדים אין בעיה עם מוצרי חלב, חלק מהילדים לא יכולים לעמוד בהם וכו'. כמו כן הרגישויות והבעיות של כל ילד משתנות לאורך זמן. זו הסיבה שאני ממליץ מלבד דיאטה על שימוש קבוע באנזימים - כדי למנוע ולנגוד התפתחות של רגישויות ובעיות חדשות. יש הורים שמרגישים שהם לא מצליחים להחזיק מעמד במאמץ שכרוך בדיאטה, ושהדיאטה שהם עושים לא מועילה לילד. אין לי ספק של90% מהילדים שנויים דיאטטים הם מפתח חשוב בעזרה לילד, אבל לא כל אחד יכול, ולא כל הורה מצליח למצוא את הדיאטה שעוזרת לילד שלו. כל הורה צריך להחליט כמה משאבים הוא יכול להשקיע בכל פתרון אפשרי ולעשות את חלוקת המשאבים של זמן כסף ובריאות לפי מיטב הבנתו. זה שהורים מחליט שלילד עדיף להיות בלי הדיאטה זו החלטה שלהם ורק שלהם. זה לא אומר שזה אבסולוטית הדבר הכי טוב לילד אבל יכול להיות שזה התמהיל הנכון של משאבים להשקיע.

Ronnie McDonald

New member
נכון

אבל IMHO זה לא אומר האנחנו צריכים לפתוח כאן קבוצת תמיכה לאלה שנשברו. בפורום השכן יש מספיק אנשים שעסוקים במיסכנותם כל היום.

omer100b

New member
../images/Emo4.gifמה הבעיה בלהגיש קצת תמיכה לחבר???!!!!????

vered73

New member
ורד, אין מה לקחת ללב. גם אנחנו פה עוסקים

במיסכנותנו, והיא האוטיזם. הלא כך? זוהי מסכונותי ואני מחפשת לה פתרונות גם פה. לכל אדם הדפוס שלו, והצורה שלו להתמודד עם הגזירה הקשה של ילדו(ובל נשכח יש גם כאלו עם יותר מאחד). היכולת הכלכלית היא מהותית כאן לצורך קיום פרוטוקול שלם או נקרא לכך - בצורה הכי טהורה ו- by the book. אז כל הדיון על איך לעשות ועל מקצועיות היא לגמרי לא במקום. עצם כך שיש מספר פרוטוקולים וגישות מעיד על מגוון של ישומים לרעיון כולו (גם אם בבסיסו שווה בכולם). כולם כאן עוסקים בנסיון לפתור חידותיה וסודותיה של טרגדיה גנטית. לעניות דעתי, זו מסכנות לשמה. עצם כך שכולנו כאן לא בשביל הFUN ו(חלק מ-)הילדים שלנו לא נורמטיבים... לכל פורום היתרונות והחסרונות שלו. שניהם מגיעים מאותה המצוקה.

omer100b

New member
ורד, יקירתי אני בפירוש לא רואה את עצמי או את

בני המדהים, כמסכנים. אנו נפלנו קורבן לשחיתות משרד הבריאות+חברות התרופות והחיסונים+רופאים(למרות שאני יודעת ממקור ראשון שבדור החדש של הרופאים יש די הרבה ש ל א מחסנים את ילדיהם בשום חיסון של משרד הבריאות), בשל בצע כסף ותו לא!!!! בגלל המרדף אחר אל הממון של ה"שולטים בעניינים" בני נ פ ג ע . כל מי שהכיר אותו עד גיל שנה היה המום כשראה אותו בגיל שנה וחצי. אפילו אני לא הכרתי את פרי בטני. הילד שלי עד גיל שנה פרח והתפתח אפילו מכפי גילו, היה לו אוצר מילים בגיל שנה היו לו מיומנויות שאותם הוא איבד לאחר מכן. מרגע האיבחון התאבלתי עליו 3 ימים ולאחר מכן הכרזתי מלחמה בכל החזיתות ובכולם . ואני נחושה להחזיר את בני הטועה והאובד. ואני יודעת שאני אצליח. אני וילדי היפה החכם והנבון לא מסכנים, אנו לוחמים בשדה קרב וכל קרב מקדם אותנו אל הניצחון.זה לא משנה מה או מי גרם למלחמה. אני כבר ניצחתי אותם בעצם אי הסכמתי לקבל את המסגרת שבלית ברירה הכניסו את בני - בלית ברירה מתוך חוסר ידע חוסר איכפתיות ועיוורון מוחלט. לא ירחק היום וסוף סוף יכירו שאין כזה דבר "אוטיזם" זו המצאה של רופאים נוירולוגים,פסיכולוגים ופסיכיאטרים-תסלחי לי - מ ט ו מ ט מ י ם . עוד יבינו שכל התסמינים מראים על הרעלת מתכות וקריסת מערכות הגוף בעקבותיה. אני לא מוכנה לחכות ליום הזה . מי יודע מתי הוא יגיע אם בכלל בימינו - הכול סובב ר ק סביב הכסף - והגלגל מסתובב ומסתובב ומסתובב.....

vered73

New member
את צודקת. וגם אני. ../images/Emo140.gif עצם כך שחיינו במלחמה

היא הטרגדיה. בין אם נטחן זאת עד דק בפורום 612 או נשקיע אלפי שקלים בחודש בכלכלה האמריקאית (וגם הישראלית) במטרה להתמודד (נפשית או אקטיבית בטיפולים). כל עוד אני עושה SEND לתשלום בן כמעט 4 ספרות בדולרים כדי לקנות סטוק של תוספי מזון כדי לתקן לבן שלי את המוח שהממשלה עזרה לפגוע בו, במקום לעשות SEND באתר של הדקה ה90 לחופשת סקי באלפים, או להרים את השלט במכירת פריט נחשק במכירות פומביות, הרי שאני לא עוסקת בחיים הטובים אלא בקשיים שלהם. נו, שוין. לא משנה איך נקרא לזה זה חי וקיים וגורם לילד שלי בגיל רבע לחמש לא לדבר כמו בני גילו, ולא להיות גמול כמו בני גילו, ולהיות לא מודע לסכנות בסביבה כמו בני גילו. ולדעתי, זה לא משנה איך קוראים לזה, זה תמיד יהיה קיים בצורת המחיה בעולם המערבי. תמיד. (הן אמרתי לא אחת, בסופו של דבר נהיה אנו זן נדיר
"הראשונים").

omer100b

New member
יקירתי - מסכימה בהחלט - כרגע אני לא

מוצאת טעם והנאה במסעדות, קוסמטיקאית, מלון חופשת סקי ואפילו אצל הספר - למרות שבעלי נשבע שאם לא אלך עד סופ"ש הוא בעצמו יספר אותי.... מה ש"טעים" לי , מהנה, מעשיר, מחזק וגורם לי אושר הוא לראות את התכשיט היפה שלי צועד כל שבוע קדימה, עוד צעד ועוד צעד. אני יודעת שהימים של ספא,מלון, מסעדה, חופשה יהיו קסומים ומהנים יותר כאשר נחלוק אותם כל המשפחה עם התכשיט שלנו - אז הכול יהיה מושלם !!! אני מאמינה בביו רפואי , אני נוכחת כל שבוע בהתקדמות כתוצאה מכך. רק פתרון ביוכימי נותן מענה לבעיה ביוכימית.

razgalili

New member
אני עדיין חושב

שיש פער גדול בין התיחסות מנומסת וענינית להורה אחר שמבצע בחירות שונות ממני, לבין הקמת קבוצת תמיכה לבכיינים שנשברו. דעותי לגבי דיאטה הן "מחמירות" מאד. אני בדעה שצריך להתחיל בדיאטה שמורכבת ממגוון מצומצם ביותר של מזונות אורגניים בלבד שהוכנו בבית בצורה ידנית, אבל אני מוכן להכיר בזה שיש הורים שיחלקו עלי (עם או בלי ביסוס) ויש הורים שפשוט לא מסוגלים לעמוד בזה, או כלכלית או מבחינת זמן. לנסות לעזור להם למצוא פתרונות נראה לי סביר, אנושי ומוסרי. לעניות דעתי הענייה - איזה דיאטה ההורים עושים למען הילד לא קובעת את ערכם כהורים, לא מגדירה אותם כמצליחנים או לוזרים, ולא קובעת את הערך העצמי שלהם או את ערכם בעיני. אני בטח ובטח לא נמצא במקום שבו יש לי זכות לשפוט את האחר בצרתו.

לרוני

רוני מקדונלד, אני רוצה לבקש ממך משהו. לפני שאתה כותב הודעות, נסה לחשוב שמאחורי הניק יש בנאדם. לא סתם בנאדם - הורה, בדיוק כמוך. מי כמוך יודע מה רבים הקשיים ועוגמות הנפש האמיתיים בחייהם של הורים לילדים כמו שלנו, וכמה צריך את כל האנרגיות - הנפשיות והפיסיות - בשביל להתמודד איתם. בכל פעם שאתה לוחץ "שלח" על הודעה כגון זו, אתה גורם עוגמת נפש מיותרת להורה אחר של ילד אוטיסט. חבל... אני מבקשת. אנא, נסה לנקוט לשון מכובדת ומפרגנת ככל האפשר. תודה.

Ronnie McDonald

New member
רז, תמי ואומר היקרים.

נכתב באותיות גדולות IMHO - שפירושו In My Humble Opinion. מה לעשות שזו דעתי. ומי כמוכם, רז ותמי, יודעים הקרבה מהי. לכן מוזר לי שאתם מצדדים באלה שלא מסוגלים. תאמינו לי שאני מתמודד אם כל אותן הסוגיות. האם זה שווה? איך אני אכלכל את זה? מה יהיה? כולנו תמיד יכולים להגיד שאנחנו מתמודדים אם מחלה חשוכת מרפא ולהרים ידיים. וזה לגיטימי. אבל אנחנו כאן יצאנו לדרך מסויימת שאני לפחות מאמין בה. כי אין משהוא יותר אפקטיבי. ואני זוכרת טוב מאוד את התגוננות שלך, רז, כשתקפו אותך על דיבורים של תרפיות לעשירים בבלוג שלך. אז דובר על טיפולי IVIG ב $200 ודברים אחרים שכמעט אין היום. ואני זוכר את התשובות שלך גם כן. לכן נראה לי מוזר להתמודד עם טיעונים אלה דווקא מצדך. לכן אני אישית רואה דיונים כאלה כהענקת לגיטימציה לחריגה "מכשרות" ועיגול פינות. ולא מדובר ב GFCF או GFCFSF או SCD או LOD או לא יודע מה. מדובר בעניין עקרוני. כאשר אני התחלתי ללמוד נושא הפרוטוקול רופאת DAN! שלוותה אותנו אמרה לי משהוא. אני לא אשכח את המשפט שהיא אמרה : אם תעשה הכל ב100% נכון זה יתן לך שיפור מסוים. אם תעשה הכל נכון ב99% זה יתן לך 10% שיפור מהמסוים. אם תעשה הכל נכון ב 90% - חבל על הזמן והכסף. אני באמת ובתמים מאמין בכך. ממש אין לי בעיה להיות "הכותל" כאשר מישהוא שהולך איתי ביחד נתקל בקשיים ואני הראשון שאכתוב מסר מעודד. אבל אני ממש לא הולך לעסוק בפעילות מסיונרית. בכל אופן אני מפסיק את השתתפותי הפעילה בפורום כדי להפסיק את עוגמת הנפש שאני גורם. תמיד הייתי פיל בחנות חרסינה. מה גם שאני אישית לא נתרם יותר. לפני שנה ואפילו שנתיים נידונו כאן נושאים הרבה יותר מעניינים משימוש באנזימים של יוסטון כדי לאפשר אכילת גלוטן לילדים שלא יכולים לפרק אותו.

רוני, תודה על דבריך

קודם כול, כי ניכרים דברים היוצאים מן הלב. שנית, כי זה נותן לי הזדמנות להסביר נקודה חשובה. אני מסכימה איתך במאה אחוזים לגבי סיכויי ההצלחה, וכידוע דעתי ודעת רז כדעתך. ברור לי גם שלא הייתה מצידך כוונה לפגוע. אבל צריך להפריד כאן בין הבעת דעה על עניין לבין התייחסות לבנאדם. הבעת דעה עניינית אינה רק מותרת - היא רצויה. אף אחד לא ביקש ממך לעסוק בפעילות מיסיונרית. אבל אפשר וצריך להביע דעה על נושא בלי להביע דעה אישית על בנאדם או "אד פרסונם". אפשר אפילו להביע דעה נוגדת מתוך הבעת אמפתיה. ביקורת אישית על האדם שהביע דעה אינה תורמת דבר - לא להבהרת העמדה, ולא לשיכנוע. נהפוך הוא, היא פוגעת במטרות האלה. בין אם המטרה היא להראות שאפשר אחרת ובין אם המטרה היא לשכנע מישהו אחר שכדאי לו לנסות, לשון מזלזלת וצינית היא הדבר האחרון שיקדם את המטרות האלה. לא רק אצל בר הפלוגתא אלא גם אצל אחרים שקוראים את הפורום. לסיכום, מה שרציתי לחדד כאן הוא שלי ולרז אין התנגדות לכך שתביע את דעותיך על יישום הפרוטוקול - נהפוך הוא. ההערות כוונו לצורת הניסוח של הדעה ולא לעצם הבעתה. ואגב, ההודעה שכתבת עכשיו מעבירה את התוכן שרצית להעביר בצורה טובה בהרבה. אני אישית אצטער אם תפסיק להיות פעיל בפורום. יש לך הרבה ידע וכוונות טובות ואני בטוחה שאתה יכול להעביר אותו בצורה עניינית (וכבר עשית כך בעבר). אני מבינה שאתה לא נתרם כרגע, אבל אפשר להשתתף גם כדי לתרום בלבד. ש כאן יותר מהורה אחד שעושה בדיוק את זה. (לבחירתך כמובן).

רוני,

נראה לי, כי בתמימות נפתחה כאן תבת פנדורה. לשמחתי הרבה כאם ל4- קטנים מהם שניים בתוך הספקטרום מעולם לא חשתי מסכנה כי אם מבורכת!!!. "קשה לי בפורום" משמע- אנני מתמצאת או שוחה בחומר כמוכם המנוסים ומכירים. כשאומרים "זה ודאי הסרטונין" - אני רצה לבדוק מה זה אומר - ועל מה זה משפיע ועדיין לא מבינה. לצערינו אן באמת מקורות מידע פה בארץ או יותר מידי גופים/ אנשים לפנות אליהם ולכן פורום זה חשוב - על אחת וכמה עם אנשים כמוך, הנמצאים בעסק זה זמן רב ככול הנראה יודע דבר ודעתם נחשבת. לפעמים התרומה שאני מקבלים היא מגיע מכוון התרומה שאני נותנים היא פשוט בלתרום.כעוסקת בן האר בהדרכה גיליתי מאוד מהר כי בכל הדרכה שהעברתי למדתי המון ונזכרתי בדברים ששכחתי ועזרו בדרכי שלי. אשמח לקבל את עזרתך ודעתך - גם אם היא אומרת דיאטה ב 100% אחרת זה לא שווה. as u said IMOP אני לא לקחתי את תגובתך קשה מידי רק תמהתי מאיפה היא באה ולמה?! אשמל לקרוא אותך שוב, תמר

מקבלת את עצותיך

הי רז תודה. אכן אני פונה לכוון ניסויים קטנים. כרגע אין בכוונתי להחזיר גלוטן ולשבור את הדיאטה שבעמל רב החזקתי. במיחוד שהסביבה קרובה ורחוקה מודעת לה ומשתפת פעולה. אני מתחילה כרגע עם מוצרי חלב שהילד מאוד אוהב - ובהגבלה!!!! אשמח לקבל עזרה בשימוש נכון באנזימים. אני משתשמת כרגע במוצרים של brain chaild part I+ II, המכילים כבר את האנזימים.כמו כן בפרוביטיקהdiegest של אלטמן(פעם ביום). מעבר לכך מקבל אבץ, קלציום, PIC-mins אם תעזרו לי להבין איך להשתמש באנזימים. אשמח גם לשם של משהו שיכול ללות אותי בתהליך. עד כה עסק בזה האבא= אבל הוא כבר מחוץ לתמונה ואינו משתף פעולה. תודה

omer100b

New member
היי מבורכת אני משתמשת באנזימים של יוסטון

פפטיזייד וזיינפריים - שני מוצרים מעולים מגיעים באבקה ועם כפית מדידה גאונית אני נותנת רבע מכפית המדידה משני הסוגים לפני כול תחילת ארוחה גם אנחנו בדיאטה וגם לי זה כבר מתיש אבל כשנוכחתי בתוצאות הטובות של כל הפרוטוקול אני ממשיכה - אפילו זוג שוורים לא ירחיקו אותי מהמטרה אז חזקי ואימצי ותתמידי והרבה סבלנות וסובלנות לגבי מטפל לליווי אם תפני אלי במסר אשלח לך את הפרטים - מאוד מומלץ בהצלחה . ורד.

למעלה