דיאטה לחתול בן פחות משנתיים

אלישבע777

Well-known member
החתול טופי עלה בשנתו הראשונה חמישה קילו . גילו המדוייק אינו ידוע לי כי הוא אסופי. הוא הגיע אלי במשקל קילו ורבע בגיל משוער של שנים וחצי חודשים וכבר אז היה זה מלא יחסית לגודלו. (גורי רחוב על פי רוב די רזים למרות שיש בכל מקום מלא מזון לחתולים ) הוא נורא אוהב לחם! הנחתי שהוא אכל לחם ברחוב בנוסף למזון של תחנות האכלה. בגיל שנה וחצי הוא נשקל אצל הווטרינר והיה 6 קילו, שזה המון לחתול קטן מימדים כמוהו זכר מסורס "גמדי" במימדים של חתולה ולא של חתול בוגר. והוא אמר שעלי להפחית לו מזון ולא לתת לו מזון חופשי.
היו לי בעבר חתולים שמנים ולא לקחתי עניין זה ללב, כי הם השמינו במשך הזמן. כל חורף עלו קצת... החתול הקודם היה קצת שמן אבל גם ארוך ובגלל שהיתה לו חרדת רעב, וגם אם נשאר רעב מדי פעם, היה זולל מהר את המזון ומקיא מייד, על כן העדפתי שצלחתו תהיה מלאה.
טופי חתול נוח בסך הכל. לא עושה בעיות, לא מנדנד ואינו מבקש יותר מדי וגם אינו מבקש לאכול מצלחתי ואפילו אינו עולה על השולחן בשעת הסעודה. הוא אוהב לאכול את מזונו
( אוריג'ין) וגם קצת חטיפים ( להלן) ולישון. ואינו אוהב במיוחד הפעלה גופנית אפילו לשבת על אדן החלון ( המסורג), שם יש לו כרית גדולה שמש חורפית ועץ קרוב - אינו שש. החלטתי לבדוק האם ניתן להפחית את מזונו ובכמה.

א. שבועיים ראשונים בדקתי על ידי שקילה כמה הוא אוכל ביום - הוא קיבל רק כשהוא ביקש. וזה היה בסביבות 105 גרם ביממה בשלוש ארוחות בוקר, צהרים וערב כאשר בערב קיבל יותר עבור כל הלילה. אם כי לפעמים אכל קצת יותר ולפעמים ישן כל היום ושכח לאכול. מסתבר שהוא אינו נוהג לילל כדי לבקש אוכל! הוא פשוט מכרכר סביבי ללא הרף, או מזיז את הקערה הריקה ועושה רעש.... או הופך אותה. רק אם אני מתמהמהת הוא גם מיילל... מאחר שהוא מת על החטיפים שהוא מקבל כל לילה, לא היה לי לב להוריד אותם מהתפריט. הוא מחכה לזה לחטיפים עד הלילה ורק בלילה בסביבות עשר (!) , הוא מבקש את החטיפים ביללות שבר!!! בסך הכל 15 גרם לא יותר.

ב. שבועיים נוספים הוא קיבל 15 גרם פחות כלומר 90 גרם, רק לפי בקשה מפורשת ממנו. וגם אז הוא פה ושם לא התעורר כדי לבקש אוכל ואכל אפילו קצת פחות...

ג. בחמשת הימים האחרונים הפחתתי לו את המזון בעוד עשרה גרם: בוקר 20 צהרים 20 וערב או לילה 40 עד למחרת בבוקר- סה 80 כאן חל שינוי.הוא רעב מאוד בבוקר, הוא מתעורר בצהרים כדי לבקש אוכל הוא מסיים את המזון מייד או תוך חצי שעה ומבקש לאכול בלילה. בקיצור - הוא רעב בין הארוחות. אבל - בלילה הוא שקט! למרות שהקערה שלו ריקה, הוא אינו מפריע ואינו מנסה לפתוח את חדר השינה שלי, עד שאני קמה! גם אם אני קמה אחרי 8 - 10 שעות מאז ארוחתו האחרונה!

עדיין לא שקלתי אותו. כי המכשיר אינו מספיק רגיש לשינויי משקל קטנים, אם היו. אני אשקול אותו כעבור חצי שנת דיאטה לפחות ובנוסף אצל הווטרינר בסוף הקיץ. בינתיים אני מקנה לו הרגלי אכילה חדשים, בריאים יותר. והוא בסדר גמור. אני קצת מרחמת עליו. בעיה - אם אסע ביום מן הימים לחו"ל , בפנסיון יצטרכו להאכיל אותו לפי זמני הארוחות ולא - יעלה בצ'יק את כל מה שיירד... ביתיים טוב שלא רצוי לנסוע רחוק...

אם מישהו עשה דיאטה לחתול או מי שרוצה להגיב, אשמח לעצותיכם הטובות.

dimitrygo

Active member
מנהל
15 ג' חטיפים זה המון. לא יודע איזה חטיפים את נותנת לו אבל אני די בטוח שהם יותר גרועים מאוריג'ן. הם גם לא מאוזנים כנראה.

אלישבע777

Well-known member
15 ג' חטיפים זה המון. לא יודע איזה חטיפים את נותנת לו אבל אני די בטוח שהם יותר גרועים מאוריג'ן. הם גם לא מאוזנים כנראה.
הי דימטרי אכן החטיפים הם "מזון משלים בלבד" ואין לו ערך תזונתי גדול. התחלתי לתת לו ו כפינוק בערב מאז שהיה גור קטן, כבר מהימים הראשונים שלו אצלי, כפיצוי על הסבל שלו מהחתול הגדול שלי, שהיה כבר בסוף ימיו ולא יכול היה לסבול את נוכחות הגור בקרבתו ונהג לצרוח עליו ולתקוף אותו. מאז הוא רגיל שבעשר בלילה, הוא מקבל חטיפים כמשחק "מחבואים". אני מחביאה בכל הבית והוא צריך לגלות היכן הם נמצאים. הוא מאוד מאוד אוהב את החטיפים ונהנה גם מן המשחק. כל ערב בעשר בלילה (הוא יודע את השעה...), הוא מיילל בקול ומתחנן שאפזר את החטיפים! החתול כל כך מחכה לערב, כדי לקבל אותם, שאין לי לב להוריד לו את הפינוק הזה... הווטרינר גם כן המליץ להוריד אותם מהתפריט, אבל אני חושבת שזה אכזרי... על פי רוב החטיפים הם מהסוג של איזה שהוא "נקניק" דקיק שבא בשקית אטומה , שלושה נקניקים ביחידה. אני חותכת אותם לפי החריצים ומפזרת בבית, שמחה וששון!

למעלה