דיאטה לטיפול בקנדידה

hilase

New member
דיאטה לטיפול בקנדידה

ליאורה שלום הנני בת 30+ וסולת מקנדידה שפורצת כל פעם במקום אחר בגוף. בנוסף לכך יש לי טחורים והנני טבעונית. קראתי שעל ידי דיאטה ממושכת המבוססת על אכילת ירקות והמנעות מפחמימות + טיפול תרופתי ניתן להיפטר מהקנדידה. שאלותי הם: 1. האם ניתן לבצע דיאטה כזו ללא תרופות נגד הפטריה אלא רק על ידי תוספת של חיידקים טובים? 2. מה ניתן לאכול במקום חלבונים (כיוון שתזונתי דלה בחלבונים)? 3. כמה זמן עלי להתמיד בדיאטה כזו וכיצד ניתן למנוע בעתיד את חזרת הקנדידה.

תשובה על תזונה לקנדידה

שלום לך אפשר בהחלט לטפל בקנדידה ע``י תזונה. רצוי לשלב בטיפול גם תוספי מזון טבעיים שאני לא הייתי מכלילה כתרופות. אבל, ברצוני לציין שאני נתקלת בנשים רבות שמפתחות קנדידה על רקע של חסרים תזונתיים ואז גם אם מטפלים בקנדידה, היא חוזרת לאחר זמן כי הגוף חלש. מאחר ואת טבעונית מאוד יתכן שגם את סובלת מחסרים כאלה ולכן לדעתי צריך להעריך נכון את התזונה שלך ואולי לשפרה כדי שהקנדידה לא תחזור. אם תרצי תוכלי לפנות אלי או לכל מטפל אחר . רצוי מאוד למישהו שיש לו ידע בתונה קלינית ומשלימה כי במקרים רבים יש צורך לעשות את השילוב. למרות שטבעונות נחשבת כדרך חיים בריאה, רבים הטבעונים שתפריטם חסר באבות מזון רבים ולכן הם מפתחים בעיות בריאות שונות. בהצלחה ליאורה חוברה

hilase

New member
טיפול משולב בהומאופטיה ונטורופתיה

ליאורה שלום תודה רבה על תשובתך לגבי שאלתי בנושא דיאטה וקנדידה. כעת אני מקבלת טיפול הומאופטי, שאינו ספצפי לקנדידה. נכון לעכשיו כיון שהטיפול שניתן לי לו סייע הוחלפה לי התרופה, דבר שיגרום להארכת זמן שבו אזכה לראות שיפור במצבי. חשבתי על אופציה להוסיף טיפול נטורופתי.שאלתי את ההומאופט והוא אמר לי שניתן לשלב טיפול דיאטטי בלבד ללא תוספות מזון כלשהם. האם נראה לך שעלי להמשיך לחכות עד גמר הטיפול שלא נראה לי שהוא קצר,או שבכל זאת לפנות ליעוץ נטרופתי לגבי טיפול בקנדידה ללא לקיחת תוספות מזון.והאם טיפול כזה אפשרי?(כעת אני במצב של התפרצות חזקה של קנדידה) (האם את מוגדרת גם כנטורפיסטית)?

המשך תשובה על קנדידה

שלום לך בהחלט אפשר לשלב טיפול תזונתי עם טיפול הומאופטי בקנדידה. ניתן לשלב גם טיפולים חיצוניים ואני מניחה שלזה ההומאופט לא יתנגד אבל כדאי לברר איתו. הטיפול אולי לא יעלים לחלוטין את הקנדידה אבל בהחלט ישפר את המצב ויקל על הסבל. אני משלבת שיטת טיפול קונבנצויונלית עם טיפול בצמחי מרפא מערביים וסיניים וטיפול סיני בתזונה. היתרון הוא בכך שיש לי את הידע וגם הרשיון של משרד הבריאות לטפל טיפול קליני כולל הערכה נכונה של בדיקות דם וממצאים רפואיים אחרים עם טיפול של הרפואה המשלימה. אני לא מגדירה זאת נטורופתיה אלא שילוב של כל שיטות הטיפול הנ``ל תוך החלטה איזו מהן מתאימה ביותר למטופל. לבריאות ליאורה חוברה

מדו

New member
את לא לבד !!

שלום לך ! אם זה מנחם אותך - אני גם כן סובלת מקנדידה כבר כמעט שנה , גיליתי זאת לאחר כחצי שנה של סבל מדלקות חוזרות בנרתיק ובגרון - ולשימוש רב באנטיביוטיקה יש תפקיד ניכר בהתפשטות הפטרייה. גיליתי זאת דרך משטח וגינאלי אצל רופא הנשים שלי ,רק שלא הייתה לו כל דרך לעזור לי , ואז באמת התחלתי דיאטה מאוד חמורה ולא אחראית,ללא פיקוח מומחה, פשוט הפסקתי לאכול שמרים (ומאפים בכלל ),סוכרים - גם פחממות ,וכן מוצרי חלב. הדיאטה החלישה אותי מאוד מאחר ולא לקחתי אסידופילוס (החיידקים הטובים) ולא תוספת ויטמינים כלשהיא. כיום אני מטופלת אצל ניורופאטית המתמחית בריפוי בתזונה ,והיא משלבת לי בטיפול גם דיקור ורפלקסולוגיה - נשמע כיף? זה אמור להיות כיף , אבל רק כאשר הגוף מאוזן ,ואני בדרך הנכונה... בקיצור - אני ממליצה לך בחום על טיפול שכזה ועוד יותר על המטפלת שלי שהיא תותחית בתחום הזה. אם תרצי פרטים לגביה את מוזמנת לבקש דרך האי-מייל הפרטי שלי ושלך : [email protected] ורק בריאות!!

אלדום

New member
קנדידה

שלום HILASE .שאלה פשוטה:איך מגלים שיש קנדידה? מה הבדיקה שצריך לעשות? בברכה - אלדום.

hilase

New member
תשובה לאלדום - אבחון קנדידה

שלום אלדום ממה שקראתי ידוע לי כי קיים קושי לאבחן קנדידה במערכת העיכול למשל על-ידי בדיקה צואה, תשובה שלילית לא בהכרח מרמזת על כך שאין קנדידה. עלי לציין שגם בקשתי לאבחון מצד רופאת המשפחה,אמנם לא היתה סירוב, אך הייתה הסתייגות גדולה, ונשאלה השאלה מה זה ייתן לי. קנדידה יכולה להתפרץ בכל מקום בגוף, למשל הפה, או בוגינה, ממאמרים שקראתי שעוסקים בנושא נמצא קשר ישיר בין קנדידה חוזרת בוגינה לקנדידה במערכת העיכול. (אין לי מושג מה קורה אצל גברים). בנוסף ישנו שאלון מיוחד לאבחון קנדידה שלמעשה מסיק על קיום קנדידה על סמך סימפטומים היסטוריה רפואית של החולה. אם הינך חושב שהינך חולה, כדאי לך לפנות לאדם מקצועי שמתמצא בנושא, ושמתמצא ברפואה משולבת קונבנציונלית ואלטרנטיבית לצורך אבחון, ובמידת הצורך לקבלת טיפול מקצועי ויעיל. כיוון, שטיפול תרופתי בלבד אינו עוזר להיפטר מהקנדידה לחלוטין ועל-כן משלבים טיפול תזונתי. אם אתה מתעניין בנושא ישנם מאמרים מאוד מעניינים גם באינטרנט. אז כל מה שנותר לי לאחל לך זה רק בריאות

אבחון קנדידה

שלום לך חשוב לי ציין כי לדעתי בתחום הנטרופטיה קיימת היום ``חגיגה`` מסביב לנושא הקנדידה. כלומר מאוד מהר קופצים המטפלים למסקנה שיש קנדידה וכמעט לכולם יש. לכן הזהר מאוד ממטפלים כאלה. בדיקת דם תראה קנדידה רק אם היא מערכתית כלומר נמצאת בכל הגוף וגם בדם. בהחלט יכולה להיות קנדידה מקומית כמו בעור הרגל או ציפורן או מערכת העיכול. אפשר בהחלט לטפל מקומית וכמו שציינתי בהתיחסות אחרת לנושא רצוי לאתר את הסיבה שבגללה בגוף נוןטה לפתח את הקנדידה ולטפל גם בה. בברכה ליאורה חוברה

למעלה