דיאטה לצמחונים

• פותח הנושא tron
  • פורסם בתאריך

tron

New member
דיאטה לצמחונים

אני צריך המלצות על דיאטה או אתרים בנשוא תזונה צמחונית.אני צמחוני כבר שנה פלוס ונראה לי שהגיע הזמן להפסיק לאכול כל דבר רק בגלל שהוא לא בשר או דגים.(קרי:פיצות ושאר ג´אנק,זה שאני צמחוני לא אומר שאני צריך למנוע מעצמי הנאות קטנות),אבל כאמור החלטתי להתחיל ולאזן את התפריט,אז הערות,הארות והמלצות יתקבלו בשימחה.

K A R I N

New member
המלצה

היי, גם כשאני הייתי צמחונית הייתה לי את אותה הבעייה- כל מה שהוא לא בשר והכוונה בעיקר לג´אנק פוד- היה בסדר מבחינתי. זה לא בסדר משתי סיבות האחת היא שאתה לא מקבל את כל התוספי מזון שאתה צריך לקבל במקום הבשר ע"י תזונה מאוזנת, והשנייה היא... כמה ג´אנק כבר אפשר לאכול- זה לא בריא ומשמין. אז העצה שלי אלייך היא(בעצם יש 2) 1. תלך לתזונאית שתמליץ לך על תזונה מאוזנת ללא בשר, היא תגיד לך איזה תחליפי בשר רצוי שתאכל ומה כדאי להוריד. כמו כן רצוי גם לאכול שניצל סויה וטופו-בריאים ומזינים. 2. תעשה מה שאני עשיתי- תהפוך להיות טיבעוני- זה קשה בגלל אורח החיים שאנו מורגלים אליו אבל מאז שאני טיבעונית אני אוכלת הרבה יותר "נכון" ובריא, וגם-אם אתה צימחוני מטעמי אידיאולוגיה(לא לפגוע בבעלי חיים) אז דע לך שגם בתעשיית החלב והביצים יש המון פגיעה והתעללות בבעלי החיים. אם תצטרך עוד עצות לגבי תזונה טיבעונית תוכל לשאוך פה בפורום או שלח לי אי מייל ל: [email protected] ותוכל לכקבל את כל המידע הנחוץ לך. בהצלחה, קארין

vegan

New member
קישור למידע על תזונה

כל מה שקארין אמרה נכון ובמיוחד ההמלצה להעזר בתזונאי/ת, רצוי כזה שמתמחה בתזונה צמחונית/טבעונית. אם אתה רוצה גם ללמוד לבד על הנושא, ניתן למצוא חומר באתר המצורף של איגוד הצמחוני הבינלאומי. מידע על תזונה ניתן למצוא ב"מאגר שאלות ותשובות" - הדברים העיקריים מתורגמים לעברית (ע"י הח"מ). מידע נוסף, באנגלית (ועוד כמה שפות זרות) קיים באתר גם באגפים "אוכל ושתיה" ו"בריאות ותזונה" אליהם ניתן להגיע מהדף הראשי.

tron

New member
תודה על העצות

אני אעדכן אתכם במה שעשיתי. (וכן,אחת מתופעות הלוואי של הצמחונות שלי היא השמנה,אגב הרגשת רעב תמידית).

למעלה