דיאטה מהירה

rafaelsc

New member
דיאטה מהירה

שלום,
אני גבר בן 58, גובה 183 ס"מ, שוקל כרגע 97.8 ק"ג. בריא לגמרי.
לפני כ 7 שנים הגעתי למשקל של 107 ק"ג. בעקבות המלצה של חבר התחלתי להיות בטיפול של רופא מנתניה שעושה דיאטה "מיוחדת". בטיפול אצלו למשך כחודש וחצי מקבלים מספר פעמים דיקור מחטים ואוכלים פעם אחת ביום רק ארוחת ערב. ובה אוכלים כ 250 גרם עוף בגריל וצלחת חסה עם כפית שמן זית. מעבר לכך מותר רק קפה ומים. בדיאטה בקיצונית הזו ירדתי בחודש וחצי כ 15 ק"ג. במהלך הדיאטה הזו נבדקתי אצל רופא המשפחה בדיקות דם שהיו תקינות לחלוטין. המשקל שלי מאז עלה באופן הדרגתי ומתון. לפני כ 3 שבועות הגעתי למשקל של 105 ק"ג והחלטתי לחזור לדיאטה מהעבר ללא הרופא מנתניה וללא הדיקור. במשך 3 השבועות האחרונים אני אוכל כפי שרשמתי לעייל וירדתי במשקל 7.5 ק"ג ואני מרגיש טוב. אני עושה ספורט מתון של הליכה ברגל מאומצת למשך כשעה כשלשו פעמים בשבוע. ברצוני לשאול אם יש בכלל, ואם כן ומהם, ההשלכות הבלתי הפיכות של תזונה כזו לתקופה מוגבלת של כחודש וחצי על הגוף. אשמח לתשובות מבוססות מדעית ככל האפשר.

פצית219

New member
לא נשמע שמדובר ברופא אמיתי...

ההשלכות הן כמובן מחסור בויטמינים ומינרלים, דלדול מסת שריר בגלל מחסור בחלבונים, ואולי קטואסידוזיס בגלל מחסור בפחמימות. והבעיה העיקרית היא שבלי שינוי אמיתי באורח החיים לא תצליח לשמור על התוצאות לאורך זמן, כפי שכבר ראית.

rafaelsc

New member
רופא אמיתי השאלה מה קורה במשך חודש וחצי כאלו.

פצית שלום,

מדובר בד"ר אלכס ליולקו. תוכלי לחפש אותו בגוגל. בהחלט רופא אמיתי.
שנית בכל זאת הורדתי משקל והחזקתי לא מעט שנים אמנם בעליה איטית.
ושוב ברור שדיאטה קלריות קיצונית לא בריאה לאורך זמן. השאלה אם יש לך ידע מה קורה במשך חודש וחצי.

avi5199

New member
יש תהליכים בגוף שעלולים להפגע לטווח ארוך כתוצאה מכך

לדוגמה אם נקח תהליך כמו "דילול עצמות וסחוסים" שהוא תהליך שמתגבר מאד כתוצאה מחוסר סידן ויטמינים ...
מגיל מסויים המערכת של עצמות וסחוס מתחילה לההרס ולא להבנות חזרה, כדי לעכב תהליך כזה צריך לדאוג לאכול כל הזמן מספיק סידן חלבונים מסויימים וויטמינים מסויימים ...
דילדול עצם וסחוס קורית כל הזמן , ובזמן שהגוף בתת תזונה הוא מתגבר , לא תרגיש בזה מייד, לא תוכל למדוד את זה , אבל אילו לא היית עושה את הדייטה הזאת כנראה שמצב העצמות והסחוסים בגופך היום היה טוב יותר משהוא כרגע.
אותו דבר בקשר למערכות רבות אחרות בגוף.
ולכן אסור להכניס את הגוף למצב של תת תזונה, לא קבוע ולא זמני.

תשובה

הענין הוא שזה נראה כמו "מבצע חד פעמי" - אתה לא לומד באמת לעשות שינוי בהרגלי האכילה שלך ולהתנהל באופן נכון ומאוזן ,אלא עושה דיאטה קיצונית שברור שתרד במשקל. חשוב לציין שדיאטה קיצונית- אינה בריאה. בהצלחה.

רוב הזמן נח

Well-known member
חלבון וירק וקצת שמן

גם עם 2 ארוחות כאלה ביום היית יורד במשקל.
&nbsp
ואם אתה עדין רעב אפשר להוסיף משהו לשלישית.
&nbsp
בקשר לנזק, אתה זה שצריך לעקוב אחרי מדדי גוף שלך כמו כמות שומן ומסת שריר.
אם אתה רואה אחרי חודש או חודשיים למשל שמסת השריר שלך גם יורדת אז זה סימן ברור שאתה לא אוכל בצורה שמתאימה לך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דיאטה כזו לפרק זמן מוגבל שכזה לא תגרום לנזק

היא יכולה אפילו להפוך ולתקן תהליכי סוכרת, או טרום סוכרת ובטח לא תגרום לקטו אצידוזיס כמו שכתבה פצית היקרה. קטו אצידוזיס, הינו מצב הנגרם רק בסוכרת, שבה אין יכולת לתאי הגוף להשתמש בגלוקוז. אכן דיאטה כזו יכולה להביא לקטוזיס תזונתי, שהוא מצב שבו המוח עובר לשימוש באנרגיה המאוכסנת בשומן הגוף ע"י הפיכתו לגופי קטון המיוצרים בכבד. דיאטה כזו במשך חודש וחצי בלבד, לא תביא לדילדול עצם או שריר, אך היא קשה מאד לביצוע בגלל תחושת הרעב.
רוב המשקל שתרד וירדת בדיאטה כזו הוא מים ולכן רובו גם יחזור אם תחזור לדיאטה הרגילה שלך.
בכניסה ויציאה מקטוזיס תזונתי בדרך כלל מדווחים המתנסים על חולשה ועייפות והרגשה כללית לא טובה שחולפת עם הזמן אז קח זאת לתשומת לבך.

רוב הזמן נח

Well-known member
אם הוא שותה קפה חופשי במהלך היום...

עם סוכר אני מניח, אז לא תהיה שום קטוזיס.

אני לא מניח שהוא שותה קפה עם סוכר

ואם כן אתה צודק. אם הוא ישתה הרבה קפה עם הרבה סוכר הוא עלול אפילו להשמין....

רוב הזמן נח

Well-known member
זה תלוי בכמויות. כמה קלוריות בכללי הוא מוציא וכמה מכניס

הוא יכול לאכול סוכר בצורה של כוסות קפה גם בלי להשמין, אבל מספיק בשביל לספק לו את הסוכר הדרוש
&nbsp

למעלה