דיאטה צמחונית

hilae1

New member
דיאטה צמחונית

ערב טוב לכולם, זוהי פעם ראשונה שאני פעילה בפורום זה,מידי פעם אני מציצה בשאלות אך הפעם אני צריכה קצת יותר עזרה. אני כבר 6 שנים לא אוכלת בשר אדום וכמעט שנתיים שאני לא נוגעת בעוף(לא מסוגלת) כדאי לציין שאני לא אוכלת דגים(אף פעם לא אכלתי) וניסיתי לאכול טופו פעם אחת וזה לא היה משהו(אני בעייתית מאד). הבעיה היא שאני במשקל עודף של 10-14 קילוגרם וכשאני עושה דיאטות אני לרוב מורידה חלק גדול מהק"ג אבל אחרי חודשיים מתייאשת ועולה, אין לי מבחר של אוכל ולרוב אני אוכלת פחמימות, ידוע לי שמלבד מהעובדה שפחמימות משמינות ולא בריאות הן גם לא תורמות לתחושת השובע. לא פשוט לעשות דיאטה צמחונית! קניתי ספר שנקרא דיאטה צמחונית והוא היה הספר היחיד בנושא(כנראה די מייאש העניין)ושם מומלץ להגדיל שומנים וחלבונים ולהפחית באופן משמעותי את הפחמימות ואז תופיע תחושת שובע בין הארוחות. בספר מומלץ להסתכל על כמות הפחמימות במוצרים ולא על אחוזי שומן, כל חיי שתיתי חלב 1% ואכלתי מוצרים מ-0% עד 5% ועכשיו מתברר שבחלב 1% יש הרבה יותר פחמימות מחלב 3% וזה נכון!!! אז מה,להתחיל לשתות 3% (לא חבל על הקלוריות) ומה עם הפחמימות?מה ישאר לי לאכול אם אני אצמצם אותן? אם יש מישהו שנתקל בנושא הזה או שיודע יותר כדי להעשיר את הידע שלי או להסביר לי קצת יותר טוב מה לעשות אני אודה מאד. תודה הילה

d a p h n a

New member
בדיאטות יש הרבה אופנות

בשנים האחרונות היתה אופנה ששוללת את הפחמימות ומנסה להציע דיאטות נטולות פחמימות ועתירות חלבונים (ולעיתים גם עם לא מעט שומנים). להרבה אנשים זה עובד, אבל לרבים אחרים לא, וככל הנראה זה גם יוצר לעיתים קרובות בעיות בריאותיות. בנוסף אלה דיאטות קשות מאוד לצמחונים גם מבחינה תזונתית אבל גם מבחינה פסיכולוגית. אוכל, במיוחד עבור מי שסובל מעודף משקל, הוא לא רק הזנה. הוא גם משהו תרבותי, חברתי ופסיכולוגי. אוכל בשר בדרך כלל יכול להגיד לעצמו "טוב, אין לי בעיה לוותר על פסטה בשביל הדיאטה כאשר אותה הדיאטה מרשה לי לאכול סטייק עסיסי בכמויות גדולות". לנו הצמחונים זה יותר מסובך. לאחרונה מטוטלת הדיאטות החלה טיפה לנוע חזרה לכיוון השני, ויש חזרה מסויימת של הפחמימות לתפריטי הדיאטות, במיוחד פחמימות מורכבות עם דגש על דגנים מלאים. אבל מעבר לכל האופנות צריך להבין שכשזה נוגע לאכילה וירידה במשקל, הגוף של כל אחד מאיתנו עובד קצת אחרת. אני מכירה אנשים שאם הם רק חושבים על פחמימה הם מעלים במשקל. אני, לעומת זאת, כאשר אני שומרת על דיאטה, יכולה לאכול לא מעט פחמימות (בתוך הגבולות של מה שמותר בדיאטה) ולהרזות בצורה מצויינת, ולמעשה אם אני לא אוכלת פחמימות אין שום סיכוי שאתמיד בדיאטה. כל חיי עליתי וירדתי במשקל, וכרגע אני סובלת מעודף משקל מאוד רציני בגלל אי שמירה לאורך כמה שנים - אבל בהיותי למודת דיאטות (למען הסר ספק - כאשר אני שומרת אני יורדת יפה מאוד. הסיבה לעודף המשקל שלי היא שאני לא שמרתי, אבל מהיום מקווה לדרך חדשה - התחלתי שוב לשמור). המסקנה שלי מכל הסיפור הזה היא שהדיאטה הטובה ביותר היא דיאטה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון (פחמימות, חלבונים, כמות קטנה אך קיימת של שומנים וכמובן הרבה ירקות), וכזו שמאפשרת לך את הגמישות להחליט מה את אוכלת בתוך גבולות מוגדרים של כמויות. המטרה העיקרית של תזונה נכונה היא להתחיל ולחשוב על מה שאנחנו מכניסים לפה. ברגע שאת סופרת מה את אוכלת וכמה, ומגבילה את הכמויות בצורה סבירה, אפשר לאכול כמעט הכל ועדיין לרדת במשקל. באופן אישי אני מאוד אוהבת את הדיאטה של "שומרי משקל", בדיוק בגלל הדבר הזה. זו דיאטה שמאפשרת לך לאכול כמעט כל מה שאת רוצה - כל עוד את לא עוברת את מכסת הנקודות היומית שלך. את יכולה לצאת למסעדות, את יכולה להפגש עם חברים, את יכולה לאכול פחמימות וחלבונים, את יכולה להחליט אם את רוצה לשתות חלב 1% או 3%, את אפילו יכולה לאכול כמות קטנה של שוקולד כל יום בלי לשבור את הדיאטה - כל זה בתנאי שאת לא עוברת את מכסת הנקודות שלך. לא יודעת אם זה יתאים לך. יש אנשים שהגמישות הזו לא עושה להם טוב. אבל בשבילי בתור מישהי שהיא צמחונית, די בררנית באוכל, וגם אין לה סדר יום קבוע (ככה זה עם סטודנטים), אני מאוד אוהבת שאני לא מוגבלת לאיזה תפריט קבוע ומשעמם, ושאין אף אחד שקובע לי שאני צריכה לאכול X פחמימות ו-Y חלבונים ויהי מה. יש כמובן המלצה, וחשוב להקפיד על איזון ולאכול כמות מספקת של חלבונים, ירקות וכו', אבל אין קביעה חד משמעית מה מותר ומה אסור.

hilae1

New member
תודה על התגובה

גם אני מאד אוהבת את השיטה של שומרי משקל, רק שם אני מצליחה לרדת במשקל,אבל מתייאשת אחרי חודשיים כי לא מגוון לי מספיק. אני מאחלת לך המון בהצלחה ומודה לך על היחס. יום טוב, הילה

motior

Member
אם את מכירה את שומרי משקל...

את ודאי יודעת שרוב הירקות (מלפפונים, עגבניות, גזר, פלפל...) נספרים כאפס נקודות בשיטה זו. וירקות הם צמחוניים... כך שאם תשתדלי לאכול הרבה ירקות (במקום חלק מהפחממות) סביר להניח שתרדי במשקל. עוד גורם פשוט הוא פעילות גופנית (גם היא צמחונית
)

למעלה