דיאטה צמחונית

point618

New member
דיאטה צמחונית

מחפש קישורים ודעות בנוגע לדיאטה צימחונית. בעיקר אני מעונין לדעת מהו תחליף נאות לבשר (אם אפשר אז עם מינימום טופו)

shanty.G

New member
שלום point, בנוגע לצמחונות:

אני מצרפת לך מספר קישורים לאתרים העוסקים בצמחונות וטבעונות, בהם תמצא אינפורמציה רבה. לגבי תחליפים, בבסיס העניין ניצבות הקטניות- אפונה, עדשים, שעועית, חומוס וכו´. כמו כן, כל האגוזים, בוטנים, שקדים וחבריהם- ממלאים מקום נכבד כתחליפים מזינים. (גם זרעים- כמו זרעי דלעת וכו). יש עוד המון, אך מכיוון שאיני אוכלת "לפי הספר"
, אלא אינטואיטיבית, עדיף שתפנה למקורות מהימנים יותר ותמשיך בחיפושיך. כפי שכתבתי- יש המון אתרים בנושא. בקישור לאתר של אנונימוס תמצא שפע קישורים בנושא- לפורומים ואתרים שונים. בהצלחה!

Flames

New member
point יקרה, ../images/Emo42.gif

קודם כל, טופו הוא לא מרכיב הכרחי בדיאטה צמחונית, אולם י לו יתרונות רבים באופן כללי שתקפים גם לאנשים שאוכלים בשר. טופו כשלעצמו הוא באמת חסר טעם, אך מאחר והוא סופח אליו טעמים, יש תבשילים מיוחדים שאפשר להכין אותו ולק את האצבעות. אני ממליצה לך לעיין בספר של זהורית שייחי בלום. יש לה ספר אחד על בישול טבעוני בקו מאוד מסויים (אני לא בטוחה אם רובו של הספר עוסק בבישול ממש או במתאבנים וארוחות קלות, אבל שווה לעיין בו). יש לה גם ספר על בישולים עם טופו, למקרה שתשני בעתיד את דעתך.

babe10

New member
היי פוינט

אני צמחונית כבר 16 שנה. ונהנית מכל רגע. אני אישית גם אוהבת נורא טופו אחרי שלמדתי איך לעבוד אתו נכון, ואוכלת גם "בונזו" פתיתי סויה יבשים, קטניות ואגוזים למיניהם. אגב, השבוע למדתי שבפטריות מסוג פורטובלו יש רמת חלבון מרשימה. והן גם נורא טעימות ומזכירות במרקמן בשר (שזה טוב או רע, תלוי בסיבה שבגללה אתה צמחוני...) בקיצור - היום על כל המודעות, הרבה פחות קשה לשמור על תזונה צמחונית מאשר היה כשאני התחלתי. בהצלחה.

למעלה