דיאטה GFCF וחיזוקי אוכל?!

בקשות

New member
דיאטה GFCF וחיזוקי אוכל?!

איך אפשר לעשות דיאטה של GFCF וגם לתת לילד חיזוקים של אוכל לתוכנית ABA? יש לכם רעיונות? (נא לא לכתוב לא לתת חיזוקי אוכל או לא לעשות תכנית ABA)

GFCF וחיזוקים ל-ABA

אל תדאגי, כאן אף אחד לא ינזוף בך על שימוש ב-ABA או חיזוקים (אני מנחשת שכתבת את זה בגלל תגובות צוננות ושיפוטיות שקיבלת בפורומים אחרים...). אני אגלה לך בסוד: אנחנו לא חושבים שהורים מתעללים בילדיהם האוטיסטיים או מראים שהם אינם מקבלים אותם כפי שהם, כשהם מנסים כמיטב יכולתם לקדם אותם או אפילו - זוועת עולם - להוציא אותם מזה, מתוך שימוש ב-ABA או בגישות אחרות. מותר אפילו להגיד כאן שאוטיזם זו לקות, רחמנא ליצלן! ושיש לאוטיזם שורה של מאפיינים פיסיולוגיים! לא קיבלנו עלינו את דת הפוליטיקלי קורקט והיא אינה חלה בין חוקי הפורום
. הנה לדוגמה, דברים שאנחנו השתמשנו בהם: צימוקים פירות מיובשים בהקפאה (הילד שלי מת על מנגו) פירות סתם חתיכות של עוגיות GFCF קוביות קרח פצפוצי אורז אגב, האם הצצת בקומונת מתכונים? אולי תקבלי משם עוד כמה רעיונות. ואחרים כמובן מוזמנים לתרום עוד רעיונות. האמת, זה נושא מצויין לשירשור!

חחח אהבתי את התגובה שלך תמי ../images/Emo140.gif

כל מילה בסלע..
טוב, אני לא מתלהבת מחיזוקים נאכלים ונלחמתי על כך אצלי אבל בקשות- את מוזמנת לנסות מה שנכון עבור ילדך: בתחום החטיפים יש הרבה מוצרים, אבל רובם מלאי תירס ושמן סויה ואני לא מתלהבת מהם. כל סוגי הצ'יפס למיניהם, אפרופו, דוריטוס טבעי, ביסלי דק - חלק מהם נקיים מגלוטן (אבל לא נקיים מזבל
) ציטוס, כפפה נדמה לי, במבה (שאני סולדת ממנה אבל היא מותרת למי שלא אלרגי לבוטנים) חטיפים מועדפים לטעמי, השאלה אם הוא יאהב- פירות יבשים, פירות טריים - כאלה שהוא אוהב, אגוזים אם מותר, עוגיות שאת מכינה ואפשר להעשיר עם אגוזים ושקדים, קרקרים ללא גלוטן, קורנפלקס המותרים, כדורי שוקולד קטנים של פצפוצים וממרח חרובים או אבקת חרובים, עוגיות של אורית מ"אור וקינמון" אבל הן מאד מתוקות.. בייגלה ללא גלוטן, ברד בטעמים שונים (אצלנו זה להיט ועושים בתוך דקה, עם פירות) יש כמובן אופציות של שוקולד, שמאד מחזק
אבל לא משפר קשב אלא ההיפך.. חלופות בתחום התוספים - אנזימים לעיסים, קואנזים Q10 לעיס, מולטי ויטמינים לעיסים- כולם אצל יעקב בחנות או מיוסטון, האנזימים. לבדוק אם הדובונים של יומי אהובים עליו- אלה בקופסה הקטנה שהם ללא נחושת. טעמים מוצלחים. יש סוכריות של ויטמין C אבל לראות שזה לא מעלה היפר.. יש מוצרים של הדס, או אלטמן, שאת יכולה לבדוק אם הוא אוהב. כל עוד שהם מתאימים עם הדיאטה וללא שוקולד לדעתי

בקשות

New member
הבהרות ושאלות

"חלופות בתחום התוספים"- אלו דברים שניתן לתת כחיזוק? כלומר: לתת כמה מהם. או שהכוונה שכדאי לתת אותם בגלל שנותנים לו את כל הג'אנק כחיזוקים. אגב, אני גם לא מתלהבת מחיזוקי אוכל, אך כרגע מוכנה להתפשר על דברים שהם לא הכי בריאים, אך גם לא ג'אנק גמור כדי שהקטנצ'יק יתקדם... "קורנפלקס המותרים"- האם הקורנפלקס של תלמה הכשר לפסח בסדר? רכיבים: תירס, סוכר, מלח. "בייגלה ללא גלוטן"- האם יש גדולים או רק קטנים? "אופציות של שוקלד"- מריר? יש עוד משהו שמותר? האם יש עוגיות לתינוקות ללא גלוטן וללא קזאין?- מצאתי "בייבי ביס" ללא גלוטן, אך עם אבקת חלב רזה.

אנחנו לרוב מחזקים בדברים אחרים

במסגרת הABA אבל כשנותנים חיזוקי אוכל זה חטיפים שהוא מאד אוהב כמו צ'יפס במבה וארנבונים, פריכיות אורז קטנות ומדובר על כמות מזערית.

למעלה