דיאטה GFCF- שאלות ארוך

בקשות

New member
דיאטה GFCF- שאלות ארוך

יש לנו בן עם PDD בן 3. אנו עושים לו דיאטה GFCF, ומאד חדשים בעסק. לא קיבלנו הדרכה מאיש. הוא לא מקבל תוספים ולא מוכן לקחת שום תרופה דרך הפה. (כשאין ברירה, מכניסים תרופה עם מזרק לפה.) כמה זמן אמור לעבור עד שרואים שינויים/תוצאות? ברור לי שכל ילד שונה, אך בד"כ מה הם השינויים? מה לבדוק, כדי לדעת אם הדיאטה עובדת? האם הדברים הבאים נובעים מהדיאטה או מכך שהוא אוכל הרבה אורז ובננה (והורדת כמות המתוקים בגן, כי הם לא מגלוטן.)? * מעצירויות וקקי רך פעם ביום או דילוג על יום ופעם או פעמיים ביום הבא - לקקי קשה יותר 2/3 פעמים ביום. * רגוע יותר בזמן האוכל * פעם אכל פירות וירקות, אח"כ הפסיק בהדרגה ואכל רק חלק מהם ורצה כל הזמן פחמימות (כמו אובססיה) - מתחיל לאכול שוב חלק מהפירות וירקות. כשראינו את הרצון הגדול שלו לקרקרים, עוגיות, ופחממות אחרות, והורדת פירות וירקות, החלטנו לנסות את הדיאטה. * ירידה של חרדה מזרים (קיימת, אך פחותה). התחיל שבוע לפני הדיאטה, בפסח, כשלא אכל גלוטן, חוץ ממצה. ואז החלטנו אם כבר לא אכל בפסח את הרוב, נוריד לגמרי. * שינויים סנסוריים- צורך מוגבר בהכנסת חפצים לפה ונשיכת דברים, צורך לסרוט חפצים, ללחוץ עליהם עם האצבעות או להפוך אותם. האם יכול להיות שחסר לו משהו בתפריט שגורם לכך? מה? איך אפשר לדעת? איך אפשר לדעת שהGFCF הוא הגורם? חשוב לציין שהדיאטה GF בערך שבועיים, והדיאטה CF בערך חצי שנה, אולי קצת יותר, עקב שלשולים, חוץ מעוגיות של מטרנה ובייבי ביס שאכל מדי פעם, שלא שמתי לב שיש בהם חלב! דרך אגב, מבחינה בריאותית כמה ביצים כדאי לאכול בשבוע? הוא אוהב חביתות. תודה מראש וכל הכבוד על הפורום, אני נכנסת מדי פעם וקוראת.

בקשות

New member
תמי, רז, תלמה, מישהו?

אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות...

אני חושבת שכדאי לך לקבל הדרכה מסודרת לגביו

שלום לך בקשות, הבן שלך רק התחיל ממש לאחרונה את הדיאטה באופן מלא, כי אם הוא קיבל עוגיות חלביות מדי פעם, אז הוא אכל קצת חלב ואם הוא קיבל מצה, אז זה הרבה גלוטן. כעיקרון הסימנים להטבה נראים ברגע שהדיאטה נקייה לגמרי אבל הוא בהחלט מראה כבר סימני הטבה, גם מבחינת יציאות וגם מבחינת נכונות להרחיב מגוון ולאכול פירות וירקות שזה מעולה. ירידה של חרדות יכולה להיות מהדיאטה, בהחלט. שינויים סנסוריים יהיו כשהוא יקבל תוספים המתייחסים לשינויים אלה - כמו מינראלים ובייחוד אבץ וגם B1 ואחרים. כעיקרון ההמלצה שלי היא לעשות בדיקות חודש חודשיים אחרי שמתחילים את הדיאטה, כדי לראות חוסרים, מצב מעי ומצב מטבולי. את מוזמנת ליצור קשר איתי, או עם אחד המטפלים בתחום. בברכה, תלמה.

razgalili

New member
תשובות

ש: יש לנו בן עם PDD בן 3. אנו עושים לו דיאטה GFCF, ומאד חדשים בעסק. לא קיבלנו הדרכה מאיש. ת: אני ממליץ בחום לקרוא את מאמרי הפורום וביחוד אלו שעוסקים בדיאטה. GFCF זה חלק קטן מהתמונה. כמו כן כדאי מאד להעזר בבעל מקצוע. יש סכוי טוב שהדיאטה שאתם עושים לא נקייה מגלוטן וקיסיין. ש: הוא לא מקבל תוספים ולא מוכן לקחת שום תרופה דרך הפה. (כשאין ברירה, מכניסים תרופה עם מזרק לפה.) ת: נסו לקרוא את ההודעה הזו על החבאת תוספים באוכל: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1248&MessageId=69387793 ש: כמה זמן אמור לעבור עד שרואים שינויים/תוצאות? ת: מתוך הנחה שGFCF זה באמת מה שהילד צריך (שאין לו רגישיות נוספות למזון שהוא אוכל לדוגמה, או שהוא לא סובל מקנדידה שהמזון מעודד) יש הורים שיראו תוצאות תוך שבוע שבועיים. לשם תוצאות מלאות חייבים להיות על הדיאטה לפחות שנה. ש:ברור לי שכל ילד שונה, אך בד"כ מה הם השינויים? מה לבדוק, כדי לדעת אם הדיאטה עובדת? ת: תחזיקו יומן ותרשמו שינויים התנהגותיים ובריאותים, תרופות ותוספים שהילד לוקח ומה הוא אכל. לאחר זמן מה אפשר לראות תבניות ברורות שמראות מה טוב לו ומה רע לו. שיפורים אפשר לראות בהתנהגות, ריכוז, למידה, התנהגויות אוטיסטיות, מצב העור, מצב השינה, מצב המעיים ועוד. באמת כל ילד שונה. ש: האם הדברים הבאים נובעים מהדיאטה או מכך שהוא אוכל הרבה אורז ובננה (והורדת כמות המתוקים בגן, כי הם לא מגלוטן.)? ת: אפשר יהיה לדעת רק בעקבות מעקב לאורך זמן. ש: * שינויים סנסוריים- צורך מוגבר בהכנסת חפצים לפה ונשיכת דברים, צורך לסרוט חפצים, ללחוץ עליהם עם האצבעות או להפוך אותם. האם יכול להיות שחסר לו משהו בתפריט שגורם לכך? מה? איך אפשר לדעת? ת: שינוים סנסורים כאלה יכולים להצביע על מחסור במינרלים. אי אפשר להשלים את המינרלים האלה בדיאטה וצריך להוסיף אותם כתוספים. אפשר להשתמש במינרלים של ELYTE שהם נוזליים ולהכניס אותם לשתייה שלו. כדאי לתסף אבץ, מגנזיום ולבדוק מינרלים אחרים. ש: דרך אגב, מבחינה בריאותית כמה ביצים כדאי לאכול בשבוע? הוא אוהב חביתות. ת: אם אין רגישות לביצים, אין מגבלה בריאותית. ש: תודה מראש וכל הכבוד על הפורום, אני נכנסת מדי פעם וקוראת. ת: תודה רבה.

בקשות

New member
האם אפשר לאכול במבה בדיאטת GFCF? במיוחד אם

במיוחד אם היא כשרה לפסח. לא כתוב על זה כלום. בגדול, האם על הדברים שקונים חייב שיהיה כתוב "ללא גלוטן", או שאפשר גם לקנות דברים שאין גלוטן או קזאין ברכיבים וגם לא כתוב "רכיבים אלרגנים: עלול להכיל כמות מינימלית של גלוטן"?

במבה אינה מזון בריאות

במבה זה אוכל זבל. ואם זה זבל, זה לא אוכל. לעשות GFCF ולהמשיך לאכול אוכל זבל זה בזבוז זמן לדעתי. פשוט חבל"ז. אולי אולי אולי אולי אולי אולי אולי אחרי הרבה זמן בדייאטה, וגם אז בכמויות קטנות, לעתים רחוקות, ועם תיסוף באנזימים. לגבי המצרכים - בהתחלה עדיף להקפיד בקנאות דתית על היעדר כל זכר לגלוטן במזון. אחרי זמן רב בדייאטה - לפחות שנה - ניתן להתחיל לנסות בזהירות גם מאכלים שיש בהם כמויות גלוטן קטנות כמו הדוגמאות שהבאת. עם אנזימים. הסיבה: יש ילדים שרגישים גם לכמויות מיקרוסקופיות. ילדים כאלה שייחשפו לכמות הכי קטנה יכולים להיראות כאילו הדייאטה לא עובדת עליהם בכלל. כדי לדעת אם הדייאטה עובדת צריך להיות דתי לגביה בהתחלה. אחר כך מתחילים עם ווריאציות והנחות.

למעלה