דיאטה

מתוקה102

New member
דיאטה

אני קוראת פה על תוצאות מרשימות של בדיקות a1c, ומתמלאת מוטיבציה לחפש דיאטה טובה לבני- נער מתבגר שצריך לגדול פיסית וצריך כוח...
דיאטה נטולת פחממות מפחידה אותי קצת, ובכל מקרה נראה לי שצריך בגיל הזה ליווי מקצועי מהימן שיתן כוח להתגבר על מכשולים ופחדים.
במה אתם יכולים להחכים אותי מניסיונכם?

שאלי את הנער

לא חשוב מה תחליטי, צריך שיתוף של הנער.

את יכולה למצוא שיטה, כמו דלת פחמימות, שבנך לא יסכים לה כי הוא מבלה עם החברה.

השאלה מה הוא רוצנה ואם הוא מוכן בכלל

בגיל ההתבגרות יוצאים מאיזון בגלל ההורמונים

אם המשקל תקין, לא הייתי קופץ לדיאטה בגיל הזה וגם הייתי מרשה עליה ברמות היעד של הa1c (נגיד 7.5) למשך מספר שנים בהתיעצות עם הרופא המטפל.
&nbsp
אם הבחור שמנמן+, הייתי הולך על דיאטה נטולת שטויות (ממתקים עוגות שתיה מתוקה חטיפים) וזה אמור להספיק בגיל הזה.

תומרונתם

New member
מנהל

מתוקה102

New member
בגיל ההתבגרות יוצאים מאיזון

הסיבה שאתה כותב שהיית מרשה בגיל ההתבגרות a1c יחסית גבוה, היא בגלל שממילא אין כל כך שליטה, או שיש סיבה אחרת?

תומרונתם

New member
מנהל
הסיבה שאני מסכימה איתו...

גיל ההתבגרות - עם כל מה שבא איתו - מצבי רוח, רצון למרוד, קושי אמיתי להתמודד מול החברים, קונפליקט מול הרצון לרצות את ההורים והרופאים, חוסר שליטה על סדר היום, וכו'... כל אלו מקשים מאוד על שמירה מאוד קפדנית על איזון.
לדעתי לדרוש מנער איזון חסר פשרות היא לא הגיונית, ויכולה רק ליצור אנטגוניזם עם הזמן. זה בעצם השקעה לזמן ארוך.

מתוקה102

New member
גל ההתבגרות ו a1c

אז אם כן, הסיבה פסיכולוגית ולא פיסיולוגית. זה לא שאנחנו פחות מוטרדים מהa1c הזה...

לדעתי

חשוב לשמור על קשר טוב עם הנער.
לא לנסות להניע אותו לעשות דיאטות שלא מתאימות לו.
חשוב יותר שירגיש ילד נורמלי עד כמה שניתן.

מרד הנעורים עובר וסוכרת הנעורים נשארת

בהצלחה

cוביהו

New member
פסיכולוגיה היא גם הרבה מאד פיזיולוגיה :)

כולנו כולל המתבגר שלך, רוצים להצליח הכי שאנחנו יכולים.... אולי לקחת את השיפור שאת רוצה להשיג בביסים קטנים. התאמות קלות לתפריט, שינויים קלים בסדר היום. עלייה הדרגתית במודעות לרמת המחויבות הנדרשת.
לא לעשות מזה משהו גדול ו"בליווי מקצועי" - זה עלול להרתיע, במיוחד עם המתבגר לוקח מחויבויות בצורה מחייבת :)
יש אמרה באנגלית - small changes go a long way.
זהו מרתון. עדיף לא להוציא את כל האנרגיה כבר בהתחלה.
&nbsp

למעלה