דיאטות

ליאור...

New member
דיאטות

מי אמר ששמנה זה לא דבר יפה? מי אמר שצריך להרחיק את הבטן הזו? מי קבע שרק רזות אוהבים? מי קבע שנשים צריכות להתבייש בגוף שלהם, בגלל שהוא לא מחוטב ויפה? מי קבע את כל אלה? אנחנו מתביישות בגוף שלנו, ומנסות לחטב אותו בעזרת כדורים ודיאטות כסאח שלא מפסיקות. בשביל מי אנחנו בכלל עושות את זה? אם נודה, זה כדי להרשים אותם, זה כי שתעברי ברחוב והם פשוט ישרקו ויזרקו מבטים לנוכח הבחורה התחיכה והחטובה שעברה לידם. הרי בסך הכל, אנחנו לא שונים, הרזות או השמנות, מזה משנה...? הרי, אני מאמינה שרוב הגברים לא יתחתנו בגלל היופי של הבחורה, ואם כן נישואים אלו יהיו בצרה. הוא יתחתן איתה בגלל האופי שלה, היופי הפנימי שלה, הוא הכי חשוב. אנחנו רוצות להיות יפות. שמנות לא יפות? שמנות לא מתלבשות יפה? זה הכל שטויות ! אנחנו נחלמות בגוף שקיבלנו מאלוהים, שהתאים אותנו לגוף הזה, וברא אותנו ככה. המלחמה הזאת לא שווה את הכסף, ובטח שלא את המאמץ. אמא שלי הולכת לעשות שאיבת שומן, כי היא רוצה להיות רזה. והאמת? אני מרגישה ממש גועל כלפיה, אז מה אם זו אימא שלי ? היא תמיד מרצה לי על הגוף שקיבלנו מאלוהים, שהוא שלנו, ולא צריכים להלחם נגדו...והיא הולכת לעשות ניתוח. אני מרגישה מגעיל בקשר לזה, כי זו אימא שלי שעמדה לצדי בכל הרגעים הקשים והתעקשה והתווכחה על הנושא הזה...זה כמו בגידה. ולמה אני מרגישה מגעיל? כי אני יודעת שאמא שלי לא האמינה במה שהיא אמרה לי...שבעצם, תמיד חשבה על החלום שלה-להיות רזה...ועל זה, אני לא יכולה לסלוח...אז...עצם המסקנה היא: תחיו את החיים, תיהנו מהגוף שלכם, מלא, או רזה. אתן יפות, וצעירות. לבזבז את החיים היפים והקצרים שלנו על דיאטות ומכוני כושר? זה לא שווה את זה. תהיו אתם עצמכם, ולא מי שאתם לא מסוגלים להיות, גם לאחר דיאטה, עדיין לא תרגישו טוב.

ואוו, ליאור...

התחלתי לקרוא את המכתב ולא יכולתי להפסיק... קודם כל, תרשי לי לציין שיש לך כישרון כתיבה אדיר. באמת!!!
לא קל להפנט אותי למסך ולהמשיך לקרוא את הכתוב (הרבה פעמים אני מדלגת על שורות וכאלה), אבל את "היפנטת" אותי והמכתב שלך היה כה מרגש ואמיתי, אך בעיקר? נכון. פשוט נכון, במלואו. דבר שני... בקשר לאמא שלך ולתחושת הבגידה... לא שחוויתי את זה או משהו, אבל אני יכולה לתאר לעצמי איך את מרגישה. זה בטח באמת קשה. רק שאלה לי אליך: דיברת איתה בנושא? אמרת לה את מה שאת מרגישה ולמה את מרגישה, בדיוק כמו שכתבת לנו פה? כי אם לא, זה משהו שאני בהחלט מציעה שתעשי. תמיד טוב לפתוח ת´לב ולשפוך את מה שבאמת מרגישים, אני בטוחה שאמך מאמינה במשהו אחד לפחות מכל הדברים שהיא אמרה לך, כי איך אומרים? "בכל דבר יש שמץ של אמת"... אה, ועוד משהו... לגבי הגוף שלנו, שזה מה שקיבלנו מאלוהים. אני אמנם לא מאמינה (בכלל לא), אבל איך שזה לא יהיה- את צודקת. פשוט צודקת. גם אני, כשאני חושבת על זה לפעמים, אני לא מבינה את זה, אך את עצמי בעיקר: למה באמת כזה קשה לי לקבל את איך שאני וזהו? למה אני משקיעה כ"כ הרבה משאבים, מאמצים וכוח במשהו שבמילא הוא לא הכי חשוב? אבל... זה לא נכון להכליל את המצבים, כפי שעשית. כי יש כאן, בפורום, אנשים שיש להם 30 קילוגרמים עודפים, דבר שנחשב כבר כבעיה רפואית. והם, אם את שואלת אותי, ***חייבים*** דיאטה, מילא בשביל עצמם, אך יותר חשוב- מסיבות בריאותיות. כי כפי שכתבת, יקירתי (
), יש לנו רק גוף אחד ואין לו חלקי חילוף (זה מזכיר לי איזו פרסומת שאני שומעת כל בוקר ברדיו!
) וצריך לדאוג לו. כך שלא ניתן לעשות הכללה, מכיוון שיש מקרים ויש מקרים ותמיד יש יוצאי דופן. אני יודעת שלא הייתי ברורה ממש בעניין הזה, אבל מקווה שהבנת פחות או יותר למה התכוונתי...
ודבר אחרון: בקשר לנשים שמנות ויפות. ברור שקיים כזה דבר!!! יש לי חברה, מאוד מאוד מאוד טובה, שהיא שמנה מאוד- אבל מאוווווד (היא 1.60 ושוקלת 100 קילו פחות או יותר) והיא פשוט יפיפיה. מהממת!!!!! אין לי מילים... אז בטח שקיימות (וקיימים!!! לא רק בנות!) כאלה בנות, ואם את שואלת אותי- יש המון בנות מלאות (לא שמנות-שמנות, אבל מלאות) שהן הרבה יותר יפות מהאנורקסיות האלה. לגמרי. אין מה לדבר בכלל... אז זהו, זה כל מה שרציתי לומר!!! :) ברוכה הבאה לפורום, ליאור, אני בטוחה שתשתלבי יפה... בא לך אולי לספר קצת על עצמך? בת כמה את, מאיפה, לגבי משקלך?... נשמח "לשמוע"!!!! עדי התל-אביבית

ליאור...

New member
../images/Emo9.gif ...התחלתי להסמיק מהמחמאות

האמת היא, שלא דיברתי איתה על זה, עדיין לא... היא כ"כ מתלהבת מהנושא הזה, ואני לא יכולה לדכא את השמחה שלה... ו...בקשר לגיל וכל זה, אני עדיין נערה, משקל, אין לי מושג, אני אפילו לא מציצה לחפץ הזה, אני לא שמנה ולא רזה, ואני לא מתה להראות כמו איזו אחת שלא אכלה שבועיים. יש לי בעיה בחילוף החומרים בגוף אבל אני בסדר עם זה.לגבי איפה אני גרה...אני גרה בחור קטן בצפון הנגב ליד ב"ש.
ליאור

ארינה

New member
ליאור היקרה

אכן אנו צריכות לאהוב את גופנו מלא שמן או רזה אך אני לפחות חונכתי לכך שדיאטה צריך לעשות בגלל שזה מזיק לבריאות כל העודף שומן הזה. להיות אני יפה אני אהיה אם שמנה ואם רזה והאופי שלי גם לא ישתנה אך הבריאות שלי כן תשתנה אם אני אוכל בריא ישיל קילוגרמים מיותרים ויעשה ספורט שישמור על סיבות לב ריאה שלי. נכון שזה קשה ונכון שצריך להשלים עם מה שיש אך אנחנו צריכים וצריכות להיות בריאים ובריאות, לכן אני לפחות עושה את הדיאטה. נכון שכרגע הכולסטרול שלי מאד נמוך אפילו פחות מהנורמלי והסוכר נמוך ואין לי שומנים בדם אבל אני חושבת על העתיד על המחר. כי אם אני אשאר שמנה אני לא אוכל להביא ילדים לעולם יהיו לי סיבוכים. ואם אני אהיה שמנה רוב הסיכויים שלי זה לחלות במחלת לב או לחץ דם או סכרת. בשביל מה??????? בשביל עוד חתיכת עוגת שוקולד או עוד בורקס גבינה? דקת העונג הזו לא שווה שנים של סבל. אפשר להנות מכל המטעמים שבעולם ולשמור על תזונה נכונה. תאמיני לי אני עדיין די צעירה אך הבנתי את זה עכשיו וטוב שהבנתי מוקדם מאשר בגיל 30 שאני אראה שאני לא מצליחה להביא ילדים לעולם כי אני לא נקלטת בגלל השומנים שלי כי הייתי צריכה להנות מעוד עוגת שוקולד חמה עם קצפת וגלידה.

בכל מקרה, ליאור,

ברוכה הבאה... אני מעריצה אותך!!! למה, את שואלת? כי את ***לא*** מתה להיראות כמו אחת שלא אכלה שבועיים... אני, לא משנה כמה אני אדבר וכמה אני אעודד, עדיין יש בי את הנטיות האנורקסיות ה***בלעעעעעעעעעעע*** (ועוד כמה ע´ לא יזיקו!) :) האלה!!! I ADMIRE YOU בתקווה שככה כותבים את זה...
עדי התל-אביבית

אה, וארינה מקסימה שלי... ../images/Emo22.gif

היי לך...
רציתי רק לומר לך ש... את צודקת בקשר לדקה הזאת של התענוג. זה באמת לא שווה את זה. אבל בקצב הזה- את עוד תצליחי!!!! בעצם, לא משנה אם בקצב הזה או בקצב יותר איטי- אני ***בטוחה*** שתצליחי!!!
אוהבת אותך!
עדי

ארינה

New member
תודה רבה עדי אני בטוחה שכולנו

נצליח הכל עניין של כוח רצון. הכי חשוב שזה ילך לאט ולא מהר כדי שזה יהיה בטוח. תודה רבה על העידוד אני מאמינה בכולכם. אך כרגע אני לא מרגישה טוב יש לי קצת חום ואני חלשה מתה. נראה לי אני פשוט אלך לי לישון.

מצטרפת לרשימת ה"וואו"

אז קודם כל- זה באמת מקסים, וגם אותי זה ריתק למסך... ואת יודעת? גם לי יצא לחשוב על העניין הזה. יצא לי פעם לרגע לעצור, להסתכל על הכל מהצד, ולחשוב שזה פשוט טירוף. מה, הגודל של בנאדם? כלומר.. זה טיפשי באותה מידה שמישהו יגיד שהוא לא רוצה מישהי כי יש לה עיניים חומות ולא ירוקות... אבל את יודעת מה? אז אני ישבתי וחשבתי על זה, והגעתי למסקנה, ש.. בעצם המטרה שלי היא לא לרדת במשקל. הירידה במשקל וההרזיה זה אמצעי להשגת המטרה. המטרה היא להיות שלמה עם עצמי. לאהוב את עצמי ואת הגוף שלי. ובגלל זה אני גם אף פעם לא שוללת אדם שמן, או מלא, כי בסך הכל- אם טוב לו ככה, אז למה לא? בקשר לאימא שלך.. אל תכעסי עליה. נכון, זה מעצבן שאומרים דבר אחד ועושים דבר אחר (מזכיר לי את אימא שלי, שתמיד אומרת לנו לא לאכול בסלון ואחרי עשר דקות יושבת עם הצלחת מול הטלוויזיה
), אבל אני לא חושבת שאימא שלך התכוונה לזה. כלומר.. יכול להיות שאיפשהו כשהיא אמרה את זה, היא ניסתה לתרץ את זה לעצמה. ניסתה אולי אפילו לשכנע את עצמה. ואולי היא אפילו באמת חושבת ככה, וחושבת שכל מה שהיא אמרה נכון, אבל היא פשוט לא מצליחה להרגיש ככה. אני מקווה שאת מרגישה ככה, כי זה הדבר הכי חשוב- שתרגישי טוב ותאהבי את עצמך. מקווה שיום אחד גם אני אגיע למצב הזה
הכל מקרה, מקווה שתמשיכי לכתוב טוב, אני מאד אוהבת את סגנון הכתיבה שלך.. שלך
ס.ש.

ס.ש, מסכימה עם כל מילה... ../images/Emo39.gif

אגב, גם לך יש כישרון כתיבה לא רע, לא רע בכלל...
עדי

ELY

New member
קראתי את השיחה...

והיא ריגשה אותי!! תאמינו לי: יש לכן אופי נהדר, עוזרות אחת לשנייה, מפרגנות אחת לשנייה, תומכות אחת בשנייה וגם חכמות בחיים... אם יש גבר שלא ירצה אתכן בגלל היופי, שימו עליו זין! (סליחה על המילה) אני יודעת שיש לי אופי נהדר, אני טובה, ולפי דעתי אינטילגנטית ורוחנית כך שאני נמשכת באופן טבעי לגבר כזה, ונכון שאני לא רזה, אבל חושבת שאני שווה וזה מה שחשוב! כשאני מתחברת לאי סי קיו והבחורים שואלים אותי איך אני נראת, אני אומרת להם, "אני נראת בסדר ולא רזה ולא שמנה, שלמה עם עצמי", כשהם (וקורה הרבה מקרים כאלו) חוקרים אותי על איך שאני נראת ומה המשקל שלי ואיזה גוף יש לי, אני מרגישה שהם אדיוטים ומעיפה אותם כבינימט... כולל גם במציאות, תמיד יש לי את האינטואיציה הזו לקלוט בנים שרוצים להכיר רק מישהי יפה, ואלה אין להם מה לחפש אצלי... ולכולן - באמת תהיו שלמות עם עצמכן! אף אחד לא שווה שבשבילו תסבלו בגלל דיאטה, אם אתן עושות דיאטה עשו זאת בהדרגה ובסבלנות... ואל תהיו מושפעים מהחברה שלנו, יש לכן בגרות נפשית, חכמה ופירגון ואלה תכונות שרבים מעריכים (וגם אני..) בהצלחה!!

ליאור...

New member
../images/Emo18.gif עוד הודעה ארוכה...

כמו כל שאר הבנות בעולם גם אני עשיתי דיאטה, וירדתי 8 קילו. אבל לא בגלל מישהו, אלא משהו האהבה הכי גדולה שלי-בגדים. היה נמאס לי להכנס לחנויות, ולהרגיש רע עם עצמי... לא שהחלטתי להיראות כמו אחת הדוגמניות בחלון ראווה של אחת מהחנויות הללו, אבל רזיתי רק בגלל הבגדים...להרגיש טוב, לא להרגיש רע שאני מודדת בגד והמשפט הרגיל "זה צמוד עליי מידי" מצטלצל באוזניים של המוכרת שנראת כמו איזה גפרור. אני שונאת את זה. ואם יש כאלה שעושות דיאטה בשביל שישימו
אליהם אני מזמן הייתי מוותרת. אף אחד שלא יעיר, ויעביר ביקורת על איך שאני או אתן נראות. תעשו את הדיאטה רק למנעכם, בשבילכם, ולא בשביל אחרים כדי להשתלב בחברת המקלות שקיימת כיום, אלא בשבילכם. אבל גם בסוף,תחכה ההפתעה הגדולה, שהיא "אני עדיין לא שלמה עם עצמי".זה יכול לקרות, אל תיכנסו לדכאון ותמהרו להתחיל בדיאטה חדשה. אלא תעצרו רגע ותחשבו, "אם זה, שאני רזה עכשיו ואני נראית יותר טוב לא מרצה אותי, אז מה כן ?" זה קרה במקרה שלי, ואני לא אמשיך להילחם בגוף שלי. אני אהיה מי שאני, שמנה או רזה, זה ממש לא משנה, העיקר להיות מרוצה מעצמי, ומההישג שהשגתי. ובקשר לכישרון הכתיבה שלי, אני באמת מודה לכם, על כל המחמאות שחילקתן עד עכשיו...
וכמו ש-ELY אמרה, מי שמעביר ביקורת שימו עליו ז. שאף אחד לא יעיבר ביקורת עליכם, למי שיש בעיה, שיתמודד איתה לבד.
לילה טוב לכולם
ליאור

למעלה