דיאטנית מתמחה ב B12

• פותח הנושא oalmi
  • פורסם בתאריך

oalmi

New member
דיאטנית מתמחה ב B12

שלום, אני צמחונית + (ממעיטה באכילת מוצרי חלב) ויש לי מחסור די קבוע ב B12 שמטופל בכדורים. רופא המשפחה הפנה אותי לדיאטנית כדי לראות מה ניתן לעשות כדי לטפל בנושא גם תזונתית (למרות שבדיקה ברשת העלתה שמעט מאוד). אני בקופ"ח מאוחדת ומעוניינת להגיע לדיאטנית רצינית, המכבדת את מטופליה ובעלת ניסיון בתזונה צמחונית ולא במישהי שתגיד לי את מה שאני כבר יודעת. הדיאטניות שעובדות במאוחדת באיזור ת"א הן: זהבה קרלסבד, נורית ביירון-גרמייז, טטיאנה סניצ'קין, שוש אבני ושרה קפלן. אשמח לשמוע המלצות או התייחסות. אם יש מישהי/ו מדהים/ה באיזור המרכז מחוץ לת"א, אשמח לדעת גם. תודה, אורלי

נעמי66

New member
לאורלי, דיאטנית בכיוון הצמחוני-טבעי

דנה איידלר, 0523646805

oalmi

New member
מישהי ממאוחדת?

תודה רבה על המידע, אני מנסה בשלב הראשון לחפש מישהי שהיא דרך הקופה - מאוחדת במקרה שלי. אורלי

נעמי, זה לא חוסר תום לב ?

האם את לא מקשרת אותה עם מי שמאמינה שלא צריך להכניס B12 לגוף (ממקור חיצוני) ? מקשרת אותה עם אחת שמאמינה שגוף האדם יכול ליצר ולספוג בעצמו את ה B12 ? את לא חושבת שצריך להסביר את זה ולתת לשואלת את זכות הבחירה ?

נעמי66

New member
בקשר לדיאטנית הצמחונית

אין לי מושג מה הן דעותיה לגבי בי-12, ואיך היא מציעה להתמודד כשמתגלה חוסר בוויטמין הזה. קראתי מאמרים שלה שלה ב"ידיעות", התרשמתי, ולכן המלצתי עליה. אין קשר לתום-לב, או חוסר תום-לב, ולא ברור לי על מה אתה מדבר. אני נוהגת לפי דרכו של ד"ר שלטון, natural hygiene, לפיה הבי-12 לא מושג על-ידי "אכילה מהקרקע", כדבריך, אלא נוצר בגוף האדם. דרך זו שוללת שימוש בתוספים. מדי פעם מתפתח ויכוח בנושא, וזה נעשה כבר מעט שחוק... אין סיבה להתווכח, מדובר בגישות שונות. המיעוט הולך לפי הדרך הטבעית, הרוב לא מגלים בה עניין, ומאמינים בתוספים. אם זה עוזר, ומרגישים טוב עם זה, מה טוב.

לא נכון, לא נכון

דרכו של ד"ר שרלטון, natural hygiene אולי מדברת על B12 שנוצר בגוף, ואני מאמין שזה נכון, אבל היא אינה מאמינה שהגוף יכול לספוג את ה B12 ולהשתמש בו, וזה נכון, גם מדעית ורפואית. דרכו של ד"ר שרלטון, natural hygiene אינה זו שאת כותבת עליה. את אולי מדברת, אולי, אולי על אחד אחר, יצחק בן אור, אולי, גם זה לא בטוח בהעדר כל מידע מההיגניסטים הטבעיים שכותבים בפורומים ולא טורחים להביא את דבריו בקישור אמין חסר אינטרסים. יש סיבה להתווכח, בעיקר כשבעלי אינטרסים מסכנים את בריאות הקוראים. אולי יש שלילה של שימוש בתוספים, OK. אולי יש יצור עצמי של B12, אבל זה לא אומר שהגוף מסוגל לספוג את זה לפני שזה יפלט. כל אלה לא סותרים את המדע שמביא מידע אמין השונה לגמרי מזה שאת כותבת עליו. זה יכול להיות שחוק לנצח, חובתי המוסרית להראות לשואלים את המידע עליו שאלו, והם לא שאלו על ההיגנה הטבעית. חובתי המוסרית שקוראים לא יפגעו מההיגנה הטבעית הזו שעליה את כותבת מידע שאינו נכון בכלל. הנה דרכו של ד"ר שרלטון, והיא לא בהכרח צמחונית בכלל, כתוב שם על אכילה מהחי בכדי לקבל B12. Note that INHS is not in favor of veganism, and warns about B12 and other problems on veganism and similar deficient diets. http://naturalhygienesociety.org/articles/vetrano1.html

בקשר ל B12

זה שונה אם לוקחים כדורים של B12 לעומת לקיחת סוכרית מציצה B12. מדעית, הסוכריה זהה לזריקה, כניסת B12 ישירות למערכת הדם וכך עוקפים בעיות פוטנציאליות שיש לכלל בני האדם בעניין B12. בעלי מקצוע רבים לוקחים את הנורמה, אכילת בשר כבסיס השוואתי ולכן לא מכוונים צמחונית לפתרונות נכונים, כי שוב, הם לוקחים את הסטנדרט, את כלל הציבור, כדוגמא. אבל כלל הציבור חולה מאוד תזונתית. ההמלצה האוטומטית לצמחונים היא לקיחת B12, קל להראות את זה, גם ממקורות שאינם צמחונים וגם מאותם מקורות (אגודות התזונה הגדולות ביותר, האמריקאית והקנדית), המלצה לכלל הציבור לקחת B12 כי בני האדם לא אוכלים מהקרקע כמו החיות מצמחוניות שמשיגות את ה B12 משם. http://www.veganhealth.org/b12/animal יש לך כאן הכל: http://www.veganhealth.org/b12/ אתר מגובה מדעית, עם רפרנסים והכל. ובעברית : http://www.ivu.org/hebrew/faq/vitaminb12.html בקיצור, לקיחת הסוכריה, קבלה בטוחה של B12 ישירות למערכת הדם ועקיפת בעיות שיש לכלל בני האדם (בעיה תורשתית, יש טענה מדעית לגבי חוסר תתורשתי של IF, חלבון מגן ל B12).

oalmi

New member
תודה רבה

כבר עיינתי במאמר הזה אבל הוא בהחלט מאיר עיניים. הייתי שמחה למצוא פתרון לא תרופתי לסוגיה, לכן אני מחפשת דיאטנ/ית שמבינה ומתמחה, בעיקר מעניין אותי להבין מה הגוף צריך כדי להצליח לייצר בעצמו את ה B12 כפי שהיה בעבר וכפי שקורה עדיין אצל חיות. כרגע, בעקבות חלק מהדברים שנכתבו, אני מנסה, בין היתר, לאכול ירקות אורגניים לא שטופים ולראות אם זה יוביל להגברת אינזימים במעיים שיוכלו לפעול לטובת ה B12. אם תהיינה תוצאות חיוביות אחזור לספר. תודה

רגע, כמובן שרצוי שתבדקי הכל

הנה, אני בדקתי: http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=24974&msgid=18353770 כך שתדעי לך שלא תוכלי לדעת אם ה B12 אמתי, המזוייף יוצא בבדיקות הדם כאילו והוא אמתי. כפי שהסברתי לך כאן, זה לא קורה כך אצל החיות, אין שום הוכחה מדעית שבע"ח מצליחים לספוג B12 ע"י יצור עצמי ללא שהם יפלטו את זה החוצה ויאכלו מהקרקע, כלומר, אכילה מזוהמת וצואתית. הגיוני ביותר שכך עשה גם האדם הקדמון כמלקט (לפני גילוי האש והכלים, לפני הציד), אכל מהקרקע. כמובן שיש גם את השפעות האבולוציה, מה שעשינו לגופנו במשך כל השנים, השפעות האנטיביוטיקה שחיסלה חיידקים ובעיה תורשתית אצל בני האדם, IF פגום, שזה למעשה חלבון שמגן על B12 מחומציות הקיבה. כך שיכול להיות שלא תוכלי לשפר את המצב. בסה"כ אם את בולעת כדור, אז זה די דומה לאכילת B12 מהחי, ואם זה לא נספג אז אולי אין סיבה ש B12 יספק אחרת דרך הקיבה. כאן היתרון של סוכרית המציצה, כניסה ישירה לדם ע"י הנימים שתחת הלשון. האם את אומרת שלמרות כל הבעיות אין לך B12 לאחר שמצצת את הסוכריה ? אם כך אז למה נראה לך שע"י יצור עצמי יהיה לך יותר B12 מאשר כניסה ישירה של הויטמין לדם ? לגבי החיות, הנה שוב, אצל בע"ח זה קורה ע"י אכילה מזוהמת וצואתית, משם המקור ל B12. http://www.veganhealth.org/b12/ אין כל סיבה הגיונית לדעתי הבלתי מקצועית שאם אין לך B12 מהסוכריה אז יהיה לך B12 ע"י ספיגה עצמית. אם זה היה פשוט כל כך, ללכת לטיפול ופתאום יש B12, אז אנשים היו פשוט אוכלים את החיידק עצמו שמיצר B12 וזהו. דעי לך, B12 אינו תרופה, למעשה, אגוד התזונאים האמריקאי (שאינו צמחוני) ממליץ לכל בני האדם לקחת B12 כי לכולם יש בעיה (ההמלצה היא כוללנית לגיל מסויים, 50, כי ההנחה היא שעד אז הם אוכלים מהחי). זה פשוט ויטמין שהאדם כחיה צמחונית (שאינה אוכלת מהחי או מהקרקע) לא מסוגל לקבל את הויטמין. בקישור האנגלי לאגוד הבינלאומי לצמחונות היתה פעם פסקה על טבעונים שהטילו את צואתם על הגינה ונתנו לזה להספק, כמו דשן. הפסקה הזו הוסרה בהעדר הוכחות וכשאחד מהחוקרים סיפר שזה לא נבדק לעומק, עד כאן לגבי הביטחון שתקבלי את זה ללא שזה לפחות ידושן בצואה טריה (אני לגמרי רציני). אין קשר לאנזימים במעיים, B12 זה תוצר של חיידקים מסויימים שאמנם מיצרים שם, אבל האזור אינו אזור ספיגה, ושוב, אם זה היה כזה פשוט אז הטיפול היה אכילת חיידקים כאלה. לדעתי זה חוסר אחריות להיות צמחוני ולא לקחת את הסוכריה, לחשוב שזה לא טבעי או שלאכול מזוהם בצואה זה יותר טבעי. גם לא מציאותי, לדעתי. אז הנה אמרתי את שלי, כי יש עוד קוראים, ובהצלחה לך, מבחנתי, אני מפציר בך לקחת את הסוכריה.

למעלה