דיאטת גלוטן

Diana M

New member
אסנת, אני לומדת ממך המון

תודה על תגובתך המפורטת

zmirit

New member
דיאטת גלוטן../images/Emo78.gif

בני בן ה-4 אובחן כ-PDD לפני כשנה. בבדיקה שערכנו לו ביום שישי האחרון נודע שיש לו כנראה רגישות או אלרגיה למאכלים המכילים גלוטן, וכנראה שבקרוב נצטרך ל"הודיד" מהתפריט מאכלים כאלה. הבעיה היא שהדברים היחידים שהוא אוכל (שאפשר לספור אותם על כף יד אחת) כולם מיכילים גלוטן: לחמים ודברי מאפה, קורנפלקס, שניצלים עם צפוי וכו´. כמובן שהוא לא נוגע במוצרי חלב ופירות ובירקות. כלומר אם נתחיל בדיאטה הוא כמעט ולא יאכל כלום. רציתי לשאול הורים ובעלי מקצוע שניסו את הדיאטה: 1. מה בעצם כן אפשר לאכול (במסגרת ההגבלות הידועות) 2. האם זה באמת משפר את נושא השפה והתקשורת? 3. האם קיימים מחקרים שהוכיחו את יעילות הדיאטה? 4. האם בנוסף לדיאטה נעשו דברים אחרים שקידמו את הילדים כמו טיפולים תרופתיים או הומאופטיים? תודה רבה

Diana M

New member
תחליפי מזון

שלום זמירית וברוכה הבאה
שינוי בהרגלי התזונה קשה לכל ילד (ומבוגר)לגבי חלק גדול מהילדים בעלי הצרכים מיוחדים הנושא קשה ומורכב לאין ערוך. לדעתי יש מקום לבדוק תחליפי מזון קרובים. קיימים היום בשוק תחליפים בריאים וטעימים מאוד עשויים מסויה. שניצלים, מעדנים שונים, חלב ועוד. לדעתי יש גם פסטה ומוצרי מאפה ללא גלוטן. ממרח שוקולד ניתן להחליף ובממרח חרובים. ישנו גם ממרח חלבה ודבש טעים מאוד למריחה. שווה לערוך ביקור ברשתות הגדולות ולבחון מה קיים על המדפים "הבריאים" ויכול לשמש כתחליף למזון מוכר ואהוב ובצורה כזו לצמצם למינימום את השינוי. שולחת לך קישורים המתייחסים לנושא המזון ואלגרגיות למזון אצל ילדי pdd

zmirit

New member
דיאנה , בעיה בקישור

תודה לך על התשובה אך משום מה לא הצלחתי לפתוח את הקישור באתר לילדים בסיכון בנושא שיטות טיפול אודה לך אם תוכלי לצרפו שוב זמירית

Diana M

New member
ילדים בסיכון, שיטות טיפול.

שולחת שוב את הקישור לשיטות טיפול, באתר לילדים בסיכון.

zmirit

New member
ניב, לא הצלחתי למצוא את הקישור

אודה לך אם תוכל לשלוח אותו שוב זמירית

m_katzmann

New member
ניתן לנטרל אלרגיות

היי זמרית, בהחלט ניתן לנטרל אלרגיות ורגישויות שונות בטיפולים קנסיולוגיים, כך שהילד לא יצטרך לוותר על המעט שהוא עוד אוכל. בנוסף ניתן למצוא תחליפים בכל חנות טבע גדולה. אני גיליתי שאימי סובלת מצליאק בגיל 80. במקום לענות אותה בבדיקות קשות עשינו לה דיאטה וכל הסימפטומים מייד (תוך שבועיים) התעממו ותוך חודש נעלמו לגמרי. ילד שלא אוכל ולא מספק לגוף את מקורות האנרגיה - הדבר יכול להשפיע בהרבה מאוד מערכות ולכן חשוב לבדוק ולטפל ברגישויות השונות ובסיבה להן. הרבהפעמים רגישויות שכאלה הן על רקע רגשי וטיפול של גוף-נפש יכול לעזור ביותר מאשר בתחום אחד. מאיה

רותי גל

New member
בעניין רגישות לגלוטן

היי זמירית, מזמן לא דיברנו... יש לי שכנה שיכולה לסייע לך בעניין מתכונים וחנויות קרובות תתקשרי אלי רותי

SHIRITA13

New member
איזו בדיקה עושים לרגישות לגלוטן

ואיפה? אני מרגישה שאני לא יודעת כלום. תעזרו לי!

zmirit

New member
בדיקות לגלוטן (ואלרגיות אחרות)

יש אפשרות לעשות את כל הבדיקות האפשריות (אלרגיות, גלוי מתכות וכו´) דרך דר´ וילנסקי בירושלים. אנחנו לא עשינו אותם כי אני לא חושבת שנוכל לעמוד בדיאטות קשות או בתרופות שונות. את הבדיקה הזאת ועוד בדיקות נוספות לאלרגיות עשינו אצל כירופרקט בהרצליה בדרך קצת משונה, שיטת טיפול ואיבחון ששכחתי את שמה (ע"י מבחנות) אם זה מעניין אותך (או אחרים) לשמוע כיתבי לי. אשמח לעזור.

למעלה