דיאטת השמנה צמחונית

ossian

New member
דיאטת השמנה צמחונית

למן שיחרורי מצה"ל אשתקד ועד עתה חלה הידרדרות משמעותית במשקל גופי (ירידה של כ-7 ק"ג). נתוניי הם כדלקמן: גובה 1.90 משקל 65 ק"ג צמחוני מזה שלוש שנים. אני נמנע לחלוטין מאכילת דגים אולם הרשות נתונה עבור ביצים ושאר תוצרי החי. מבקש בדחיפות תפריט מפורט ככל שניתן על מנת שאוכל להסדיר את משקל גופי. תודה לעונים, א

p e b b l e

New member
תפריט מפורט לבעיה בריאותית עדיף לקבל מתזונאית

הפורום אינו פורום מקצועי ואין לנו מספיק ידע לא מקצועי ולא עליך על מנת להתאים לך תפריט שכזה. אם אתה סתם מחפש מתכונים צמחוניים משמינים, את זה ניתן לספק. יש בטאגליינס של הפורום מאגר מתכונים בשביל התחלה.

d a p h n a

New member
כפי שאתה מבין, אתה סובל מתת משקל

זה משהו שדורש טיפול באמצעות תזונאי/ת מקצועיים ולא מתאים לטיפול באמצעות פורום באינטרנט.

sapik1

New member
שלום לך..

טוב אני רואה שהחברה האחרים לא עוזרים.. אני אוהבת לעזור.. רק תנסה לפרט כמה שיותר מהי התזונה שלך כיום, ואז אוכל לתת עצות יותר מעשיות טוב?

d a p h n a

New member
זה לא עניין של "לא אוהבים לעזור"

אנחנו גם מאוד אוהבים לעזור, אבל כאשר מדובר על עניין רפואי - פורום באינטרנט אינו המקום לקבל תשובות מוסמכות. אפשר לתת רעיונות כלליים, אבל ייעוץ של ממש צריך להגיע רק מאנשי מקצוע.

sapik1

New member
אוקיי- ניחשתי שהתגובה הזאת תגיע

זה לא שאני באה להגיד שאתם לא אוהבים לעזור.. ממש לא זאת הכוונה.. אני כמובן מסכימה עם העניין שצריך דעה של בעל מקצוע.. אבל כרגע הבנאדם פונה לעזרה בפורום.. נניח שאין לו אפשרות לפנות לבעל מקצוע (סיבות כלכליות למשל), עדיף שהוא יקבל עזרה מאנשים שאינם בעלי מקצוע אבל יודעים יותר ממנו, זה יהיה עדיף על שלא יקבל עזרה כלל.. אופציה נוספת- נניח שמאיזשהי סיבה הוא יכול לקבוע תור לבעל מקצוע לעוד שבועיים מעכשיו- מה יאכל עד אז? ימשיך לרדת במשקל? למה שלא יקבל כיוון לבינתיים?

moran f

New member
אנחנו חיים בישראל (או לפחות הוא, כנראה).

ביקור אצל רופא המשפחה לא עולה כסף, וכשצריך אפשר גם להגיע אליו תוך הרבה פחות משבועיים. ביקור אצל רופא מומחה דרך הקופה עולה פחות מחפיסת סיגריות, ולמרות שהתורים ארוכים יותר, לרוב הם פחות ארוכים אם מתפשרים. ירידה במשקל כמו שהוא תיאר לא דורשת "דיאטה" - היא דורשת קודם כל בירור רפואי לסיבת הירידה. "כיוון" עלול גם להזיק. קודם כל, דיאטה עתירת קלוריות עלולה לפתור את הבעיה למראית עין, וע"י כך למסך בעיה שאולי קיימת ברקע. מיסוך כזה יביא לעיכוב באבחון ובטיפול - עיכוב שעלול להיות משמעותי. אחר כך, "כיוון" מסוג "זה יכול להיות" עלול להזיק בעוד דרכים מעבר לעיכוב הנ"ל.

sapik1

New member
טוב יאללה

עזבו אותי, בסך הכל ניסיתי לעזור.. תפסיקו להגיב.. אני מקבלת מטר של הטפות

gs1234

New member
בבקשה

כדי לבנות את הגוף, הוא זקוק להרבה פחמימות, שומנים וחלבונים. הפחמימות צריכות להיות מורכבות. להימנע מלחמים, פיצה, פסטה ומאפים מקמח לבן. אפשר לאכול אותם מקמח מלא, וגם אורז (לבן או חום), תפוחי אדמה, קינואה, שיבולת שועל, שיפון וכו'. לא לשתות משקאות קלים או מוגזים - עדיף מים. הרבה מים בכל יום (מים לא גורמים להשמנה או להרזייה). שומנים בריאים בלבד: שמן זית, אבוקדו, זיתים, שמן קוקוס. להקפיד לאכול הרבה שומנים כאלה בכל יום. למשל, להוסיף שמן זית לכל מאכל, לאכול חצי אבוקדו בכל יום, וכד'. חלבונים: כדי לעלות במשקל רצוי לצרוך חלבונים עשירים בקלוריות, כמו: חומוס עם טחינה, טופו, מאכלים עם שעועית, אורז עם עדשים, וכד'. בנוסף לכל אלה צריך לעשות הרבה כושר בכל יום כדי לפתח מסת שריר, אחרת כל הקלוריות שתצרוך בכל יום יהפכו לשומן, וזה לא בריא. המטרה היא לעלות במשקל על ידי פיתוח מסת שריר. מהעקרונות האלה קל לבנות לבד תפריט, כמו: בכל בוקר שייק של חלב סויה, פירות ואבוקדו. באמצע הבוקר פיתה עם חומוס. ארוחת צהריים עשירה. אחרי הצהריים - חלב סויה עם גרנולה. בערב - ארוחה מלאה. בננה לפני השינה.

if i fell

New member
../images/Emo203.gifשמן קוקוס לא מכיל כמות גבוהה

של שומן רווי?

למעלה