דיאטת חמאת בוטנים

itay180

New member
דיאטת חמאת בוטנים ../images/Emo21.gif

מאמר מהאינטרנט, הכותב טוען שהדיאטה הנ"ל מחסלת כמות נכבדת של שומן בזמן קצר יחסית ללא פגיעה בנפח השריר כלל, נראה לכם הגיוני? האם הוא "גילה" את הנוסחה לחיטוב+שמירה על שריר? אשמח לשמוע ביקורת של מומחה תזונה המאמר: דיאטת חמאת בוטנים / עדי גבאי כן! זה אפשרי, גם לשרוף שומן, גם לשמור על מסת שריר וגם ליהנות מחמאת בוטנים! אני לא מכיר הרבה אנשים שלא אוהבים חמאת בוטנים, אם אתם אלו שכן אוהבים חמאת בוטנים, את הדיאטה הזאת הכנתי עבורכם. על קצה הבוטן מחקר שפורסמם בכתב העת המכובד לתזונה קלינית (the American Journal of Clinical Nutrition) מצא שדיאטה עשירה בשומנים טובים בלתי רווים מסוג monounsaturated fats כמו אלו המצויים בבוטנים הייתה חיובית יותר מאשר דיאטה דלת שומן רגילה. המחקר בוצע ע"י דר' כריס אטרטון באוניברסיטת Penn State University הראה שדיאטה עשירה בבוטנים וחמאת בוטנים הנמיכה את הסיכוי לחלות במחלת לב ב- 21% בעוד שדיאטה דלת פחמימות רגילה הורידה את הסיכוי רק ב- 12%. המטרה של דיאטות דלות שומן היא הימנעות משומן רווי (כגון זה המצוי בחמאה, בשר ומוצרי חלב שמנים) והחלפת השומן הרווי בפחמימות. גישה זו אכן תוריד את רמת את הכולסטרול הרע (LDL), אך יש לה גם השפעה שלילית על העלאת הטריגליצרידים והורדת הכולסטרול הטוב (HDL). "מה שחדש ומאוד מרגש בדיאטות העשירות בבוטנים היא הורדת הטריגליצרידים" אומר דר' כריס. חוץ משומנים טובים בוטנים מכילים גם ויטמין E, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, אריג'ינין (חומצת אמינו), אבץ, סלניום ומגנזיום. אני אדגיש שהדיאטה הזאת תעבוד - אך ורק- עם חמאת בוטנים טבעית. הסתכלו על המרכיבים של חמאת הבוטנים שברשותכם והקפידו שרשימת המרכיבים תכיל רק "בוטנים" ללא תוספת סוכר. מה אתם צריכים עבוד הדיאטה מולטי ויטמין מינרל טוב תוספת של ויטמינים (ויטמין C, ויטמין E, ויטמין A, ויטמין D) הרבה חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספות) בנוסף, תצטרכו אבקת חלבון דלה בפחמימות. אופציה טובה היא האבקה Met-RX Protein Plus בטעם וניל. אבקה זו מכילה כמות נמוכה במיוחד של פחמימות למנה, השייק יוצא סמיך ומסייע להענקת תחושת שובע. האבקה משולבת בחלבונים "מהירים" וחלבונים "איטיים" דבר המקנה לגוף אספקת חלבון סדירה לשעות ארוכות. גם אבקות חלבון אחרות דלות בפחמימות יתאימו לשילוב בדיאטה. נוסחת חישוב הקלוריות והמזון 1) חשבו את ה- BMR שלכם הנוסחה הבסיסית: משקל הגוף בקילוגרמים * 12 / 0.453 לדוגמא: אם אני שוקל 80 ק"ג ה- BMR שלי הוא 2120 (80 * 12 / 0.453 = 2120) 2) חשבו את ה DietBMR שלכם קחו את ה- BMR והכפילו ב- 0.95 לדוגמא: אם ה- BMR שלי הוא 2120 ה- DietBMR שלי הוא 2014 (2120 * 0.95 = 2014) 3) הסתכלו על הערך התזונתי של חמאת הבוטנים. שתי כפות של חמאת בוטנים יתנו לכם בערך 200 קלוריות. מתוכם 16 גרם שומן, 5 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון. עכשיו קחו את ה- DietBMR שלכם והכפילו אותו ב- 0.75. זה יתן לכם את ה- PeanutBMR שלכם. לדוגמא: אם ה- DietBMR שלי הוא 2014, ה- PeanutBMR שלי יהיה 1510 (2014 * 0.75 = 1510) 4) כעת קחו את ה- PeanutBMR שלכם וחלקו ב- 100 זה ייתן לכם את מספר הכפות (בערך) של חמאת הבוטנים שעליכם לאכול ביום. לדוגמא: אם אם ה- PeanutBMR שלי הוא 1510, אני יכול לאכול 15 כפות חמאת בוטנים ביום (1510 : 100 = 15 ) 5) כעת נחשב את כמות החלבון הנוספת שעלינו לצרוך ביום. נקח את ה- DietBMR נחסיר ממנו את ה- PeanutBMR ונקבל את ה- ProteinBMR. נחלק ב- 4 ונקבל את כמות אבקת החלבון הנוספת שעלינו לצרוך ביום. לדוגמא: ה- DietBMR שלי הוא 2014 וה- PeanutBMR שלי הוא 1510 לכן עלי לצרוך 126 גרם חלבון נקי ביום. (126 = 4 / 504 = 2014-1510) ועכשיו בואו נסכם ונעשה קצת סדר בבלגאן: במקרה שתיארתי האדם השוקל 80 ק"ג יאכל 15 כפות חמאת בוטנים ביום אם נחלק את הכמות ל-6 ארוחות מסודרות ביום, נקבל שבכל ארוחה עליו לאכול: 2.5 כפות חמאת בוטנים ולצרוך בנוסף שייק חלבון המכיל 21 גרם חלבון נקי. בכף מדידה אחת של Met-RX Protein Plus יש 15 גרם חלבון. בכדי להגיע ל- 21 גרם חלבון עליו לצרוך כף מדידה מלאה ועוד שליש הכף. כלומר כל ארוחה תכיל 2.5 כפות חמאת בוטנים ועוד כף מדידה ושליש של אבקת החלבון המצוינת לעיל. התפלגות אבות המזון בכל ארוחה לפי הדוגמא: חמאת בוטנים: 20 גרם שומן 9 גרם פחמימות (מתוכם 2.5 גרם סיבים תזונתיים) כלומר 6.5 גרם פחמימות אפקטיביות 9 גרם חלבון סה"כ 242 קלוריות אבקת החלבון: 1 גרם שומן 12 גרם חלבון 2 גרם פחמימות סה"כ 101 קלוריות. סה"כ כל ארוחה תכיל כ- 340 קלוריות 30 גרם חלבון 21 גרם שומן 11 גרם פחמימות ( 7.5 ג' פחמימות אפקטיביות) 2.5 סיבים תזונתיים אחוז קלוריות משומן: 55% אחוז קלוריות מחלבון: 35% אחוז קלוריות מפחמימות: 10% מי שיש באפשרותו ורוצה יכול לחלק את צריכת הקלוריות ל-7 או אפילו 8 ארוחות ביום, דבר אשר יסייע עוד יותר בהענקת תחושב שובע תמידית במהלך היום.

itay180

New member
המשך המאמר

בכדי שהדיאטה תצליח יש להקפיד * לא לצרוך שום מזון אחר מלבד המצוין. * להקפיד על תוספי המזון, הויטמינים וכד' הנדרשים להשלמה היומית שלכם. * מומלץ לבצע שקילה (עדיף במשקל אלקטרוני) בכדי לוודא את המידה הנכונה בכפות החלבון וחמאת הבוטנים. סטיות עלולות להיות משמעותיות מאוד כאן. * כדאי לבצע העמסת פחמימות ע"פ הצורך (בד"כ אחת ל-5 עד 8 ימים) * אפשר לשתות משקאות ללא סוכר וללא ערך קלורי כגון דיאט קולה, תה וקפה בין הארוחות. המשקאות ימלאו אתכם ויעסיקו אתכם עד לארוחה הבאה. יתרונות הדיאטה * עתירת שומן טוב מסוג monounsaturated fats * דלה מאוד בשומן רווי * מעניקה תחושת שובע בעזרת - חלוקה ל- 6-7 ארוחות שמירה על רמת יציבה של סוכר בדם - כמות השומן הגדולה מאטה את תהליך העיכול - כמות הפחמימות הנמוכה תשמור על רמות סוכר נמוכות - כמות הסיבים התזונתיים הגבוהה * עשירה בחלבון איכותי ובעל ערך ביולוגי גבוה - תודות לתוספת החלבון הזמין המצוי בשייק החלבון * תסייע בשמירה על מסת השריר. הדיאטה מאוד יעילה לירידה במשקל תוך שמירה על מסת שריר קיימת. היא קלה יותר ליישום מדיאטה קטונית, משאירה כמות פחמימות נמוכה החיונית לפעילות המוח, ומקפידה יותר מדיאטות אחרות על תריכת שומן איכותי. כמו בכל דיאטה בריאה, אל תצפו לאבד יותר מ- 0.5 עד 1 ק"ג שומן אמיתי בשבוע. בתחילה תחול ירידה גדולה יותר וזאת עקב איבוד הנוזלים שדיאטות דלות פחמימות מביאות עמן. אין להתייחס לאיבוד הנוזלים חשיבות. שרפת השומן האמיתית תראה לעין מהר מאוד בהמשך. שאלות ותשובות שאלה: האם הדיאטה הזאת דומה לדיאטת אטקינס קטונית טיפוסית ? שמעתי שדיאטה כזאת אינה בריאה תשובה: ממש לא. דיאטת אטקינס היא דיאטה דלה עוד יותר בפחמימות. חמאת בוטנים לצורך העניין, מכילה כמות פחמימות גדולה מידי עבור דיאטת אטקינס. בנוסף, דיאטת אטקינס עשירה הרבה יותר בשומן ופחות בחלבון מאשר דיאטת חמאת הבוטנים שהצגתי. דיאטת אטקינס דוגלת בעיקר באכילת שומנים רווים לא בריאים ממוצרי חלב ובשר. להבדיל מהשומן המצוין שחמאת בוטנים מכילה. דיאטת אקטינס גם אינה מאפשר העמסת פחמימות ולכן אינה מתאימה לספורטאים ולאלו המעוניינים לשמור על כוח. שאלה: ציינת סוג חלבון מסויים הנקרא MET-Rx Protein Plus, מה עם סוגי חלבון אחרים, כגון חלבון מי-גבינה טיפוסי ? תשובה: עבור הדיאטה המלצתי על החלבון כמועדף על-פני חלבון מי-גבינה רגיל מאחר והסיכוי של חלבון מי-גבינה להפוך בגוף לפחמימות (בתהליך הנקרא גלוקוניוג'נסיס) הוא גדול יותר מאשר הסיכוי של חלבון איטי להפוך בגוף לפחמימות וזהו דבר מבורך בתקופת דיאטה. חלבון המשלב חלבונים איטיים ומהירים כאחד הוא עדיף, לכן ציינתי את החלבון שלעיל. אבל בהחלט אפשר להשתמש גם באבקות חלבון אחרות ועדיין לראות תוצאות מצויינות. שאלה: לפעמים נמאס לי מאבקת החלבון האם אפשר להחליף בחלבון אחר? תשובה: הדיאטה מתבססת על אבקת החלבון וזאת בכדי לסייע ככל האפשר לגוף לסנתז חלבון ולשמור על מסת השריר. אולם בהחלט ניתן לעיתים להחליף את השייק במזון אחר, יהיה עליכם לחשב בדיוק את כמות החלבון (המקפידים ישתמשו במשקל אלקטרוני) תחליפים ראויים לשייק: מספר חלבונים (הלבן) של ביצה קשה, טונה במים, גבינה צהובה עמק לייט 9%, חזה עוף (להפקיד על סוג דל בפחמימות). שאלה: שמעתי שבדיאטה כזאת מאבדים בעיקר נוזלים ולא שומן תשובה: איבוד הנוזלים אכן יחל כבר מהיום השלישי אולם ומשקלו פסיכולוגי לחלוטין, הליפוליזה (שריפת שומן) המוגברת היא המשמעותית בדיאטה זו ואת תוצאותיה האמיתיות תחלו לראות כבר בשבועות הראשונים. שאלה: ציינת "העמסת פחמימות" אתה יכול לפרט? תשובה: העמסת פחמימות זהו נושא בפני עצמו. אך בקצרה, מומלץ לבצע אחת לשבוע יום שבו עליכם לאכול יותר פחמימות ופחות שומנים. הכוונה בעיקר פחמימות איכותיות. מומלץ לנצל ולבצע ביום זה ו/או גם לאחריו אימוני כח. ביום זה צרכו כ- 10-20% קלוריות יותר מאשר ביום רגיל. שאלה: מה עם הארוחה שלפני האימון ? תשובה: לפני האימון אפשר לאכול ארוחה יותר גדולה, אולם יש להחסיר את הקלוריות מהארוחות האחרות ביום. מומלץ להימנע מחטיפי אנרגיה עתירי פחמימות. אפשר לאכול כ-30 דקות לפני האימון כ- 20 ג' פחמימות מורכבות. אם אתם מרגישים שאתם יכולים בלי אז עדיף. שאלה: מה עם הארוחה שלאחר האימון ? תשובה: מאוד דומה לשאלה הקודמת. אפשר לבחור במשקה חלבון בתוספת של 20-30 ג' דקסטרוזה (סוכר ענבים), אלטרנטיבה מעולה ונוחה הוא המשקה Rapid Recovery. אופציה נוספת (באופן אישי מועדפת עלי) היא שתיית שייק חלבון ללא פחמימות, או משקה כגון Pure Protein המכיל רק חלבון מי-גבינה מהיר. שתי הדרכים מקובלות עלי. משקה המכיל חלבון בלבד ימנע הקפצת הסוכר והאינסולין בדם, ובכך יסייע להמשך שריפת שומר מוגברת גם לאחר האימון. מנגד, ארוחה או משקה המשלבים גם פחמימות וגם חלבונים ימנעו שריפת שומן שכן אינסולין הוא הורמון אנטי-ליפוליטי (מונע שריפת שומנים). בניגוד לאינסולין, הורמון הגדילה (GH) הוא הורמון ליפוליטי אשר גורם לשריפת שומן מוגברת ומופרש במינון גבוה ע"י הגוף לאחר אימון כח וגם לאחר צום ממושך (שרמת האינסולין נמוכה). אינסולין יוריד באפון משמעותי את רמת הורמון GH. למי שרוצה מקסימום תוצאות שימזער צריכת פחמימות ליום העמסת הפחמימות בלבד. שאלה: איך לאכול את חמאת הבוטנים? תשובה: קנו חמאת בוטנים טבעית, בחשו היטב בכדי שהשומן הצף למעלה יתערבב עם שאר חאמת הבוטנים, הכניסו למקרר. חמאת בוטנים הרבה יותר טעימה כשהיא קרה. אכלו עם כפית או כף. שאלה: האם אני לא אשאר רעב? תשובה: מכוון שאתם אוכלים כל שעתיים, אין סיבה שמלכתחילה תגיעו רעבים לארוחה. אכלו באיטיות, תיהנו מחמאת הבוטנים. תתפלאו כמה היא ממלא. שומן מאט את תהליך העיכול ומעניק תחושת שובע למשך זמן רב יותר. שאלה: האם צריכת הפחמימות המועטת לא תשאיר אותי עם חשק לפחמימות - Carb Craving ? תשובה: חמאת הבוטנים אמורה די לספק את החשק לפחמימות ומתוקים. שכן אפילו חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר היא מתוקה ומענגת. דיאטה זו מדכא את הצורך למתוקים עבור רוב אנשים. אל תשכחו שיש לכם יום בשבוע של העמסת פחמימות אז יש מקום גם עבורם. אם יש לכם חשק אדיר לפחמימות, קחו סוכריית "מותר" ללא סוכר או שתו משקה מוגז דיאט בין הארוחות. שאלה: מה לגבי תוספי מזון נוספים ? תשובה: לא חיוני אבל ניתן להוסיף לקחת כ- 10 גרם אבקת קליפות פסיליום לפני השינה כתוספת חיובית של סיבים תזונתיים (ללא קלוריות) בשייק שלפני השינה. אפשר גם להעשיר את הדיאטה בשמן דגים (OMEGA-3) שכן חמאת הבוטנים מכילה OMEGA-6 ברובה. בכל מקרה להביא בחשבון את תוספת הקלוריות ולעשות את השינויים הנדרשים. לאלו המבצעים את הדיאטה אשמח מאוד לשמוע תגובות אזהרה זוהי דיאטה לתקופה מוגבלת, לא תפריט לכל החיים. הדיאטה אינה מתאימה לכל אחד ואחת. לפני כל דיאטה עליך להיוועץ עם דיאטן,רופא או גוף מוסמך אחר.אין המאמר מהווה המלצה כל שהיא.

YahavRulez

New member
מאמר טיפשי.

הבן אדם סובייקטיבי לגבי סוג האבקה ונותן לך את האופציה היחידה. שלא נדבר שהעיקרון פה הוא עיקרון פשוט לאללה, תשקול 80 תאכל 2000 קלוריות ותרזה. לגבי הורדת שומן וכל הבלוף ברור שמרזים מורידים שומן, לגבי שמירת מסה, נעליים. זה מאמר מצחיק שלא הייתי טורח לקרוא אותו פעמיים. דבר נוסף - הוא אומר שהדיאטה היא לא דרך חיים והיא תקפה רק להורדה במשקל, מן הסתם לשמור על דיאטה משמע לשנות אורח חיים, עוד נקודה למחשבה.

KamikazA

New member
אני לא ראיתי אותך עושה מחקרים

בשביל לקטול את המאמר הזה ברגע שתביא הוכחות מוצקות תוכל להגיד שהמאמר טיפשי

YahavRulez

New member
בוא נסגור את הויכוח

כי אמנם אני לא בר ידע בעשיית מחקרים מצד שני, לפי רמת התוכן של המאמר והצורה החובבנית שבה הוא כתוב אני יכול להניח שלא מדובר במקצוען. גם כן, אם היו לחמאת בוטנים נוסחות פלא היו טורחים להשתמש בה הרבה יותר. מה שאני רואה פה זה הרעבה נטו, שש ארוחות ביום של חלבון וחמאת בוטנים, טמטום לשמו. זאת דעתי ודעתי בלבד.

Infin1ty

New member
ואו אתה ממש טיפש ואטום

זה שאתה לא שמעת על הדיאטה הזאת זה לא אומר שהיא לא ידועה ברחבי העולם.. כנראה שהאתר היחיד שאתה נכנס אליו הוא פה ו BB.COM , הדיאטה עצמה הומצאה במקור ע"י MR.X וזאת הדיאטה להורדת אחוזי שומן, היא קשה מאוד.. ולא צריך להשתמש רק בחלבון שמר עדי גבאי רשם, אפשר כל חלבון איטי אחר. והדיאטה בנויה ככה שבמהלך השבוע אתה נמצא כמעט ללא פחמימות וביום שישי שבת אתה עושה העמסת פחמימות (בעצם הדיאטה דומה מאוד לדיאטה קטוגנית מחזורית שאני בטוח שאין לך מושג מה היא בעצם מצב קטוגני הוא מצב שבו הכי פחות שריר נשרף, הגוף משתמש בקטונים להפקת אנרגיה (וכאן הגוף שורף שומן 24 שעות) הדיאטה ממש קשה ואני מכיר מאט אנשים בישראל שהצליחו איתה ושמרו על השריר שלהם (כמובן שצריך לתכנן הכל נכון, כולל העמסה). הדיאטה דומה מאוד ל CKD (דיאטה קטוגנית מחזורית כמו שאמרתי) , תעשה חיפוש בגוגל ותראה שאתה מדבר שטויות במיץ.

Infin1ty

New member
ועוד משהו

תסתכל פה וכמובן שזה לא אורח חיים בריא, אבל היא טובה למי שרוצה לשרוף הכי הרבה אחוזי שומן ומתכונן לתחרות!

YahavRulez

New member
יש הבדל בין

מאמר חובבני לחלוטין בין מה שגבאי רשם לבין הדיאטה הקטוגנית שאתה מדבר עליה. שוב, הדיאטה הזאת יכולה להוות הצלחה מסחררת מבחינת הורדת משקל והכל. מצד שני אתה יכול גם לצרוך BCAA או HMB תוך כדי ירידה במשקל בשביל למנוע ירידה במסה וגם אתה לא מרעיב את עצמך ואוכל כל הזמן אותו הדבר. לפי מה שקראתי , מסתבר שהדיאטה אכן מוכרת אך איך קשר בינה לבין החובבניות שבה המאמר כתוב, עוד נותר להוסיף שדיאטה זה דבר כל כך אינדיבידואלי ולהשוות דיאטה של חמאת בוטנים לדיאטת אטקינס זה טיפשות גמורה, כי מה לעשות , עם ההצלחה שאטקינס גרף אף סקיפי לא יכול להתחרות. דרך אגב, תודה על הדיאטה הקטוגנית, למדתי משהו חדש.

RozwareZ

New member
ברור כי זה מאתר שרירים שהוא בערך

האתר ההכי מתומכר בעולם

למעלה