דיאטת ענבים

simond

New member
דיאטת ענבים

אני רוצה לעשות דיאטת ענבים לחודשיים עשיתי ליפני שנה 3 שבועות וירדתי המון,ולא הייתי רעב האם זה מזיק ... אני שוקל 115 אין לי בעית סוכר סימון

simond

New member
כתבתי מה זה

אוכלים ענבים טובים ,מתוקים כןל היום , זה משביע מאד מאד שותים הרבה מים עם לימון ולא אוכלים כלום אכלתי 5 וחצי ימים ,חוץ משבת וירדתי 2 קילו בשבוע זה גם מנקה את הגוף אבל יש עצירות, לכן צריך לשתות המון מים

d a p h n a

New member
כל דיאטה שהיא קיצונית

כלומר שמורכבת מאכילה של דבר אחד בלבד, אינה טובה, בודאי לא למטרת ירידה במשקל. כן, אתה תרד במשקל כי אתה אוכל מעט, אבל תעלה את זה מיד חזרה ברגע שתתחיל לאכול בצורה נורמלית. הדרך הנכונה לרדת במשקל היא על ידי אכילה מאוזנת לאורך זמן ולא על ידי הליכה לכיוונים קיצוניים.

simond

New member
צודקת

צודקת מאד דפנה הבעיה אצל הדיאטה של הדיטניות שהן רושמות לך מגילה שלימה ,מורכבת ,מסובכת.... שאחרי שבוע נמאס אני הייתי שותה 2 לטר מים בבקר, סלט טרי ,שמן זית,לימון...ללא מלח, אבוקדו אותו דבר בצהריים במקום אבודו,...ביצה או כמה קוביות חזה הודו ,או טונה במים ו3 תפוחי עץ גרנט וחדר כושר 3 פעמים בשבוע זה לכול השנה הענבים רק בהתחלה למה את אומרת שאני אעלה בחזרה ? אל תפחידי אותי ,אני כבר ככה מיואש סימון

d a p h n a

New member
זה מאוד פשוט

אם אתה עושה דיאטה קיצונית, אתה יורד מהר במשקל כי אתה לא מכניס כמות מספקת של קלוריות לגוף. ברגע שתחזור לאכול כמות נורמלית של קלוריות, תעלה את מה שירדת. אין כאן עניין של הפחדה. זה מדע נטו. אני מכירה את הבעיה של דיאטה עם דיאטנית, אבל יש גם פתרונות אחרים. אני, למשל, אוהבת את השיטה של שומרי משקל, שבה לא אומרים לך מה לאכול, אלא רק כמה לאכול (עם המלצות לגבי המה). זה אומר שלא חייבים לאכול כל יום בבוקר סלט ובצהריים מרק ובערב אורז או משהו כזה, אלא אפשר לאכול אוכל לפי בחירתך, ורק להקפיד על הכמויות. זה אומר שאפשר אפילו ללכת למסעדות, או לאכול קצת שוקולד, או ללכת לאירוע - כל זה בלי "להרוס" את הדיאטה, אלא כחלק מדרך החיים. לי אישית זה עובד לא רע כאשר אני שומרת. ויש גם שיטות אמצע, שהן לא גמישות כמו שומרי משקל, אבל גם לא נוקשות כמו מה שרוב הדיאטניות נותנות. הטריק הוא למצוא את השיטה שעובדת בשבילך ושבה אתה יכול להתמיד לאורך זמן ושמאפשרת לך לחיות את החיים שלך. כי אם דיאטה זה משהו קיצוני שאתה יכול להתמיד בו שבועיים, או חודש, או שנה, אבל אחר כך אתה מתייאש - זה לא יעזור לאורך זמן.

simond

New member
שמח לשמוע לעיצותייך

אז הסכמנו שדיטה של דיטאניות ....תאכל רבע קילו מילו, ומי סלק עם לימון.....רק משגע ודיאטות כאסח גם מסוכנות דיאטות שומרי משקל הינן טובות לאנשים אופי .....אם אומרים לי תאכל שוקולד...אני אוכל קילו וכן הלאה אצלי זה משהו נפשי ,אני הולך לחתונה, אני שם לי צלחת ל4 אנשים, כאשר אחרי רבע מיזה אני נחנק .... אני לא שולל את עיצותייך , שומרי משקל וכו' .... אני מודה שאני גם בטיפול פסיכולוגי להפרעת אישיות גבולית ,ואחד הבעיות שם זה אימפולסיביות בכול, אוכל, קניות מין,היתנהגות .... מה שכן שמתי לב, היתעמלות 3 פעמים בשבוע, שתית הרבה מים עם לימון, למלא את הבטן בסלט טרי ,.....חוסמים את התיאבון משטויות שמח לשמוע לעיצותייך סימון

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה שאני יכולה לשאת עצות מעבר למה

שאמרתי. אני לא אשת מקצוע ואני לא יכולה לתת עצות של אנשי מקצוע. על פניו, נראה שבעיית המשקל כאן היא חלק ממכשול פסיכולוגי עמוק יותר ושלא תוכל למצוא כאן פתרונות קסם, אלא רק התמודדות עם הבעיות שגורמות לאכילה בעייתית. בכל מקרה, להתעמל ולאכול סלט זה כמובן מצויין, אבל חשוב גם לקבל תזונה בריאה ומלאה מעבר לכך.

simond

New member
אז איזה איש מקצוע יתאים לי בתזונה

דפנה אני מודה לך על הכול אז רק תגידי לי איזה איש מקצוע בתזונה ,כן יתאים לי? דיאטנית ? או מישהי אחרת ... אשמח לשמוע סימון

d a p h n a

New member
לדעתי האישית (ושוב, איני אשת מקצוע)

שילוב בין הטיפול הפסיכולוגי שאתה אומר שאתה עובר כבר, ביחד עם תזונאי/ת קליני/ת שיתאימו לך (לפעמים צריך לנסות יותר מאיש מקצוע אחד עד שמוצאים מי שמתאים) יכול להיות טוב. אבל כאמור, כל אחד צריך למצוא מה שמתאים לו. אין תשובה אחת חד משמעית.

moran f

New member
ומעבר לכך

כן, דיאטה כזו מזיקה. גם מעבר לעלייה במשקל שכן או לא (כנראה כן) תבוא אחר כך, הגוף לא מקבל הרבה מאוד דברים שהוא צריך. זה בפירוש מזיק.

nataly210

New member
יש לי שאלה

אם עשית את הדיאטה הזו לפני שנה והיא היתה מוצלחת לטענתך, מדוע לפי דעתך עלית במשקל שוב? חשוב שתבין כמה דברים: דיאטה שמבוססת על תזונה מאד מגבילה לא מומלצת מכמה סיבות: 1. דיאטה כזו לא יכולה להחזיק מעמד לאורך זמן - כל אדם באופן בסיסי מאד זקוק לגיוון טעמיים שאין בדיאטות מסוגים שונים בדרך כלל, לדוגמאת הדיאטה שאתה מראה פה. 2. דיאטה שמגבילה בתזונה מסויימת לאורך זמן מאד מסוכנת לבריאות - אנו זקוקים לגיוון במזון על מנת לקבל את כל הערכים התזונתיים הדרושים לגוף וכשאין גיוון אנחנו יכולים לפתח חסרים תזונתיים שיובילו למחלות שונות. 3. ירידה מהירה במשקל עלולה לסכן את בריאותך - בדרך כלל במהירות שיורדים במשקל כך גם מהר מעלים במשקל (ובדרך כלל עולים יותר ונעשים שמנים יותר מההתחלה). 4. צריך להבין שהמונח דיאטה לא מתייחס להרזייה אלא לתפריט. ואם התפריט שלך היה נכון מהתחלה כלומר: מאוזן מבחינת כמויות, מסודר, ובריא לא היה סיבה שתשמין. אם אתה משמין כל פעם מחדש, כנראה שמשהו בבסיס תזונתך לא מתבצע נכון. יכול להיות שאתה אוכל אכילה רגישית - כלומר אוכל מזון גם כשאתה לא ממש רעב. ממליצה לך לטפל בעצמך באופן כזה שיטפל במקור בעייתך ולא יתן פתרון זמיני למשקל שלך. חבל שתצטרך כל שנה לעשות דיאטה שכזו שרק יכולה להזיק לך. ממליצה על נטורופת/ית. מקווה שהבנת את החשיבות של הדברים ותשנה את דעתך בקשר לעשיית דיאטה.

simond

New member
מוכן לקבל את עזרתך

את צודקת הבעיה היא פסיכולוגית אני לא צריך את האוכל כשאני הולך לאירוע,אני ממלא צלחת ל4 אנשים יש לי בעית ויסות רגשות,אני יכול ליהיות רגוע על תפוח עץ אחד כול היום,בערב אני נתקף בולמוס אכילה, אני מזמין מגש פיצה ,הפסיכיאטר אמר שזה חלק מבעית הפרעת אישיות גבולית ,בעיה בחוסר שליטה בדחפים וויסות שאחד מהם זה בולמוסי אכילה פתאומיים אוקיי אשמח לשמוע את עיצותייך בנושא,ולקבל תפריט

nataly210

New member
בקשר למה שרשמת על דיאטניות

לכן המלצתי לך ללכת לנטורופת/ית שהם בדרך כלל לא עובדים בשיטת קח תפריט לך הביתה. אני לפחות לא עושה את זה לעולם בקליניקה שלי ותמיד יוצרת מצב טיפולי ארוך טווח כך כשיהיה תהליך ולא משהו כבד כזה שהמטופל לא יודע איך להתמודד איתו. אשמח לעזור לך באופן אישי.

d a p h n a

New member
יחד עם זאת

כדאי לקחת בחשבון שנטורופתיה באה מתוך תפיסה רפואית מאוד מסויימת שאינה קונבנציונאלית, ולא לכל אחד זה מתאים.

nataly210

New member
נטורופתיה

בלימודי הנטורופתיה לומדים לעומק על גוף האדם מההיבט הקונבנציונלי המערבי: אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיות, פרמקולוגיה, ורק לאחר מכן בשילוב למדים נרחבות תזונה, הרכבי המזון, צמחי מרפא, ושאר כלים טיפוליים טבעיים. כמעט כל הלימודים מבוססים על דברים שהם פחות או יותר מדעיים בשילוב עם ההבט ההוליסטי שרואה את האדם כמכלול ולא רק את המחלה שלו. מעבר לזה, מי שלא מכיר ולא התנסה מוזמן להתנסות. דבר חדש שחורג מן הנורמות (רפואה קונבנציונלית) אינו בהכרח משהו לא טוב אלא להפך.

moran f

New member
וזה עדיין לא מתאים לכולם.

וסתם תהיה - כמה זמן לומדים על גוף האדם מההיבט ה"קונבנציונלי מערבי"?

nataly210

New member
למה את חושבת שזה לא מתאים לכולם?

זה יכול בהחלט להתאים לכולם, אם כמובן ירצו את הטיפול, אם לא אז לא (כלומר המטופל צריך להתחבר לנטורופתיה). לומדים רפואה מערבית לאורך כל ארבעת שנות הלימוד.

moran f

New member
זו בדיוק הנקודה.

לא כולם רוצים (או צריכים לרצות). כמה שעות שבועיות מוקדשות לרפואה מערבית לאורך 4 השנים האלו?

למעלה