דיאטת FODMAP

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
דיאטת FODMAP

הי

משהוא שמע / התנסה ?
יש לי תור לתזונאית קלינית עוד שבועיים בינתיים רציתי לדעת אם יש כאן אנשים שעברו את זה ואם זה עזר להם
עירוי ברזל - משהוא עבר כאן ? עוד משהוא על הפרק ....
תודה

ladybug6

New member
לא שמעתי על זה

מה השאלה לגבי עירוי ברזל? לא עברתי עצמי אבל אמא שלי מקבלת באופן קבוע.

usi1

New member
בגלל שהוא אומר....

שהכדורי ברזל עצמם גורמים לבעיות במערכת העיכול אז לקבל את הברזל בעירוי ולא בכדורים

ladybug6

New member
גם לעירוי עשויות להיות תופעות לוואי

לא במערכת העיכול אמנם. לא זוכרת מה התופעות האפשריות מלבד כאב ראש.
לאמא שלי זה לא עשה תופעות מיוחדות מלבד כאב ראש בפעם הראשונה שעבר קצת אחרי שהעירוי הסתיים.
יש סוגים שונים של ברזל ויש אנשים שמוצאים סוג שלא עושה להם תופעות (אני אישית עוד לא מצאתי אחד כזה וכנראה שכשאצטרך, אקבל עירוי).

usi1

New member
שאלתי אותו שוב על העניין הזה

כי אני לוקחת כדורים ולפי הבדיקות דם שלי לפי הרופא משפחה שלי המצב נורמלי ותקין והוא לא רואה מקום לעירוי הזה
אני נמצאת עם זה כרגע בברור רפואי אם כן או לא לגבי הברזל
אני מקבלת כאב ראש רק מלחשוב על זה .
לפי מה שהבנתי אין ברזל נוזלי כמו ה B12 של אקוסאפ , על פניו, זה מה שהייתי צריכה .
יש ברזל בטיפות אבל אני צריכה לקחת בערך בקבוק שלם של זה כדי להרגיש שזה עובד, זה מתאים לתינוקות לא למבוגרים, ניסיתי גם את זה .
בכלל כל תוסף בנוזל הוא עדיף על כדור לפי הרופאים .

ladybug6

New member
בטח שיש ברזל נוזלי.. יש כמה סוגים

פלורידקס, ספאטון ועוד כמה.
לי אישית גם הנוזליים עשו תופעות לוואי חוץ מהספאטון שלא עשה תופעות לוואי אבל גם לא ממש עזר למלא את המאגרים שהיו מדוללים..
בכל מקרה אם המצב שלך נורמלי ותקין אז ממש אין סיבה לקחת ברזל. זה לא כמו b12, ברזל לוקחים רק כשיש מחסור.

מדובר בדיאטה שמיועדת לסובלים ממעי רגיז

האם אתה סובל מבעיה זו?
בכל אופן אני לא יודעת עד כמה טבעונים יכולים לבצע את הדיאטה הזאת ששוללת קטניות לחלוטין.
אם כי אני מכירה לא מעט טבעונים שסובלים ממעי רגיז ושהתזונה הטבעונית דווקא שיפרה להם את המצב.

usi1

New member
כן אני סובלת מזה

זה נקרא בעיות תפקודיות במערכת העיכול
אני לא טבעונית אני צמחונית ואני לא מסוגלת לאכול קטניות זה גומר לי את הבטן לגמרי , אני מתנפחת למימדים של חודש שישי ..... וכאבים ולחץ כל היום אז נמאס לי מזה כבר.
ניסיתי כל צורה, הנבטה, הרתחה, בישול בסיר לחץ, כל סוג של קטניה, עברתי לקטנות, שום דבר לא עוזר. פשוט לא לאכול את זה . בכלל .
גם אסור לי סויה טופו ושות
זה עניין רפואי כך שאני חייבת לעשות את זה , יש לי תזונאית קלינית עוד שבועיים שתעזור לי עם זה בינתים הורדתי קטניות ובצל שזה ה"מזיקים" העיקריים .
חשבתי שמשהוא כאן עבר את זה ויכול לעזור.

למעלה