דיאט קולה בתקשורת

shelly1975

New member
דיאט קולה בתקשורת ../images/Emo41.gif

פעם אומרים בתקשורת שדיאט קולה משמין במסווה ופעם אומרים שלא משמין. בתור מכורה לדיאט קולה, האם זה אכן משמין? בלי קשר למשמין, כן, אני יודעת שזה לא בריא ולכן מתישהו אני רוצה לרדת מזה, אבל זה סותם לי חלקית את התאבון ומרגיע אותי.

shelly1975

New member
../images/Emo10.gif האם אפשר לדעת למה

לא קיבלתי תשובה לגבי זה?????

tapas tapas

New member
תהיה

אין לי תשובה בקשר לשאלה שלך. אבל למה לא לעבור למיץ תפוזים ומים? מים כשסתם צמאים וזה מאוד ממלא. ומיץ תפוזים כשאוכלים ארוחה, לדעתי מיץ תפוזים הרבה יותר טעים מקולה. זה כנראה עניין של הרגל, ואולי זה לא קשה כל כך לשנות את ההרגל הזה כי זה לא כמו לעשות ספורט. זה בסה"כ להחליט מה לשתות. מקווה שעזרתי.

shelly1975

New member
אני מודה../images/Emo70.gif בקטע הזה אני

מפונקת. לא מסוגלת לשתות מים. ניסיתי, באמת, לא הלך. ודיאט קולה, פשוט התמכרתי. וזה אכן ממכר. מיץ תפוזים אכן טעים. אבל זה המון סוכרים, לא?

tapas tapas

New member
מיץ תפוזים טיבעי

אני הייתי שותה מיץ תפוזים בארוחת צהריים כשהייתי אוכל באוניברסיטה, אבל עכשיו אני בחופש. זה גם מאוד טעים וגם מאוד ממלא. עכשיו כשאני שותה אני שותה רק מים. עדיף שתשתי מים גם אם זה פשוט יגרום לך לשתות קצת פחות. רק בשביל להרוות את הצמא ולא בשביל הטעם או השובע. ובארוחת צהריים תשתי מיץ תפוזים, אם את רוצה. אני לא יודע מה לומר לך, פשוט כדאי לך לשנות את ההרגל. אולי אחרי הרבה זמן, משהוא כמו שנה, את תיתרגלי להרגלי שתיה חדשים

kerenPLUS1

New member
לא הנבתי - איך זה יכול להיות משמין

אם כתוב בפירוש שיש בזה קלוריה אחת בפחית? מה זה משמין במסווה?

גמילה מדיאט קולה

אישית הייתי מכורה מאוד לדיאט קולה, בזמן השירות הצבאי. ובסוף שבוע מתיש אחד בבסיסי הסגור, נגמרו הפחיות במכונה. שתיתי בערך... 3 ביום רע 2 כל יום! ככה עברו בערך 3 ימים עד שהגיע מר טכנאי להביא את הפחיות. בזמן הזה ביקשתי מחברי הטובים שהיו בבית להביא לי סופר דחוף בקבוק של דיאט קולה. שתיתי ממנו מייד המון, בערך.. לפחות חצי בקבוק (של ליטר וחצי). גרמתי לעצמי (שלא בכוונה) להקיא וכאלה וסבלתי תופת. שלא נדברת על שני הימים שלא היתה לי קולה הרגשתי התחרפנות לא קטנה. המלצותיי מניסיוני. דברים ממכרים הם בדרך כלל מזיקים. כי אין לך שליטה עליהם. באופן עקיף לחלוטין הכמיקלים שיש במשקאות דיאטטים מוגזים, לא משמינים באופן ישיר אבל באופן עקיף, אם נצרכת כמות גדולה מידי לאורך זמן, אז רמת יצור האינסולין בלבלב תעלה, ובסופו של דבר תהיה תנגודת אינסולין וזה כבר יגרום להשמנה. מאותו יום נפלא הפסקתי לשתות קולה בערך שנה שלמה. ומאז אני שותה מידי פעם וזה לא כזה טעים בכלל... בקיצור, כדיי לחשוב על זה

shelly1975

New member
כן. זה בדיוק ההסבר ששמעתי

פעמיים בטלוויזיה, אחד אצל גיא זוהר והשני לא זוכרת איפה, אבל לא זכרתי את כל ההסבר המקצועי. תודה.

אז...

בקיצור אני למדתי על בשרי גמילה קשה מקולה שכללה כאבי ראש כאבי בטן תשוקה עזה לקולה... הייתי בבסיס סגור והרגשתי שאני חיייייבת קולה תאמיני לי, זה מאוד לא בריא להיות מכורים לזה... תעשי לעצמך טובה גדולה, ואני לא יודעת איזה סוג של אדם את, לי בכל אופן רק גמילה מקולה לחלוטין (לא נגעתי בקולה כאילו היא היתה סם) במשך שנה הצליחה לפתור את הבעייה של ההתמכרות. בכל אופן, תמיד מוצרים ממתוקים מוצרים שהם לא טבעיים בכמויות גדולות יזיקו בסופו של דבר לגוף. והסוף? לא צריך להיות רחוק. אני בת 23 וכבר פיתחתי בעיות רבות שקשורות למנהגי אכילה לא נכונים... אני לא אומר שאסור בשום פנים באופן דברים כימיים, אבל צריך כמובן לצורך אותם במידה.. (לא כמו שאני עשיתי....)

כמות מסויימת

כמובן שבאופן ישיר לא תגרום להשמנה אבל החומרים המלאכותיים האלה גורמים לנזקים בלבלב ומשגעים את המגנון שמייצר אותו. גורם לכך שיווצר עודף אינסולין וזה כבר כן מסייע להשמנה. השאלה היא אם לאנשים יש שליטה על כמות הצריכה ואת הידע לדעת איפה בידיוק יעבור הגבול בין צריכה נסבלת לצריכה מזיקה.

למעלה