דיאט קולה

דיאט קולה

כל השנים זה לא היה בתפריט וגם עכשיו לא בדיוק אבל אני בכל זאת תוהה. בדיאט קולה/קולה זירו יש 0 גרם פחמימות, יחד עם זאת כאשר אני שותה דיאט קולה ערכי הסוכר שלי עולים בצורה מטורפת (אני מגיעה למעל ל250 כשבדרך כלל אני מאוזנת והתזונה מוקפדת) לאורך שעות רבות (נבדק מספר פעמים). שאלתי את הרופא שלי על זה והוא אמר לי שקפאין מעלה סוכר- האומנם?

אז זה לא שדיאט קולה מככבת אצלי בתפריט אבל לייתר ביטחון אני רוצה לדעת איך להתמודד איתה כשהיא כן, איך אני אמורה לספור פחמימות ולהתאים אינסולין למשהו שיש בו 0 פחמימות...?

IrisPeleg

New member
יש ויש

יש כאלו שטוענים שקפאין מעלה סוכר.
לי זה אף פעם לא מעלה סוכר.
לא תה, לא קפה ולא דיט קולה.
אגב בתה יש יותר קפאין מקפה ואני שותה הרבה.

יתכן שזה מעורר לך בגוף משהו.

זה בהחלט מעורר לי משהו בגוף

משפיע עלי לאורך מספר ימים. לקח לי זמן להבין שזה זה, אבל אין שום אופציה אחרת... מכיוון שאצלנו בבית אף פעם אין משקאות קלים (גם לא דיאט) ואת הדיאט קולה יש לי נטיה לשתות רק כשאני מבקרת אצל הוריו של בעלי... וכל ביקור כזה גרר רמות סוכר הזויות לאורך כל היום (גם בצום למחרת ולאחר מכן, היום התעוררתי על 197... ולא אכלתי שום דבר מוזר בערב!), תחושה כללית לא טובה והרבה בלאגן. האמת שעכשיו כשהבנתי שכנראה שזה מקור הבעיה כנראה שאמנע לחלוטין, אבל ענין אותי לדעת איך זה אצל אחרים...

IrisPeleg

New member
אולי דווקא כל הממתיקים

אולי זה כל הממתיקים שיש עליהם אגדות לרוב.

עלי הקפאין לא משפיע. כמו שכתבתי אני שותה המון תה רגיל

יש אגדה שבה ממתיקים מעלים סוכר...?

אני לא צרכנית גדולה של ממתיקים אז גם זאת אופציה, רק שלא תיארתי לעצמי שהיא קיימת...

IrisPeleg

New member
יש כזו וגם

יש כזו דעה שהמוח מתרגם ממתיקים למתוק כמו סוכר וזה משפיע אותו הדבר.

אני דווקא חושבת שאולי לגופך לא טוב עם הממתיקים וכך זה משפיע עליו.

תומרונתם

New member
מנהל
המוח "מתרגם" ממתיקים כסוכר

וכך אצל אנשים שאינם סוכרתיים מתחיל ייצור אינסולין כאילו זה היה סוכר.
בגלל זה אומרים שלא טוב לשתות משקאות דיאט בלי לאכול, כי אז נוצרת ירידת סוכר -> רעב -> אכילה וחוזר חלילה...

אצל סוכרתיים כמובן המצב הזה לא קורה, ולכן זה לא משפיע אותו דבר.

IrisPeleg

New member
ואם הלבלב שלהם עדין פעיל?

למה זה לא יכול לקרות?

זה אפשרי אם הבעיה תנגודת אינסולין או אפילו אם הלבלב כבר חלש. עדין יש יצור אינסולין.

ואני בכלל טייפ 1... כך שהלבלב לא אמור להיות

פעיל, לא?
בינתיים אני נמנעת לחלוטין כי זה לא זמן לניסויים (הריון), אדחה אותם לאחר כך...

IrisPeleg

New member
לא שאני מקבלת את התאוריה

אבל זה משפיע על הכבד שמפרק גליקוגן לגלוקוז?

לא מתווכחת כי רק הצפתי דעה ששמעתי פעם.

תומרונתם

New member
מנהל
התייחסתי לסכרתיים סוג 1

כמוני, כמוך, כמו הברווזה - שאין ייצור אינסולין בכלל.

אני מכירה את הטענה ההפוכה

שקפאין מונע סכרת.
בניסיון האישי שלי (סכרת הריון שמאוזנת בתזונה) קפאין דווקא מוריד לי ערכי סוכר: ערכים נמוכים יותר אחרי ארוחה שמסתיימת בקפה מאשר אותה ארוחה בלי קפה. ואני שותה בד"כ הפוך על סויה, שזה די הרבה סוכר.

אבו זקן

New member
אם זה בגלל הקפאין...

זה מדאיג. אותי, כלומר. אני לא שותה דיאט קולה אבל שותה הרבה קפה. עכשיו אני צריך לעשות עוד ניסוי על עצמי, ועוד מעט נגמרים לי הסטיקים בלי שהגעתי לשום תובנה. רמות הסוכר שלי קופצות כמו לוליין מוצף ספיד על טרמפולינה בלי שהצלחתי למצוא שום גורם או הגיון. קפה, אה? נראה.

ladybug4NLP

Active member
אולי את נלחצת מהביקור?

נסי לקנות בקבוק אחד של קולה דיאט ולשתות אותו בבית.

גם אם תצאי מאיזון לא יקרה כלום מבקבוק אחד ותוכלי לדעת שבשבילך קולה זה BIG NO-NO

Assaf Feldman

New member
מעניין...

באמת תופעה יוצאת דופן לדעתי, גם אם קפאין יכול לעלות סוכר (וגם בזה לא נתקלתי) העלייה שאת מתארת היא ממש חדה.

תומרונתם

New member
מנהל
מעולם לא שמעתי על זה...

כלומר, שמעתי שלפעמים דיאט מקפיץ ערכים, אבל לא שזה בגלל הקפאין...

לדעתי, בגלל שאת קושרת את הדיאט לארוחה במקום אחר, הייתי מנסה כמו שהוצע כאן בשרשור לעשות "ניסוי בקרה" ולנסות לאכול ארוחה רגילה בבית ביום רגיל בלי שום עניינים, ולשתות דיאט קולה - ולראות מה קורה.
מה שאת מתארת, גבוה לאורך הרבה שעות שקשה להוריד אותו, זה מזכיר תגובה להיפו או מחסור באינסולין (שהם הפוכים אבל יוצרים אפקט דומה), לא סתם תכולת פחמימות רגילה שלא נלקחה בחשבון.

למעלה