דיאלוג פנימי (השתפכות)

דיאלוג פנימי (השתפכות)

מאתמול - לא כ"כ טוב לי. לא משהו רציני. לא משהו שישבור את הרוח, או הנפש. אבל כשלא טוב - אז לא טוב. דוקא יצאתי מן הבית - עם הכלב. מטיילת קצת כמו זומבי. הליכה עושה לי טוב. אוהבת את הבתים של ת"א. אפילו התחיל איתי מישהו. לא אחד שכנראה הייתי רוצה להכיר, אבל אולי. לא פוסלת. אוהבת אנשים חדשים. ואז המשכתי הלאה. אולי קצת יותר מרוצה. האגו קיבל סוכריה. וההורים העדיפו אתמול טיול עם הנכדים, ולא באו לבקר למרות שאמרו שיבואו. כשהתקשר, אבא, אז כבר כעסתי. יש לי תכניות לצהריים. אמרת שתבואו בבוקר, ולא באת, אני לא אחכה כל היום. ולא חיכיתי. למרות שלא היו תכניות. ויצאתי לטייל. עם הכלב. לבד. תמיד לבד. אח"כ הגיעה חברה. היא הייתה החברה הכי טובה שלי. בכל התקופות. הקלות. הקשות. ואז נשטף לה המוח באיזה מקום, ונעלמה. היא שם, אבל האישיות שלה נעלמה. ולא הייתי בטוחה שנעלמה, עד אתמול. אני יושבת מולה. מספרת לה מן הכאב, והעינים עם דמעות. והיא מעבירה נושא. בשניות. כאילו שלא סיפרתי. כאילו שהרגשות שלי שקופים. מדברת על דא והא. כל הרגש שלה, כל היכולת שלה, הכל נשטף באסלה מתוחכמת. ועצוב. כואב. בכיתי. לא עשיתי כלום חוץ מזה. שזה טוב. בלי הרס עצמי. בלי הפניית הכאב למקום אחר. אבל כואב. ואמא מתקשרת הבוקר. לא מבינה כלום. גם כשאני מנסה להסביר, היא מדחיקה. שרק לא יתקלקל לה הבוקר. חלילה. הכל צריך להיות מושלם. בלי כעס. ונמאס לי. אפילו לא יודעת למה כותבת הכל. אבל זה סוג של הקלה. כותבת, ומיד צריכה לצאת- להתחיל את היום. נסיעה. עניינים. אנשים. אולי זה טוב. לשפוך, וללכת. לתת ליום לחדור אליי, עם העיסוקים שלו, ואפילו השמש. אולי זה הכי טוב. הכל טוב. ובכל זאת, ממש לא טוב לי. שיהיה.

Neora Barak

New member
אוי להבונת, ../images/Emo10.gif

כל מה שרצית אתמול היה קצת יחס, קשב, ולא היה לך שם, זה אולי רק מחשב, וקשה להעביר מכאן חיבוק, אבל אני מחבקת אותך חזק, ומבטיחה לך, שיהיו לך ימים מסבירי פנים יותר, הם מעבר לפינה, רק שקצת קשה לראות אותם כשמרגישים כמהים למשהוא שלא בא, מוכנה לעזור לך לקרב את זה

peachy

New member
../images/Emo140.gif

תראי, בקשר להדחקה של אמא שלך אני מכירה את זה מקרוב אצל אמא שלי, למדתי להבין שהיא לא מקשיבה לי כי אין לה אנרגיות לזה אין לה כח להכיל את מה שאני מנסה להגיד לה.. ובקשר לחברה שלך, גם זה מוכר ועל אותו עיקרון
אנשים שמרוכזים יותר מדי בעצמם והם לא ב- mood להקשיב לאחרים לפחות יש לך כלב
לפחות יש לך עבודה ואת יוצאת לפגוש אנשים
זה גם משהו, בעצם די הרבה, לא? זה היה הניסיון הדי עלוב שלי לעודד אותך
אולי זה יעזור יותר?

בוקר אור להבהההההההההה

כן, נכון, צהריים.. אבל הגיע הזמן להתעורר. היה לך יום ממש רע. ומגעיל. ואיכסה. ובעע. וביום כזה קשה לזכור את כל הססמאות המחזקות. אני יודעת. אבל את לא לבד. יש לך אותך. ואולי זו ססמא, אבל את לא ססמא! את אדם נהדר ואת חברה מדהימה. ולא רחוק היום שבו תהיי חברה נהדרת גם לעצמך. את תראי.. יום אחד את תמצאי מקום בתוכך גם עבורך.. כי לא תמיד הם באים לחבק.. אלו שרצינו. ואנחנו לא יכולים להנדס להם את המוח ולגרום להם להבין שהיום אנחנו צריכים אותם. לפעמים אנו נשארים עם עצמנו. אז תקני חבילת סוכריות ותתחילי להמטיר על עצמך. לא חסרות לך סיבות. אדם כמוך, שאוהב את עצמו למרות שאינו מודה בלב שלם ותמיד.. כי תראי לי מי הוא האדם שהולך בנתיבים זרים לו ומבקש לחקור אודותיו, אודות נפשו וכיצד היא נרקמת בין אמונות, רוח, הוויה ולמידה.. זה אדם שמחפש, שיש בו כמיהה עצומה להכיר עוד ולהכיל. לדעת. וזו את. צועדת במסע מייגע ואוספת כלים מכל עבר. כלים שיעזרו לך הלאה. אדם חוקר אינו אדם אומלל. הוא אדם מלא. שלם עם עצמו. בשלום עם עצמו. אנחנו צריכים את הסביבה כדי להרגיש חלק. אבל יש לנו אותנו כדי להרגיש שלמים.
את יודעת מה? אני מעריצה את אומץ לבך. נהדרת שאת. מי לאב יו בייב..
wake up

BellA עלמה

New member
מבינה את ההרגשה

יש משפט באנגלית be your own best friend זהו תהיי את בשביל עצמך תפנקי את עצמך זה מגיע לך

רננהלי

New member
להיות שם

להבונת זה כואב שמישהי שאהבת כל כך רחוקה עכשו. לא קשורה. זה מאוד קשה. אנשים באים והולכים בחיים, וזה כל כך קשה לקבל את זה, במיוחד אם הם היו שם לתקופה ארוכה. כי תמיד רוצים שמה שהיה טוב ישאר לתמיד לתמיד. והלבד הזה של החיים גם ככה קשה. ואז באה חברה שאיתה היה קצת ביחד וגם מולה זה לבד. זה קשה. אולי לפעמים צריך להיות שם קצת. במקום הלא טוב הזה. לבכות אותו עד הסוף. להצטער. ולדעת שיש נקודות כאלה וכשאתה למטה אתה לא רואה שיש גם למעלה. ואתה לא זוכר שאתה יודע גם להרגיש טוב. ואיכשהו אחר כך זה עובר, אולי לא לגמרי אולי חלק מזה נשאר, כי זה משהו שקיים בך, אבל תזכרי שאת גם יודעת להרגיש יותר טוב. וגם זה יבוא. חיבוק

לכל המגיבות/ים

תודה. כולם צודקים. כל אחד מהזווית שלו. ובכיתי עד שהרגשתי הקלה. אבא התקשר והתנצל. ואת היעלמות החברה - אני אצטרך ללמוד לקבל. זהו.....שקט יותר בלב.

opalit

New member
../images/Emo23.gif שקט...

שקט בלב... שמחה שהוקל וטוב לך. התרגשתי לקרוא גם את התגובות, ואת התובנות שאח"כ. מפעם לפעם השקט בלב נראה לי כמו הזיה, כאילו (ואז אני אומרת לעצמי "באמת!") הנוירוזה תחזור בעוד מספר ימים(יש לי יום קבוע). הטיול עם הכלב,החברה,ההורים כאילו אני כתבתי. שיהיה לך שבוע נפלא ומחוייך

יש לך יום קבוע?

האמת, בד"כ לפני מחזור - יש לי שבוע קבוע (אבל הפעם זה לא בתאריך הנכון). עצב ובלאגן ו"רעש" הם חלק מהחיים...גם אם לא בא לנו על זה. מה קורה ביום הקבוע הזה אצלך?

opalit

New member
מה שקורה

אני לא ממש מצליחה להבין,זה פרק זמן מלנכולי(מילה קצת קשה), (שיכול להיות גם כמה דקות(10-20)) אני יודעת שזה נשמע מוזר.

ומה קורה בפרק הזמן הזה?

מה את מרגישה? על מה חושבת? מה קורה אחרי שזה נגמר? את חוזרת לתפקד כרגיל?

opalit

New member
מרגישה לבד

ורוצה להיות לבד. אם אני מצליחה אני הולכת לים, סתם לבהות בו. חושבת על הלבד על תקופות לבד, על החלטות, על הגעגוע, לפעמים לא חושבת, לפעמים בוכה לפעמים לא מצליחה, ואני לא חוזרת ליומיום הרגיל לוקח זמן גם הוא יכול להיות קצר אבל יש שהיה מסויימת. אני יודעת שזה נשמע מוזר ואפילו מאוד.

זה ממש לא נשמע לי מוזר...

זה דווקא מזכיר לי מאוד את עצמי. גם לי יש כאלה... אפיזודות. היו לי מאז שאני זוכרת את עצמי. עוד כשהייתי בגן. לא בדיוק אותו סוג של הרגשה, אבל עדיין. הייתי פשוט נכנסת למין מצב כזה שבו התכנסתי בתוך עצמי ורציתי פשוט להעלם. בלי שום סיבה הגיונית. וזה היה קורה לי הרבה. כאילו כל העולם היה נעלם מסביבי וכל מה שהייתי מרגישה היה פשוט בושה. אדירה. אף פעם לא הבנתי את זה. אבל זה פחת עם השנים. תודה לאל. היום יש לי את זה הרבה הרבה פחות. וגם.. למדתי איך לשלוט בזה קצת. איך להגיד לעצמי שזאת סתם הרגשה שלא מבוססת על כלום... ולפעמים אני אפילו מצליחה לגרש את ההרגשה הזאת בעצמי. ככה זה היה בפעם האחרונה שהרגשתי אותה.. ומאז היא לא חזרה. טפו טפו טפו. ניסית פעם לגרש את ההרגשה הזאת שלך...?

opalit

New member
אוי...

מתנצלת, לא התכוונתי שכל שקט בלב נראה לי כמו הזיה, כ"כ הזדהתי, הכוונה היא לשקט שלי בלבד, אני מאמינה בשקט וברוגע, ולאחר ימים גדושי רגשות, אם הוא מגיע, הוא הכי אמיתי.

גם שקט וגם רעש הם אמיתיים

אבל זמניים. כי יש דינאמיקה מסויימת, שגורמת לדברים לא להישאר כמו שהם. זה בסדר שתחשבי שזה הזיה
אבל מוזר לי שמצד אחד את כותבת הזיה, ומצד אחר את אומרת שאת חושבת שהשקט שהגיע אלייך אח"כ הוא אמיתי.

opalit

New member
לא הובנתי

אני לא מאופסת... סליחה. הכוונה היתה שלאחר ימים גדושי רגשות כמו זה שכתבת כשמגיע השקט, הוא נראה לי הכי אמיתי. כתבתי את זה לאחר שקראתי את תגובתי שלי,כתוספת, כיוון שחששתי שתביני אותי לא נכון, כי כתבתי ששקט בלב ומיד אח"כ שלי לפעמים הוא נראה הזיה,"מפעם לפעם הוא נראה לי הזיה" אבל זה לי באופן מאוד מאוד אישי ביני לבין עצמי כי לאחר מכן לפעמים אני נעצבת.

עצב

לפעמים הוא מגיע מתוך שחרור אנרגיה - שהיה לנו ברעש, וגם בשמחה, ואז, כשמגיע שקט, פתאום מצטרף אליו עצב - כי זה אחרי שהאנרגיה יצאה מאיתנו. כמובן, זו לא פרשנות כוללת. נשמע שאת עוברת בינך לבין עצמך הליך רגשי מיוחד - ואת חיה איתו בשלום

למעלה