דיאלוג שהיה לי אתמול

דיאלוג שהיה לי אתמול

עם מנהלת בית הספר למשחק שבו אני נמצאת בחוג דרמה (חובבני ביותר). היא: אני בכלל לא חושבת שצריך חופש בשביל ללכת להצביע ביום הבחירות. אני: מה זה משנה, אני שמחה כי העיקר יש יום חופש מהעבודה. היא: טוב, לי זה לא ממש מזיז, כי אני עושה את מה שאני אוהבת מאוד. וזה גרם לי לחשוב: מאוד שמחתי אתמול שהיה יום בחירות כי המשמעות שלי לזה היתה: יום חופש מהעבודה. אני שמחה שיש חופש וזה כשלעצמו צריך להדליק אצלי נורה. אני מרגישה שאני צריכה לפעול כדי לעשות את מה שאני אוהבת, כדי לא לשמוח כל כך שיש חופש מהעבודה. השאלה היא מהו הדבר: אני אוהבת לצייר, אני אוהבת מאוד תיאטרון, אני אוהבת אמנות בכלל. אבל כשאני רוצה להתחיל להתפתח בכוון הזה, באים הקולות שאומרים: אבל אין בזה עבודה. קולות שהם לאו דווקא פנימיים אלא גם חיצוניים. גם אנשים שעוסקים בתחום אומרים לי: לא כדאי לך להתחיל עם זה, זה פרנסה קשה. אני צריכה המון המון אומץ כדי לפעול להשיג את מה שאני אוהבת באמת.

avivaht

New member
זהירות

פרוש הדברים שאמרה מנהלת בית הספר הוא סוביקטיבי לחלוטין.זו הרגשתה, שלה, וזה לא אומר שזה מה שאת אמורה להרגיש. נסי להפריד בין מה "שאומרים" לבינך. לשמוע ולהקשיב זה נהדר, לאמץ מיד את כל מה שאומרים זה...מסוכן... מודלים שאנחנו מאמצים לעצמינו בחיים של אנשים מצליחים, יפים, חכמים, ועוד, באים ממה שאנחנו כבר מכירים ויודעים. חיפוש דרך חדשה כרוכה בהתחברות למשהו לא מוכר, לא בטוח, לא ברור ממה שכתבת ה"קולות" שלי אומרים שאת כבר בדרך... צריך אומץ??? כן, המון, מפחיד??? כן, נורא אני בחרתי את הבחירה הזאת, אומנות, יש עבודה בזה, יש אנשים שצמאים לזה, יש אנשים שיודעים להעריך את זה, ובעיקר יש ...יש המון..(לא אין) מרתק, משמח, מספק,מעשיר,ממצה, לא שבלוני, כל יום הוא אחר ושונה..ולי זה נהדר. ושוב, זה לא אומר כלום על אף אחד אחר. רק עלי. ואומר לך עוד משהו בסוד. בשקט, בשקט, אני לא פוחדת "לא להצליח"... בשבילי להצליח זה לעשות את מה שמרגיש לי טוב. ואם אני מרגישה טוב אני גם עושה את זה טוב מאוד ואם אני עושה את זה טוב מאוד כל הזמן יש עבודה עוד ועוד... אם את צריכה אומץ, פני אלי ישירות יש לי מזה המון... מוכנה לעזור, לתמוך וגם לנגב דמעות כשצריך מה לעשות, בדרך הזאת יש את הכל ולעשות את הכל זה לחיות, חיים שלמים ומלאים אף אחד לא מבטיח גן של ורדים וגם לא גן של קוצים מי שרוצה וחושב שאפשר כל הזמן רק להצליח, או רק להכשל טועה זה גם זה וגם זה, והכי חשוב, בשבילי לאהוב את מה שאניעושה זהו, נראה לי שאמרתי המון להבוקר יום נהדר אביבה

אני חושבת שלא הבנת נכון

לא התכוונתי לדברים הקונקרטיים של מה שהיא אמרה. היא אמרה שהיא עושה את מה שהיא אוהבת ולכן לא חשוב לה כל כך אם יש או אין חופש. ואני חשבתי על לאו דווקא לעשות את מה שהיא עושה (אם כי אני מאוד אוהבת בעצמי את התחום) אלא לעשות משהו שאני אוהבת, שאני לא אשמח כל כך אם יש חופש פעם בכמה זמן. שהעבודה תהיה משהו כיף ולא מרוץ אחרי הכסף. המקרה שהבאתי של השיחה מאתמול היא רק דוגמא ולא הדבר עצמו שעליו דיברתי.

אולי פגשת שליח ?

הי נטע אני רוצה לבקש ממך להיות הטועמת שלי. בדיוק סיימתי לכתוב מאמר שנוגע למקום עליו את מדבר. אני מצרף אותו בלי מלים נוספות ומבקש ממך את תגובת הבטן, את התחושה והמחשבות הכי ספונטניים שיעלו בך. נדבר, אמיר דרור

תודה על המאמר

ואחרי שקראתי אותו אני יכולה לומר שהזדהיתי עם המון מהנכתב שם: הצורך שלי לעשות משהו שאני אוהבת בלי להשתעבד לכסף. ומהצד השני הקולות (הפנימיים והחיצוניים) שאומרים שכדאי להזהר ולחשוב אם כדאי לי לעשות את הצעד הזה. אכן, זאת התקיעות שדיברתי עליה. וכפי שנכתב במאמר, גם אני לפעמים מחכה לנס, שיבוא בצורת פיטורים. אם מישהו ממכריי הקרובים היה קורא את המשפט האחרון שכתבתי הוא היה חושב שיצאתי מדעתי, אם אני רואה נס בפיטורים. אבל כפי שכבר כתבתי כאן לא פעם, פיטורים בשבילי זה תמיד הזדמנות להתחלה חדשה. השאלה היא רק איך אני מנצלת אותם. כשפוטרתי ממקום העבודה הקודם שלי, למרות שמאוד אהבתי אותו, היתה לי תקווה שמכאן יתפתח משהו חיובי יותר. והיום אני לא יכולה לומר שאני אוהבת יותר את העבודה הנוכחית שלי מאשר את הקודמת. הייתי לחוצה למצוא מקור פרנסה ולקחתי את מה שהיה. אני נוטה להאשים את העצלנות שלי או אולי את כורח ההרגל. אני צוחקת כשאני חושבת על זה שאני רוצה להתקדם בתחום האמנות ולהתמקצע בו, בעוד שאפילו את שיעורי הבית שהכנתי לעצמי במסגרת החוג, אני דוחה ולא מכינה...

seeyou

New member
שגרה זה רע!!!זה המוטו שלך../images/Emo140.gif

רוב האנשים הולכים לעבוד בגלל הפרנסה! -הרבה פעמים אין קשר בין כישורים -ללימודים או מקום עבודה! מעטים נהנים וגם מרוויחים מעבודתם! אבל מה? מה שעושים בעבודה צריך לעשות בגישה חיובית, ומה שמשמח אותנו לעשות-לעשות כ-תחביב,אם יש מספיק כסף!!

למעלה