דיבדנד בתעודת סל

ilanyami

New member
דיבדנד בתעודת סל

אני משקיע בתעודת סל על ת"א 100. בדף המוצר נאמר שהדיבדנד מושקע חזרה. רציתי לדעת כמה דיבידנדהושקע השנה חזרה ובאיזה אופן, כלומר לכאורה תמיד מחיר התעודה קרוב מאוד למחיר המדד. ולכן האם זה מושקע ע"י הוספת תעודות לכל משקיע או באופן אחר. תודה מראש.

deltot

New member
אני לא יודע על איזו תעודה ספציפית אתה מדבר

אבל בד"כ זה נצבר במחיר התעודה וממנו גם מנוכים בד"כ דמי הניהול אותם גובה המנפיק. גילוי נאות הכותב הינו עובד של חברת תכלית בית השקעות בע"מ, הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. תכלית בית השקעות הינה חברה העוסקת בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות, והמחזיקה ב-20% מקבוצת תכלית תעודות סל, העוסקת בהנפקה לציבור של תעודות סל, תעודות התחייבות ומוצרי מדדים נוספים. תכלית בית השקעות בע"מ, הדירקטורים שלה, עובדיה ומנהליה, כמו גם חברות קשורות לה עשויים למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו של הכותב הנ"ל עבור עצמם ו/או עבור לקוחותיהם. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

odloy

New member
המדדים בת"א הם מדדי השקעה

מ1.1.2009 כל המדדים בת"א הם מדדי השקעה, כלומר כשמחולק דידיבנד הוא מושקע מיידית ואוטומטית במדד

פייפן

New member
../images/Emo163.gif לא ענית לו עודלוי, הרי זה בדיוק מה שלא

ברור לו, איך הוא כמחזיק בתעודה רואה את חלוקת הדיוידנד?

odloy

New member
אז ככה

כשמניה מחלקת דיבידנד - בסופו של דבר ערך המניה יורד בשווי הדיבידנד בניכוי מס נניח שיש תעודת סל על מניה ולא על מדד (אין דבר כזה וזו רק הדגמה) ונניח שבניכוי מס הדיבידנד הוא 20 אגורות - אז אתה מקבל לחשבון הבנק שלך 20 אגורות וערך המניה יורד ב 20 אגורות. אבל - אם הדיבידנד מושקע אוטומטית , אז מה שיקרה זה שאתה לא תקבל לחשבון שלך שום דבר, אבל ערך המניה לא ירד ולדעתי אפילו יעלה טיפה כי איו ניכוי מס להרבה אנשים זה לא ממש ברור אבל דיבידנד זה כמו משחק סכום אפס - את מה שאתה מקבל המניה מפסידה

Eldadius

New member
ואיך רואים את זה בנוסחא?

ממה שזכור לי, בנוסחאות של השווי ההוגן בתעודות סל מתייחסים רק למדד עצמו.

למעלה