דיבה בגוגל

kfirle2006

New member
דיבה בגוגל

שלום רב,
אני שייך לבית ספר להתפתחות אישית מסוים אשר תורם מאד לי ולחבריי.
במרכז הישראלי לנפגעי כתות, ארגון שנוי במחלוקת שמופעל כפי הנראה על ידי בעלי אג'נדה
מובהקת ומאד חד צדדית, כללו את בית הספר שלנו ברשימה שלהם, ובכל פעם שמישהו
מחפש בגוגל את שמו של בית הספר - תוצאה 2 ו-3 מקפיצות את ההכפשות על בית הספר שמצויות
באתר שלהם. ניסינו הכל, כולל פגישה בת שעתיים עם בעלי הארגון, ועם המון כוונות טובות-
אבל שום דבר לא עזר, הם לא מאמינים לנו, ומסרבים להסיר את פרטי בית הספר מאתרם.
זה גורם לנו המון נזק, גם למוניטין וגם נזק כלכלי מכך שאנשים כמעט לא מצטרפים אלינו.
האם יש מה לעשות? הטיעונים שלהם דמגוגיים ואינם מבוססים על ראיות כלשהן אלא על
תחושות אכזבה של מיעוט זעום ממסיימי בית הספר.
אנחנו ממש מיואשים. כמעט הגשנו תביעת דיבה אבל בסוף משכנו את התביעה כי קיבלנו
חוות דעת שזה לא יעזור וזה יכפיש את כל המעורבים.
שאלה - האם אפשר להתלונן לגוגל ולבקש שיסירו את הרישום הזה?
תודה
כפיר

"דיבה בגוגל"

1. קראתי בעיון את דברייך. הודעתך חסרה פרטים מהותיים. כבר בתחילת דבריי אציין שהיות ולפי דברייך, קיבלתם חוו"ד משפטית, חהחה זה רק סביר שתחזרו עם השאלות הנוספות לאותו עורך דין (כי אני מניח שאת חוות הדעת קיבלתם מעו"ד) שכבר מכיר את השלד העובדתי של המקרה ותשאלו את השאלות הנוספות שיש לכם.
2. בשאלתך ישנה אי בהירות לגבי אותו ארגון המוגדא על ידיך כבית ספר להתפתחות אישית. לא ברור על מה מדובר, האם זו עמותה, האם זו חברה בע"מ, מלכ"ר לא מלכ"ר, האם זה עסק בבאלות אדם יחיד או בבעלות שותפות רשומה או בלתי רשומה, האם זה משהו בלתי מאוגד, חסר אישיות משפטית, ואם כן כיצד הוא פועל? הרי אתה מדבר על נזק כלכלי . אי בהירות נוספת היא לגבי הקשר שלך לנושא, היות ובהודעתך אתה מזדהה עם בית הספר.
3. הודעתך מכילה רכיבים שיפוטיים - אתה קובע שהאירגון מפרסם ביקורת על בית הספר הינו "שנוי במחלוקת", שמה שמפרסמים הן "הכפשות" ו"לא מבוסס על ראיות", "הטעונים שלהם דמגוגיים". אלה דברים שאם המחלוקת תגיע לבית המשפט, הוא יטצרך לקבוע את הדברים האלה ולא אתה.
4. אם קיבלת חוו"ד משפטית שתביעת לשון הרע נגד הארגון השני לא תעזור, כלומר לא תקבלו סעדים וייגרם לכם נזק נוסף, על איזה רקע בדיוק אתה חושב שניתן לקבל סעד כלשהו נגד גוגל? בלי בכלל להיכנס לשאלה האם יש על גוגל חובת סינון תוכן לפי דרישת "מתלוננים", אם תתבע את גוגל, צריך להיות ברור לך שאחד הדברים הראשונים שגוגל יטען בכתב ההגנה שלו הוא "אם התובע סבור שיש לו עילת תביעה וזכות לסעדים נגד ארגון ב', יתכבד ויגיש נגדו כתב תביעה ובקשה לסעדים זמניים ואם בית משפט ייאתר לבקשתו, ממילא התכנים יורדו מאתר ארגון ב' ולא יימצאו גם בחיפוש בגוגל. והדבר הראשון שהשופט ישאל אותך זה: אם אתה חושב שארגון ב' עובר על החוק ופוגע בכך שלא כדין, מדוע אינך תובע אותו? מה בדיוק אתה רוצה מגוגל?

John the Savage

New member
ניראה לי שדורון המסכן עומד לחטוף חום

כשהוא יכנס לפורום ביום ראשון ויגלה שיש כאן שתי הודעות (שלך ושל החיידק הידידותי) עם אאוטינג קשה. אני בטוח שכשהוא כתב שחסרים פרטים מהותיים, הוא לא התכוון שתרשום את שם ה"בית ספר" הנ"ל ושמות האנשים המעורבים בו.

ולענינו, ברשותך אשאיר את הדיון ברמה העקרונית, בלי להיכנס לדיון ספציפי:
תאר לך מקרה בו היית הולך לאכול במסעדה, והיית אוכל את הארוחה הגרועה ביותר שאכלת אי פעם. הבשר יבש למוות וגם מריח קצת לא טרי, לירקות יש טעם של ירקות מקופסאת שימורים, השירות חובבני ומזלזל ולקח לך שעה וחצי לקבל את הארוחה הגרועה הזו, המחירים שהם גבו מופקעים בכל קנה מידה, ובנוסף לכל הצרות גם חטפת קילקול קיבה מהארוחה. יש סיכוי שאחרי ארוחה כזו תרצה לכתוב ביקורת באינטרנט ולהזהיר אחרים, ואני בטוח שתסכים איתי שיש אינטרס ציבורי לכך שביקורת כזו תתפרסם וניתן יהיה למצוא אותה כשעושים חיפוש על שם המסעדה. בעל המסעדה, מצד שני, יכול לטעון שאתה כתבת את הביקורת רק בכדי להתנקם בו, והביקורת שלך לא נכונה, ופוגעת בעסק שלו (הטיעון האחרון בכל מקרה נכון). אם אכן הביקורת לא היתה נכונה ונכתבה אך ורק על מנת להתנקם, אפשר להגיש תביעה, והעובדות יתבררו בבית המשפט. אבל האם היית רוצה שלבעל המסעדה תהיה את היכולת לפנות לגוגל או כל מנוע חיפוש אחר, ולבקש שיסירו את הביקורת שלך ממנוע החיפוש רק בגלל שבעל המסעדה לא אוהב את הביקורת? האם היית רוצה שחברה פרטית כמו גוגל תשמש כצנזור ושופט? איך הם יכולים בכלל לדעת מי צודק ומי לא בסיפור כזה?

ג'והן

אני בד"כ נכנס גם בסופי שבוע, אם לא נראה לי דחוף, לא עונה.חוץ מזה,אני מקבל הודעה על כל הודעה ותגובה בפורום.

John the Savage

New member
טוב לדעת

אני יודע שבדרך כלל אתה לא מגיב להודעות בסופי שבוע, אז חששתי שרק ביום ראשון תגיע.

אין לי מושג אמנם מי הבחורה, אבל אני במקומה הייתי מרגיש מאד לא נעים אם הייתי מגלה שהשם והתמונה שלי שלי מתנוססים בפורום באינטרנט בהקשר הזה.

בד"כ בסופ"ש אין לי כל כך זמן לרשום, אך משתדל לפחות לשים עין.

למעלה