דיבורים מוזרים

itama

New member
דיבורים מוזרים

יש בשני דיסקים של הפינק פלויד דיבורים מוזרים/לא ברורים בדיסק "the wall" ובדיסק " The Divison Bell "(בדיסק הזה הוא אומר משהו כמו צ'רלי...צ'רלי ועוד כמה דברים) הדיבורים האלה נמצאים ממש בסוף הדיסקים. מה זה הדבר הזה,למישהו יש מושג?

One Echoe

New member
לפי מה שציף אמרה פעם:

בדויז'אן באל, זו הייתה הדרך של גילמור לשתף את האחיין שלו לאלבום... או את הבן שלו, בקיצור-מישהו מהמשפחה שלו. וגם להוסיף הומור לדיסקים, משהו שהיה חסר בתקופה של ווטארס.

itama

New member
כן אבל גם בחומה יש דיבורים כאלה כמו

שכתבתי לעיל,אז כנראה זה לא קשור לגילמור כל כך.

One Echoe

New member
בקשר לחומה,

אני לא יודע על מה אתה מדבר. דיברתי על הדויז'אן באל.

pink floydror

New member
שופ קשר ../images/Emo70.gif

הסרט הופק לאחר האלבום, את האלבום לא הקליטו ליצירת סרט קולנוע.

holo

New member
הקשר לחומה

הדיבורים האלה שאתה מתכוון אליהם נמצאים בשיר empty spaces, הלחשושים האלה ששומעים שם הם למעשה מסר סודי שכאשר משמיעים את השיר בהילוך אחורי ומקשיבים טוב אז אפשר לשמוע מה אומרים הלחשושים.. זה אומר משהו כזה בערך- ברכותיי, מצאתם את המסר הסודי, נא להתקשר (הוא אומר איזה מספר) בבית משהו של צ'רלס משהו, ואחרי זה שומעים מישהו ברקע שאומר לווטרס שאישתו בטלפון, כאן נגמר הקטע ואז מיד מתחיל קטע השירה. אני לא יודע בדיוק למה הוא שם את זה שם, לא נראה לי שיש משמעות מיוחדת, אבל..לך תדע..

itama

New member
לא,אני התכונתי לשיר האחרון

Outside The Wall ממש בסוף.

והתשובה

בתחילת האלבום ניתן לשמוע את המילים: "we came in" . בסוף האלבום ניתן לשמוע את המילים "this is where". כשמצרפים ביחד את המילים יוצא המשפט: this is where we came in וזו היתה דרכו של ווטרס לרמז על כך שהסיפור באלבום הוא מעגלי, סיפור ללא סוף, החוזר על עצמו פעם אחר פעם. זו היתה תפישתו של ווטרס לא רק לגבי "החומה", אלא לגבי כל אלבומי הקונספט של הפלויד, החל מ-DSOTM. נראה לי שעדיף להכניס את התשובה ל"שאלות נפוצות", כי היא חוזרת מדי פעם.

גם על כך ניתנה תשובה בעבר

בסוף האלבום נשמעת שיחת טלפון בין סטיב או'רורק, שהיה מנהל הפלויד מאז 1968 ועד פטירתו לפני שנה, לבין צ'ארלי, בנו החורג של גילמור. או'רורק טילפן בחיפוש אחר גילמור, אך צ'ארלי הקטן לא הבין במה מדובר, וסגר את השפופ. יש שתי סיבות להכללת הקטע באלבום: הראשונה היא שאו'רורק חלם מאז ומתמיד להופיע באלבום של הפלויד, וזו היתה דרכו של גילמור לאפשר לו זאת. השניה היא שנושא האלבום, לדברי הפלוידים, הוא "חוסר קומוניקציה", והקטע הנדון מדגים את הקונספט.

fishaman

New member
the wall

היי אני חדש פה וראיתי את מה שרשמת אבל מה שאני שמעתי בסוף של the wall זה שהוא אומר to this world ולא this is where וממש הקשבתי טוב אז אני די בטוח...

זה דבר ידוע

אני לא מסתמכת על אוזניי - שהן מקור גרוע במיוחד. כל המקורות אומרים שהמילים הן this is where.

emmily plays

New member
לא ממש

זה באמת this is where וזה מתחבר למה שנאמר בתחילת האלבום we came in/ ווטרס האמין במחזוריות ואהב דברים מעגליים ולמעשה כשמשמיעים את הדיסק פעמיים ברצף מתרקבל המשפט this is where we came in/ כלומר מכאן הכל מתחיל, מכאן נכנסנו לחומה אבל מכאן גם הכל מסתיים, כמו במעגל. אני לא מזלזלת במה ששמעת, אבל לעיתים כשמצפים לשמוע משהו אז כשמנסים לשמוע כבר יודים למה מצפים ואז המוח קולט דברים לפי מה שציפינו ולא לפי מה שבאמת קורה. מין טעות אופטית, אבל של האוזניים. טעות אודיטיבית, נראה לי שזה שם טוב.

למעלה