דיבור קטן

MrCheff

New member
דיבור קטן

הבת שלי חולה. אשתי חזרה לעבוד רק לפני מספר ימים והיא בחפיפה עם הבחור שהיא מחליפה בתפקיד. לכן, אני נשארתי איתה אתמול והיום. הבוסית שלי לא קיבלה את זה שאני נשאר בבית עם הילדה בהבנה. היא לא הבינה מדוע אשתי לא יכולה להשאר. כשהסברתי לה שאשתי עוברת חפיפה והבחור שמעביר לה את החפיפה עוזב ביום שלישי, היא פשוט לא קיבלה את זה ואמרה שגם לי יש עבודה לעשות ושאני חייב להגיע לעבודה. היא פשוט לא הייתה מוכנה לקבל את העובדה שאני נשאר בבית עם הילדה. אגב, היא לא מבינה למה אני יוצא הביתה בשעה חמש (אחרי שאני מגיע בשבע וחצי לעבודה)... היא אומרת שאני הייתי בגילך, הילדים היו אצל המטפלת ואני הייתי הולכת לקורסים ולבלות עם חברות.. כל-כך קשה להבין שאבא רוצה להיות עם הילדים שלו? להיות חלק מהעולם שלהם? אני לא רוצה להיות מהאבות האלו שמגיעים בשבע וחצי שמונה והתפקיד שלהם זה רק מקלחת לילד ולילה טוב.. מה אתם אומרים? איך זה אצלכם?

Master Stav

New member
על סטיגמות ודיעות קדומות ....

הבוסית שלך לא טיפשה ולא מטומטמת היא פשוט שוויה בקונספציה של עבודה וקרירה לפני ילדים נכון לחש/וב שאישה תחשוב זאת זה סוג של דיעה קדומה בפני עצמה אבל וואלה....לצערי כך מתייחסים היום לעובדים רבים . אתה יכול לעשות אחד מתוך שתי אפשרויות לקחת אותה לשיחה רינית ולהבהיר שאתה עובד 100% אבל גם אבא 100% לחילופין פשוט להתעלם ממנה ....אני עשיתי זאת בהצלחה בשמך כשנה ומחצה ואז הגעתי עם הבוסית לשיחה רצינית ....
שיהיה בהצלחה

hag70

New member
כנראה אנחנו באמת מיעוט../images/Emo4.gif

אני כמוך. ונראה לי שגם רב מי שגולש פה. אז כנראה מפה תקבל תשובות די אחידות (וטוב שכך אם אתה שואל אותי
) אני גם נתתי דוגמא לפני כמה ימים דוגמא למכתב שקיבלנו בעבודה בקשר לעבודה בימי המלחמה הנוכחיים והפנייה היתה ברורה: גברים הולכים לעבוד ונשים נשארות בבית עם ילדים. אין לי הרבה מה לאמר. למזלי אצלנו בעבודה זה מתקבל בסוג של הבנה שאני אבא במשרה מלאה. למה "סוג של"? כי בעצם הגדרת התפקיד אני יכול לצאת באמצע היום או להעדר כמה ימים כדי לשמור על הילדה ואין לי כוונה להתנצל או לחכות לתגובה (במקרה שלי אני לא ממש צריך לחכות לאישור). אנחנו פורצי הדגל (אם יורשה לי להיות ציוני בימים אלה
) ולא נותר לאחרים אלא לקבל את זה.

חנול

New member
איפה היה נשמע פעם סיפור כזה....

אני מצטערת שזה נשמע שמח, כי זה לא. המצב שלך מתאר בדיוק את המצב הלא בריא שנוצר, בו האישה היא שטיפלה בילדים בבלעדיות. אני תמיד תהיתי איך הגברים "מקבלים" את המצב ולא עומדים על זכותם להיות "אבות", אבל הנה, המצב השתנה, רק שעכשיו גברים שעומדים על זכותם ורצונם להיות הורה פעיל, נתקלים בקשיים יצירי ידיהם. אני מקווה שזה יביא לשינוי מבורך.

כנראה שיש עוד אנשים שקשה להם להבין

שתפקידו של האבא הוא לא רק לפרנס ולהיות מסור לעבודה. עוד דרך ארוכה לפנינו.

schlomitsmile

Member
מנהל
נראה לי שהבעיה עם הגברת הזאת חמורה עוד יותר.. לה בכלל קשה להבין שהורה רוצה לגדל את ילדיו... היא השאירה את הילדים עם המטפלת ויצאה לעיסוקיה, ולדעתה כולם צריכים להיות כמוה...

היתה לי בוסית כזו. אחרי שילדתי את

הבכורה, דיברתי איתה שאני רוצה לחזור למשרה חלקית עד שלוש במקום עד חמש , היא צחקה לי בפרצוף ואמרה לי - את גם רוצה לעבוד רק יומיים בשובע? אני לא אשכח את התדהמה והעלבון שהירגשתי. כמובן שהבנתי שלשם אני לא יכולה לחזור - לא מבחינת הגישה (מה יקרה אם הילדה תהיה חולה ואצטרך לקחת יום חופש? או משהו כזה?)ולא יכולתי לחזור לעבוד עד 5 כשיש לי עוד שעה נסיעה הביתה.... וזה אחרי 12 שנות עבודה באותו מקום, בתפקיד בכיר (המנהלת שלי היתה חדשה, רק שנה קודם לכן היא התמנתה לתפקיד ).

hirshfe

New member
ויש גם סטיגמה הפוכה פה

כי אם זה היה בוס זכר. לדעתי, היינו מקבלים את הגישה שלו ביותר הבנה

MrCheff

New member
אני לא מתייחס למין שלה

מבחינתי בוסית/בוס זה היינו הך. מכעיס אותי הגישה שלה, שבה העבודה קודמת לכל, גם לבריאות. לא פעם היא מגיעה חולה לעבודה וכועסת שמישהו לא מגיע לעבודה כשהוא חולה. בקיץ האחרון הייתי קצת חולה והיא רצתה שאגיע לעבודה עם 39 מעלות חום, כי הלקוח התקשר ורוצה למחרת גרסא פתאומית ודחופה (שהייתה אמורה להמסר לו רק שבוע וחצי אח"כ). אמרתי לה שאני חולה ושהלקוח במקום להנפיץ מהיום למחר שהוא רוצה גרסא שימתין יומיים שלושה כי התחייבנו לו לגרסא רק בעוד שבוע וחצי. אז היא אמרה, הוא בקש אז תתגבר על החום שלך ותבוא חולה ונעשה לו ג'סטה. אתם מבינים! ג'סטה ללקוח על חשבון בריאות של עובד!!! זה לא קשור למין שלה אלא לאישיות שלה בתור בן-אדם.

hirshfe

New member
לא דיברתי עלייך ספציפית

כל הכוונה שלי היא שגם בסטיגמות אם אתה (ואני ומרבית חברי הפורום) רואים בליות הורה, אולי הדבר הכי חושב שיש - מה שמצפים מנשים. הרי, שהבוסית מגלמת את תפקיד הבוס המסורתי. ואתה לא צריך לשכנע אותי שהיא די.... אני התברכתי בעבודתי ששני בעלי המקום, רואים במשפחה ערך עליון - והם תומכים בי בזה, לעומת מנהל התפעול שלא מבין את צורך וטוען שיש אמא.

aviah

New member
תחליף בוסית :)

בכל מקומות העבודה שיצא לי לעבוד בשנים מאז שאני אבא, יש דבר כזה "מחלת ילד" שזה תקציב של ימי מחלה שמותר לכל הורה לקחת בגלל הילד שלו. אולי כדאי לך ךקחת את הבוסית לאיזו שיחה ולהסביר לה את זה.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif וככל הידוע לי, זה מעוגן בחוק. יש מס' מסויים של ימים, שעובד זכאי לקחת בגין מחלת ילד.

למעלה