דיבור ריצה ואוטיזים

shnon

New member
דיבור ריצה ואוטיזים

בני בן שנתיים וחודשיים ועדיין לא מדבר רק מוציא קולות כמו פה פה בה בה האם זו תחילת פיתוח שפה וסימן טוב לעתיד . הילד רץ כל היום -כיצד ניתן לעצור אותו מהריצות המתישות כל היום

תירתיר2

New member
לגבי הדיבור

אם בנך לא השמיע מלמול לפני כן, הרי מדובר בהתקדמות. המלמול הוא שלב קדם-מילי. אם הוא מקשר את המלמולן למשמעות מסויימת, כמו "בה" לאבא- זה נקרא דיבור-שימוש במילה, גם אם היא אינה שלמה. האם הילד מקבל טיפולים כמו קלינאי תקשורת, ריפוי בעיסוק? באיזו מסגרת הוא נמצא? חשוב כי הגורמים המטפלים אם ישנם כאלו, יתייחסו להרגל הכפייתי לרוץ. המשכ/י לעדכן ולהוסיף מידע ונוכל אולי לייעץ....

lil123

New member
תשובה לריצות

אחד ה"תחביבים" של בני (3) לרוץ. היום במחשבה לאחור זה התחיל לפני שהכלל הלך. הוא היה שוכב על הגב ודופק את הרגליים שלו על הרצפה - כאילו רץ). כשסוף סוף התחיל ללכת ואחר כך לרוץ הבנו שזה לא עסק. ניסינו לשים מחסומים בסלון בכדי להאט את הקצב אבל זה לא ממש עזר. מה שכן שיפר מאוד את המצב היה להפוך את הריצות האלה למשחק. כשהוא מתחיל לרוץ לרדוף אחריו אני אתפוס אותך ... ולתפוס. עכשיו תתפוס אותי... עכשיו מי יבוא אלי.. וכדומה. זה לוקח זמן עד שהוא מתחיל לשתף פעולה אבל בסוף זה משתלם. אגב זה לא קל להורים מבחינה פיזית. כשבן שלי היה רץ הייתי יושבת, מסתכלת עליו משתגעת. עצם זה שהתחלנו היה לי פחות זמן להסתכל עליו כי הייתי בתוך זה. הייתי משקיעה מאמצים בלגרור אותו למשחק איתי וכך גם אני הייתי עסוקה.

למעלה