דיברנו פעם ראשונה על טיפול זוגי

דיברנו פעם ראשונה על טיפול זוגי

שלום לכם אני לאחרונה מתייחסת לבעלי( 9 שנים נישואים) יותר בתשומת לב לדברים שאני מתעצבנת ממנו לאחרונה משפחתי היתה באבל של סבא ונורא קשה לי אני מוצאת שבעלי ממש לא מבין אותי ודברים ששתקתי פעם עכשיו מקוממים אותי אז אתמול דיברנו ואמרתי לו שאני יודעת מה לעשות איתך ואולי נלך לטיפול זוגי בעלי להפתעתי קיבל את זה בסימניי שאלה ולא בשוק כמו שחשבתי מייד אמר טוב אולי תלכי לשם לבד אולי הבעיה אצלך ואולי ואולי ולא חושב שיש לו צד בדבר לבסוף אמר שאולי יבוא איתי פעם או פעמיים וזהו הייתי רוצה לדעת איך אתם עברתם את זה את ההתחלה סוף שבוע נעים

אענה לך מהמקום המטפל. הצעד הראשון הוא

ההבנה והרצון לעשות שינוי. לרוב יוזם את זה אחד מבני הזוג (האשה ברוב המקרים) והשני מצטרף כן או לא. את התחלת את הדרך ואני רוצה לעודד אותך ללכת. אם בן זוגך יצטרף מה טוב ונראה לי שיש לו נכונות. גם כאשר את הולכת לבד את המסר שלך העברת לבן זוגך, את רוצה שינוי , את רוצה חיים זוגיים טובים יותר ופונה לקבלת עזרה. תשתפי את בן זוגך בבחירת המטפלת הזוגית , ואל תלחצי אליו שיבוא איתך אבל כן תערבי אותו בתהליך ואם תרצי גם במפגש שיהיה. גם כאשר חיים בזוגיות ישנם דברים שמקשים עלינו שאינם קשורים בזוגיות אבל יש לנו ציפיה שבן הזוג יפרגן לנו וכאשר איננו מקבלים עזרה ותמיכה יש כעסים וריבים לכן ללכת לבד לטיפול זוגי יש לזה משמעות וחשיבות לא פחות מללכת ביחד. מאחלת לך בהצלחה.

אני ובעלי היינו בטיפול.

לאחרונה סיימנו, אני הולכת לבד בפגישות האחרונות. ההתחלה היתה קשה בגלל הלחץ שלי ללכת לטיפול וחוסר הרצון שלו. הוא בא איתי בחוסר רצון כי חשב שאם לי יש בעיות אז שאלך לפסיכולוגית לטפל בעצמי וגם את זה עשיתי ואחרי כמה פגישות איתה החלטתי בהמלצתה לא לוותר ולהיות יותר אסרטיבית בזוגיות והלכנו כמה חודשים יחד והיה טוב מאד ומצבינו השתפר וכיום רגוע יותר בבית וגם שכועסים מוצאים את הדרך החיובית לפתור עניינים ולא נכנסים להאשמות כמו קודם. אני ממליצה לך בחום.

למעלה