דיברתי איתם...

Variety

New member
דיברתי איתם...

...במכון לחקר חלימה צלולה וניסיתי לקבוע יום שאוכל לבוא. הם אומרים לי שהם באמצע איזה משהו ועמוסים מאוד אבל נתתי להם את האימייל שלי ומישהו משם יחזור אלי וידבר איתי לגבי ביקור. אני רוצה לפגוש את סטפן לה´ברג´, רק קודם נראה לי כדי לשאול אם זה אפשרי. אבל לעיקר ההודעה: אם יש לכם שאלות, בקשות (כמו לצלם תמונות, מה שאני אעשה, אני גם אקח דפים וכל מיני דברים אם יש שם). אז תגיבו להודעה ואני ארשום על נייר ואשאל אותם. (קניתי שקית ענק של M&M, חבילת ליקריצ´ אדומים (לא הכי טעים))
חלומות פז לכולם, Variety-

Panther

New member
מה אתה מתכוון להגיד לו?

מה אתה מתכוון להגיד לסטפן לה-ברג´? כדאי שתכין שאלות או משהו לא? אם לא תוכל לפגוש אותו, אולי תוכל לדבר איתו בטלפון ולשאול כמה שאלות?

לא נראה לך שלה-ברג´

מנסה יותר להרוויח כסף מאשר לחקור באמת את החלומות הצלולים (כפי שעשה בתחילת דרכו כשהיה צעיר עם אידיאלים :))?

דווקא יש לי כמה שאלות... ../images/Emo22.gif

*** איזה גלי-מוח נקראים בזמן חלימה צלולה ומה ההבדל בינם לבין גלי-המוח שנקראים בעת חלימה "רגילה"? לפי הבנתי, חלימה צלולה נשלטת תוליד גלי-מוח שקרובים יותר למצב הערות (כלומר, הם ינועו לכיוון של גלי אלפא [או גמא] ובשום אופן לא גלי תיטא). אשמח להתבדות. *** מה הם גילו לגבי תנוחות הגוף בשינה? האם הם חקרו את הנושא של "התנוחה הזהה" (שיטה רבת-עוצמה לכניסה לחלימה סופר-צלולה, באמצעות הירדמות חוזרת בתוך החלום בתנוחה הזהה לזו שבה נרדמנו במציאות). *** האם הם חקרו את הנושא של חוויות חוץ גופיות? האם יש להם עדויות המאששות את האפשרות לליקוט ממשי של נתונים שאינם מגיעים אל החושים של הגוף הפיסי הישן? *** האם הם מחלקים את החלימה לפי דרגות עומק שונות של השינה, או לפי סוגי השינה? האם יש להם שם שונה לחוויות תפישה ומודעות המתקיימות במצב של שינה "נטולת חלימה"? בתודה, (ניסיתי להכניס פרצוף מחייך אבל המחשב לא רצה...
בן

Panther

New member
בקשר לשאלה הראשונה

השאלות טובות, אבל את התשובה לשאלה הראשונה אפשר למצוא באינטרנט או בספרים ולא צריך לבזבז ללה-ברז´ את הזמן.

בקשר לחוויות חוץ גופניות

הייתה פעם תוכנית מאוד טובה בערוץ המידע על תופעות לא מוסברות או שלא נחקרו עדיין בשינה, ואחת מהן היתה OBE. מדענים אמריקיאים עשו את הניסוי הבא: לקחו בחורה שטענה שהיא יכולה לצאת מגופה כרצונה בזמן השינה וסידרו לה חדר, בו מיטה עליה ישנה, ומעליו קרוב לתיקרה פתק שכתוב עליו מספר. המדף היה גבוה דיו כדי שהבחורה לא תוכל להציץ בפתק, אלא אם כן היא "מרחפת" ליד התיקרה. המספר על הפתק נבחר אקראית ע"י מחשב כל יום מחדש כך שגם המדענים וגם הבחורה לא ידעו מה כתוב בו. כמעט חודש היא ישנה בחדר הזה, ולא הצליחה ל"קרוא" את הפתק לטענתה. עד שיום אחד טענה שהצליחה, אמרה את המספר שהיה כתוב בפתק, ואכן, זה היא צדקה. כד כמה שידוע לי, זה הניסוי הכי מעמיק שנערך בנושא, וכל אחד יכול להסיק מהתוצאות שלו, מסקנות כראות עיניו (למשל, אין כזה דבר obe, הבחורה פשוט פרצה למחשב וראתה את המספר באותו יום, וכנ"ל)

למעלה