דיברתי עם ההורים שלי

xflil

New member
דיברתי עם ההורים שלי

שלום, אני בן 14, קוראים לי מתן, אני גר ברמת גן אני ומשפחתי לא עוזבים את הארץ, מצד שני אני גם לא יורדים לאילת מצד שלישי, כללל המשפחה שלי חוץ מהורי אחותי, גרים בירושלים, הציעו לנו את האפשרות של לנסוע לירושלים ולהתארח אצלם בממ"ד (לנו בכלל אין מקלט) אך מצד רביעי! הורי בעלה של אחותי, שמתגוררים בים המלח, הציעו לנו לרדת אליהם במלחמה... מה אתם הייתם עושים? ים המלח? או ירושלים? סתם שאלה.....
בכל מקרה הדיבורים על המלחמה עושים לי רע מאוד בימים האחרונים, אני מרגיש כמו בסרט יום הדין או משהו
תודה! מתן

אלוני.

New member
ראשית להרגע

להמתין לפתיחת המלחמה,אם אכן תהיה כזו, לא להיכנס לפאניקה ולא לרוץ למקומות אחרים בינתיים. תאר לך שתיסע לירושלים ותיקלע שם לפיגוע ? או נניח שבים המלח אחד הבולענים יחליט לפעור את פיו ? אני כלל לא בטוח שיש לעיראק יכולת לתקוף את ישראל ואם ישנה יכולת כזו הרי שאין מקום שהוא "מבוטח" מפגיעה. המלחמה הקודמת הייתה משהו שונה לחלוטין והיום מדובר על מתקפה מסדר גודל אחר ולמטרה אחרת. אישית, לו הייתי במקומך , הייתי מזמין את כל הקרובים מים המלח וירושלים אליי לרמת גן....

xflil

New member
חלק אני מבין

חלק ממש לא...... אני לא אפגע לפיגוע בירושלים, אל תדאג... אני נוסע לבתים, לא למלונות... וגם בים המלח מחכה לי בית... זה דבר ראשון... דבר שני, סאדאם חוסיין לא יזרוק טילים על ירושלים, (למרות שכל המשפחה שלי מירושלים אמרה לנו שכן נפל טיל אחד בירושלים אך העלימו את זה) כי זו ירושלים כמובן, וגם כי יש שם ערבים, וכיוון הטילים שלו הוא אפסי... ואם אני אשאר בר"ג... גם נגן סקאדים אין לי מקלט אז להתקפה כימית??? מסכת אב"כ? יש גם מתקפות כימיות שמסכת אב"כ לא מספיקה כנגדן, ולא בא לי לתקוע לעצמי מחט של 15 ס"מ לברך... הממממ...... וסאדאם גם לא אידיוט, הוא יזרוק טילים למקומות מאוכלסים, הוא יודע שהוא יפסיד את השלטון, או שהוא ימות אז אין לו מה להפסיד, אז לא נראה לי שהוא ישלח טיל לים המלח
זה נורא נחמד לנסות להשאיר אנשים במקום, אבל אני לא חשוב שזה נכון כי בסוף הם יאכלו אותה... מתן

אלוני.

New member
להישאר במקום ?

לא היו במלחמה הקודמת טילים שנפלו בירושלים, מה לעשות. ייתכן וסאדאם יחליט לנסות לשגר טילים (שאנחנו מניחים שיש לו) האם אתה סמוך ובטוח שהטילים ישוגרו לאותו כיוון ? האם לא ייתכן מצב שבו סאדאם בהילחמו על חייו לבד ללא סיוע העולם המוסלמי יגיב דווקא בפגיעה בירושלים ? האם טיל שיכוון לכיוון הכור בדימונה לא עשוי לפגוע באזור ים המלח ..להזכירך במלחמת המפרץ פגע טיל באזור העיר ערד . אתה יוצא מהנחה שמה שהיה הוא שיהיה?

xflil

New member
המממ... אתה לא היית בירושלים

אז אל לכל מה שאתה שומע בחדשות... במלחמת המפרץ דודה שלי בעלה, סבא וסבתא שלי בבית אחר במקום אחר לגמרי, ודוד שלי בבית אחר, כולם בירושלים התעוררו באמצע הלילה למשמע פיצוץ גדול, ודוד שלי ישר הוזנק לבסיס הצבאי שלו בבית שמן... והסתבר שכן, נפל טיל בירושלים, אבל כולם סותמים את הפה... ואם הכור בדימונה יתפוצץ לא יעזור לי להיות בר"ג יותר ממה שבים המלח... אתה לא חושב? בוא נגיד שאני מעדיף לא להשאר במרכז

למעלה