דיגום במילואים- שאלה

דיגום במילואים- שאלה

חיפשתי קצת בפורום את הנושא אבל ראיתי שרב השאלות בנושא מתייחסות למ.צ ולא לרס״ר
אז ככה- בשירות מילואים (לא מת״ק) רס״ר הבסיס יכול להעיר על שיער לא אסוף או על הגעה/ יצאה הביתה עם גופייה (לא חושפנית)?
אני ממש אשמח לתשובה, או הפנייה למקום שיוכל לספק לי תשובה

תודה רבה ויום טוב, ומי יתן שרסרים ימצאו משהו טוב יותר להתעסק בו מחיילי מילואים.

guya72

New member
דיגום וכו'

בתור חייל מילואים, אתה כפוף לחוקי המשמעת של צה"ל.
ההבדל היחיד בין חייל סדיר למילואים הוא שחייל מילואים איננו חייב להקפיד על אורך שער ראשו.
מעבר לכך - אותן חובות כמו חייל סדיר (מבחינת הופעה חיצונית).

בד"כ, לא מקפידים עם חיילי מילואים בנוגע להופעה חיצונית - אך זה מתוך התחשבות.
רס"ר בסיס יכול להעיר על שיער לא אסוף (אך לא על אורך השיער), ועל לבוש לא תקני (גופיה..).

תיקון קטן לגיא שמעלי

מכיוון שאת בחורה יש עוד כמה דברים שחלים עליך-

חובת שיער אסוף- בודאי שחלה עליך
ובגלל שזכית ואת בחורה- הרס"ר בהחלט יכול להעיר על הגעה/יציאה בגופיה.

בקיצור- מרגע שהתייצבת למילואים- חלים עליך כל חובות הלבוש כמו על חייל רגיל

jeshu

New member
הוא יכול לומר לך מה שהוא רוצה, אבל מאחר ואת במילואים פשוט מאוד תשימי אותו במקום שלו - איי שם למטה בתחתית סולם האינטליגנציה של מישהו שהתעסק בשיער שלך ולא במשהו חשוב או בשיער של עצמו. את יכולה גם להביך אותו ולומר לו שהמצב כרגע זה כי ויתרת על ללכת טופלס.

מבט אחד של "זה לא עניינך, לך קיבינימאט תציק למישהו אחר" עשוי לפתור את זה. את יכולה להסביר לו כמו לילד בן 4 שזה הגוף שלך, השיער שלך ועוד כמה דברים שלך ולא שלו או של צה"ל ואם זה לא טוב אז יכולים לא להציק לך עם צווים וטרטורים in the first place".

בתור חייל מילואים - אני הולך עם השיער שלי אסוף או פזור כראות עיני. אנשים שהתעסקו בכפות הרגליים שלי כשאני יחף מקבלים הסבר שהן שלי, שפעם אחרונה שהלכתי עם הנעליים הצבאיות היו לי דלקות במפרקי כפות הרגליים ואני לא מתכוון לגעת בהן יותר בלי צורך מבצעי מיוחד, לפחות לא עד שצה"ל פשוט ינפק זוג נעליים קלות ולכן אני הולך עם הנעליים שלי לפי הבחירה שלי.

פעם אחת העירו לי מ"צ על טרמפים - היה ברור לי שאני אעשה מה שאני רואה לנכון. ברגע שזה יהיה הקו שינחה אותך, אז לא יתעסקו איתך. ברגע שאת תתני להם להרגיש שאת חייבת להם משהו, כגון לאסוף את השיער, אז את תזמיני את כל העניין.

jeshu

New member
לא. אני מגיע עם נעליים ותמיד יש לי גם סנדלים בתיק. לכל היותר אני מגיע עם סנדלים ומחליף לעליים לפני החיול. אני לא עושה דווקא. אבל לפעמים בשעות ארוכות בכיתה בהדרכה או בשטח שאין שום סיבה שיהיו לי נעליים על הרגליים, אני מסיר אותן, כמו שאני עושה בכל מקום. הבעיה שאז כל קצין נהיה פתאום זואולוג מומחה ומתחיל לספר לי על עקרבים ונחשים וכל מיני בע"ח מסוכנים שנותנים לי את ת\התחושה שאני משתתף בסרט טבע על אוסטרליה.

jeshu

New member
ושהם מתעסקים בענין שלא שייך להם בשום פנים ואופן - כפות הרגליים שלי. אם הם כל כך מודאגים בעניין שידאגו שצה"ל יספק נעליים צבאיות נוחות יותר.

עצת אחיטופול

זה שאצלך ביחידה מאפשרים לך להתנהג ככה- לא אומר שאצלה ביחידה היא לא תמצא את עצמה עומדת בפני משפט.

jeshu

New member
את יכולה לומר מה שבא לך... אבל מנסיון של 12 שנה במיל' - אם תתנהגי כאילו את חיילת במסלול זה היחס שתקבלי והוא יכלול הצקות בנוגע למראה החיצוני. אם תתנהגי כמו אדם נורמאלי, אזרח שיש לו החלטות אישיות בנוגע לשיער, זה לרוב יתקבל בהנה ומי שהעניין לא מובן לו - מעמידים אותו במקום. וזה נכון לא רק לי אלא להרבה מילואימניקים סביבי שמקבלים כל מיני הערות מפגרות.

אז מה דעתך, אני צריך לסבול מדלקות בכפות הרגליים כי הרגליים שלי כבר לא בנות 20? או שאני צריך לדאוג לעצמי ולהפסיק ללכת עם נעלים צבאיות?

מה יש כבר לומר, כל אחד ושיקול דעתו וצרכיו. לא טוב להם איתי? שלא יטרידו אותי.

אין לך קצת אפור בחיים?

יש הבדל בין לא ללכת עם נעלים צבאיות, לבין ללכת יחף.

אני יכולה להגיד לך שאצלי החיילים מדוגמים כל הזמן, מי שאין לו נעליים צבאיות לא ילך עם כפכפים או יחף- אלא עם נעלים סגורות ובצורה מסודרת.

גם אני- היכן שלא מחייב, לא אלך עם נעליים צבאיות- למשל כנסים, ימי עיון או אירועים שאני יודעת שאני לא יוצאת לשטח. כל שאר המיקרים- נעלים צבאיות וגומיות- לפי הפקודות.

מה גם- שכנראה יש הבדל בין היחידה שלך ליחידה של פותחת השרשור.
ואני לא הייתי ממליצה לה להתנסות בהתחצפות למפקדיה- זה בטוח לא יועיל לה ויש כאלו שגם ישפטו אותה.
מה שעובד אצלך ביחידה- לא בהכרח עובד ביחידות אחרות.

jeshu

New member
כשאני יושב בחדר טלויזיה במוצב בבקעה אין לי צורך לשבת עם נעליים - כלשהן. בייחוד ביולי. לא יקרה. גם אם כן ראו שם עקרב אתמול. כשאני בשטח באמצע היום בחיפוי ירי או סתם יושב שעות ומחכה בנגמ"ש אין לי צורך בנעליים עלי, ולא אני לא רוצה לשמוע על נחשים - בניגוד לקצינים שסביבי אני כן כבר נתקלתי בנחשים בעבר בטבע וגם בבית.

דבר שני - פעם אחרונה שהלכתי עם הצבאיות היו לי דלקות בכף הרגל ברמה כזו שרופא המשפחה הציע שאלך למיון לשלול שבר (זה היה יום לפני טיסה). לקח שבוע של טיפול תרופתי להפטר מזה. אחר כך הפסקתי עם הצבאיות סופית, עד שצה"ל ינפק קלות (אני משער שאולי זה יפתור את הבעיה), ואחרי שהצעתי פיתרון במסגרת המצוי בצבא, אני מצפה שהבחירה תהיה בינו לבין הפיתרון שלי. אני מודע לכך שזה עולה כסף, אבל וואלה, כל מילואים עולים לי בכסף ובבריאות ונמאס לי מזה.

זה שהחיילים אצלך לא מעמידים אותך במקום - בעיה שלהם. הם צריכים להבהיר לך טוב טוב שאם תכנסי להם לורידים - הם פשוט לא יגיעו. ואם הם יגיעו, תהיה לך בעיית שיתוף פעולה. יש הרבה דרכים לשגע את המערכת.

אושי231

New member
אומרים שכשאתה משתין על המערכת

אז המערכת נרטבת.
אבל כשהמערכת משתינה עליך- אתה טובע.
אז אולי "יש הרבה דרכים לשגע את המערכת", אבל ברגע שיבינו שאתה חייל בעייתי, יידעו איך להקשות עליך בהתאם. חבל.

jeshu

New member
ולשאלת הגוונים שלך - אצלי הרוב אפור אני סתם לא אוהב להיות עם נעליים ומתעצבן כשאנשים כמוך מנסים להכריח אותי שלא לצורך.

את זו שאין לה אפור כדברייך "כל שאר המיקרים- נעלים צבאיות וגומיות- לפי הפקודות".

לשמחתי החיילים שלי לא חושבים כמוך

אני לא מכריחה אף אחד מהחיילים להיות עם נעלים.
כשקיבלתי את הפלוגה - עשיתי שיחת פתיחה מסודרת וראיינתי כל חייל.

הם יודעים שאצלי אפשר לצחוק, להשתעשע, וכל מקרה אצלי נידון לגופו.
הם גם יודעים שאם קראתי להם ל-3 ימים, אני מצפה מהם שהם יתנו ויתנהגו כמו חיילים במשך 3 ימים. אם אפשר לשבת יחפים במועדון- בשמחה, אם הם בנגמ"ש- הם עם נעלים. לפתוח את הרגל בגלל שהם נתקעו באיזה זיז בנגמ"ש זה לא במשמרת שלי.

בגלל זה אחוז ההתיצבות בפלוגה שלי עומד בין 95 ל-97 בכל אימון/תרגיל.

קודם כל תודה רבה

על כל העצות.
חשוב לי להבהיר שלא שירתתי בתפקיד קרבי, ולכן סביר להניח שלא יצא לי לעלות על נגמ״ש, אז אין לי באמת צורך לאסוף את השיער
ניסיתי את ״אני לא רכוש צהל״ וזה לא ממש עבד. אבל השאלה שלי היא מה הסנקציות שיכול להפעיל עליי רסר בסיס. מעולם לא שמעתי על חייל מילואים שעלה משפט על שיער לא אסוף...

למעלה