דיגיטציה

royeei

Member
היי,
אם לא בחרתי את הפורום הנכון אשמח להפניה.
אני שואל לגבי דיגיטציה של קלטות וידאו!
להמיר אותן לדי וי די אני יודע.
אשמח הדרכה כללית איך אני מעביר קלטות וידאו בדרך הכי פשוטה להארדיסק ( חיצוני ), יש גם טלויזיה חכמה וגם לא אם זה רלוונטי וכמובן שיש מכשיר וידאו.

תודה רבה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
היי,
אשמח הדרכה כללית איך אני מעביר קלטות וידאו בדרך הכי פשוטה להארדיסק ( חיצוני ), יש גם טלויזיה חכמה וגם לא אם זה רלוונטי וכמובן שיש מכשיר וידאו.

תודה רבה
1 https://www.y4pc.co.il/05-17-guides/what-you-need-to-know-about-video-converting.html

זה ככה כללי בעיקרו צריך ממיר פיזי ותוכנה שיש לזה עלות...וזה לוקח שעות רבות על כל קלטת בהתאם לאורכה

הדרך הקלה יותר היא שימירו לך בתשלום אני מאמין זה משהו לא יקר בסביבות 45 ש"ח לקלטת אחת או 30 ש"ח לכל קלטת מעל 10 משהו כזה ראיתי מחירון...

nisso167

Member
מנהל
היי,

תודה רבה
שלום. אני חושב שהסירטון הזה יוכל לעזור לך. :)

רוב הזמן נח

Well-known member
אל תעשו לוידאו אנלוגי לכידה כ- MPG ואז אחרי זה המרה ל- MP4. זה סתם תהליכי דחיסה מיותרים שפוגעים בתוצאה.

או שתלכדו ישירות ל- MP4 או MPEG בשביל שזה ישאר ככה,
או שתעשו לכידה בפורמט מסוג Lagarith או Huffyuv
אלה שני מקודדיי lossless
חינמיים ששומרים על האיכות.

ומהפורמט הזה אפשר להכין אחר כך
MP4

והכלי החינמי לעשות את הלכידה במחשב

נערך לאחרונה ב:

royeei

Member
תודה רבה
אנסה את זה עם התוכנה הזאת.
שאלה נוספת- אם אני אתארגן על הדיגיטציה של הוידאו האם ניתן להעביר לדיגיטל גם מה שרואים בטלויזיה ביס והוט וכדומה? אני עוד לא בתוך זה אבל על פניו זה נשמע לי פשוט יותר , נכון?

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה רבה
שאלה נוספת- אם אני אתארגן על הדיגיטציה של הוידאו האם ניתן להעביר לדיגיטל גם מה שרואים בטלויזיה ביס והוט וכדומה? אני עוד לא בתוך זה אבל על פניו זה נשמע לי פשוט יותר , נכון?
לא משנה מה מחברים כמקור האות.
בהחלט פשוט יותר, כי אין צורך להתעסק עם נגינת הקלטות ב-VCR

הדבר שבמקצת יותר מסובך, זה דיגיטציה של תוכן מצולם על מדיה אשר כולו אנלוגי ולא מתנגן דרך נגן קלטות עם דיגיטציה להצגה על מסך.
כלומר סרטים אנאלוגיים על פיילם 8mm למשל, אשר בד"כ מתנגנים על מקרן בהקרנה על קיר, צריך לצלם תוך כדי הקרנה ואז לעבד ביישום עריכת וידאו

נערך לאחרונה ב:

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תודה רבה
יס והוט יש להם הגנות תוכן. אפשר לעקוף אותן אבל זו עבירה פלילית ובטח שפה לא נסביר איך עושים.

רוב הזמן נח

Well-known member
יס והוט יש להם הגנות תוכן. אפשר לעקוף אותן אבל זו עבירה פלילית ובטח שפה לא נסביר איך עושים.
חחח.. בעידן האנלוגי בשרות ה- VOD שאז קראו לו הום סינמה, היית צופה בסרט 10 דקות חינם ואז אם לא היית מזמין אותו, התמונה היתה משתבשת.
ואז מכרו צופציק כזה שאתה מחבר בין השקע בקיר לכבל של הוט (אז תבל)

ואחרי ה- 10 דקות גם אם לא היית מזמין את הסרט, היית יכול להמשיך לצפות בו. אני מניח שמשהו כזה ספציפי היה לא חוקי למכור. היתה על זה כתבה.

אבל אם אתה קונה כרטיס לכידת וידאו למחשב ומצליח להקליט את השידורים דרך יציאת ה- HDMI, אף אחד לא יכול לומר לך שום דבר. אלא אם כן אתה פותח אתר ומציע להורדה את התוכניות. ובמקרה הזה זירה יכנסו בך :cool:

אלא אם כן אתה אתר סדרות, ובמקרה הזה זירה יכולים לחפש אותך בסיבוב :-D

royeei

Member
הי ירון,
אתה לא חושב שאפשר פשוט לחבר את הממיר של יס/הוט ללוכד הוידאו ולהקליט למחשב? למה שהלוכד לא יקלוט מה שכל טלויזיה שמחברים אליה את הממיר קולטת?

רוב הזמן נח

Well-known member
תודה רבה
צריך כרטיס למחשב שאליו מחברים את הקול והתמונה שיוצאים מהממיר, למחשב. ואז במחשב מקליטים.

יציאת HDMI אמורה למנוע הקלטה דרכה, אבל זה עניין שנפרץ ממיזמן.

royeei

Member
היי שוב,
בקשר לדיגיטציה של קלטות וידאו, למרות שכבר קניתי את כל הכבלים המתאמים לצורך כך חשבתי על פתרון אולי יותר טוב- יש לי מכשיר וידאו משולב די וי די מקליט, האם אולי שווה לי להמיר את הקלטות לדי וי די ואז להכניס את הדי וי די למחשב ולמשוך את קבצי הוידאו? לא אמור להיות הבדל באיכות בהשוואה ל״ לכידת הוידאו״ נכון?

ובאותו נושא, אולי זה הפתרון גם להקלטות מיס והוט? פשוט לנגן את ההקלטות בטלויזיה ולהקליט לתוך הדי וי די המקליט ואז להוציא את הקבצים במחשב?

נערך לאחרונה ב:

arseny92

Well-known member
מנהל
היי שוב,
בקשר לדיגיטציה של קלטות וידאו, למרות שכבר קניתי את כל הכבלים המתאמים לצורך כך חשבתי על פתרון אולי יותר טוב- יש לי מכשיר וידאו משולב די וי די מקליט, האם אולי שווה לי להמיר את הקלטות לדי וי די ואז להכניס את הדי וי די למחשב ולמשוך את קבצי הוידאו? לא אמור להיות הבדל באיכות בהשוואה ל״ לכידת הוידאו״ נכון?

ובאותו נושא, אולי זה הפתרון גם להקלטות מיס והוט? פשוט לנגן את ההקלטות בטלויזיה ולהקליט לתוך הדי וי די המקליט ואז להוציא את הקבצים במחשב?
במקום להסתמך על מקודד חומרה אנלוג-דיגיטל זול שהיצרן בחר עבורך במכשיר הוידאו שלך לדחיסה לפורמט DVD, יותר עדיף להוציא אות וידאו מקור ולדחוס בכל קידוד שחפץ ברצונך במחשב - אם תרצה לערוך hd remaster לתוכן מ-VHS

royeei

Member
במקום להסתמך על מקודד חומרה אנלוג-דיגיטל זול שהיצרן בחר עבורך במכשיר הוידאו שלך לדחיסה לפורמט DVD, יותר עדיף להוציא אות וידאו מקור ולדחוס בכל קידוד שחפץ ברצונך במחשב - אם תרצה לערוך hd remaster לתוכן מ-VHS
הדי וי די שלי מאפשר הקלטה ברמת איכות גבוהה, הרמה הכי גבוהה זה יוצא נדמה לי 56 דקות לדיסק שלם. אז בהתחשב בזה שאני לא ״מקצוען״ אתפשר על הדרך הזאת.
אבל התשובה שלך פתחה לי עוד תת נושא שרציתי לשאול עליו, מה הכוונה ״ לערוך לhd remaster “? או אם להיות יותר ספציפי לנושא שהמשפט הזה פתח לי פתח אליו- האם יש דרך קלה יחסית ( או פחות קלה אבל עם עזרה מיוטיוב או משהו) לקחת קבצי מחשב של למשל תכניות ששודרו בטלויזיה לפני הhd ולקרב אותם לאזורי הhd?
המון תודה על העזרה

arseny92

Well-known member
מנהל
הדי וי די שלי מאפשר הקלטה ברמת איכות גבוהה, הרמה הכי גבוהה זה יוצא נדמה לי 56 דקות לדיסק שלם. אז בהתחשב בזה שאני לא ״מקצוען״ אתפשר על הדרך הזאת.
אבל התשובה שלך פתחה לי עוד תת נושא שרציתי לשאול עליו, מה הכוונה ״ לערוך לhd remaster “? או אם להיות יותר ספציפי לנושא שהמשפט הזה פתח לי פתח אליו- האם יש דרך קלה יחסית ( או פחות קלה אבל עם עזרה מיוטיוב או משהו) לקחת קבצי מחשב של למשל תכניות ששודרו בטלויזיה לפני הhd ולקרב אותם לאזורי הhd?
המון תודה על העזרה
את כל הנמנה מבצעים ביישום מקצועי לעריכת וידאו. למשל ב-Adobe Premiere Pro. קיימים אפקטים אשר מאפשרים כאמור לקרב איכות, אבל אין בהם טעם אם המקור הוקלט/נשמר בפורמט דחיסה אשר מוציא רזולוציה קטנה ו/או ביטרייט נמוך. "הדי וי די שלי מאפשר הקלטה ברמת איכות גבוהה" ו-"56 דקות לדיסק שלם" לא אומר כלום (מונחים עבור עקרות בית) כי המקור יהיה על כמעט בטוח פורמט DVD (קבצי VOB) עם המגבלות שלו ועם מקודד דחיסה לא ידוע. לכן ההמלצה תמיד היא להקליט אות וידאו ישיר מהמקור (יציאת HDMI/SCART/RCA או מה שלא יהיה במכשיר שלך) לכרטיס עריכה במחשב ואז כאמור לערוך את כל מה שצריך.

royeei

Member
את כל הנמנה מבצעים ביישום מקצועי לעריכת וידאו. למשל ב-Adobe Premiere Pro. קיימים אפקטים אשר מאפשרים כאמור לקרב איכות, אבל אין בהם טעם אם המקור הוקלט/נשמר בפורמט דחיסה אשר מוציא רזולוציה קטנה ו/או ביטרייט נמוך. "הדי וי די שלי מאפשר הקלטה ברמת איכות גבוהה" ו-"56 דקות לדיסק שלם" לא אומר כלום (מונחים עבור עקרות בית) כי המקור יהיה על כמעט בטוח פורמט DVD (קבצי VOB) עם המגבלות שלו ועם מקודד דחיסה לא ידוע. לכן ההמלצה תמיד היא להקליט אות וידאו ישיר מהמקור (יציאת HDMI/SCART/RCA או מה שלא יהיה במכשיר שלך) לכרטיס עריכה במחשב ואז כאמור לערוך את כל מה שצריך.
1) אם הבנתי נכון אתה לא ממליץ לנסות לשפר תכניות טלויזיה ששודרו לפני הhd אפילו על ידי מישהו מקצועי בעריכת וידאו?
2) את המתאמים שמאפשרים חיבורי HDMI וRCA למחשב כבר קניתי, איזה תכנות מוכרות ו/או ידידותיות יש ללכידת וידאו במחשב? אם יש משהו סופר ידידותי אפילו בתשלום אז גם עליו אשמח לשמוע.

תודה רבה

arseny92

Well-known member
מנהל
1) אם הבנתי נכון אתה לא ממליץ לנסות לשפר תכניות טלויזיה ששודרו לפני הhd אפילו על ידי מישהו מקצועי בעריכת וידאו?
2) את המתאמים שמאפשרים חיבורי HDMI וRCA למחשב כבר קניתי, איזה תכנות מוכרות ו/או ידידותיות יש ללכידת וידאו במחשב? אם יש משהו סופר ידידותי אפילו בתשלום אז גם עליו אשמח לשמוע.

תודה רבה
לא הבנת נכון.
ללא קשר אם תכניות ישנות או לא, ההמלצה לנגן את הוידאו במכשיר ולהקליט מקור מהיציאה של המכשיר (מה שיאפשר לך מקור בפורמט עדכני שיתאים יותר אם תרצה לנסות לשפר את התוכן לאיכות hd, להקליט ישר לפורמט m2ts למשל וברזולוציה מתאימה ל-hd) ולא להקליט במכשיר בייצוא פורמט מקובע מראש (mpeg2) על ידי יצרן המכשיר, שיכול להגביל לך משמעותית את אפשרויות העריכה, כי הגדלת מקור pal 720x576 עד 1080 לא יעזור לך ממש בעריכת שיפורים לעומת הקלטה ב-1080 ואז עריכת הוידאו להעלאת חדות התמונה.

royeei

Member
היי שוב,
2-3 שאלות קטנות
1) קניתי כרטיסי לכידת וידאו, באיזה תוכנה אתם ממליצים לי להשתמש שמנגנת את הוידאו, מבחינת ידידותיות למשתמש הלא מקצועי וגם איכות, אם יש משהו מאוד ידידותי ובתשלום אז אפשר גם.

2) אולי זאת שאלה טיפשית אבל בכל זאת- האם אפשר לחבר את כרטיס לכידת הוידאו למסך הטלויזיה שיקלוט מה שמשודר על המסך או שרק ישירות למכשירי וידאו או די וי די?
- את זה שאלתי גם בהקשר של משהו שדיברנו כאן קודם על הקלטה מהוט ויס, זה פותר את הבעיה הזאת נכון?( כמובן בהנחה שאפשרי ללכוד את מסך הטלויזיה).

תודה רבה

arseny92

Well-known member
מנהל
אולי זאת שאלה טיפשית אבל בכל זאת- האם אפשר לחבר את כרטיס לכידת הוידאו למסך הטלויזיה שיקלוט מה שמשודר על המסך או שרק ישירות למכשירי וידאו או די וי די?
- את זה שאלתי גם בהקשר של משהו שדיברנו כאן קודם על הקלטה מהוט ויס, זה פותר את הבעיה הזאת נכון?( כמובן בהנחה שאפשרי ללכוד את מסך הטלויזיה).
מסך כולל כניסת אות תמונה ושמע.
כרטיס לכידה כולל כניסת אות תמונה ושמע.
כרטיס גרפי רגיל כולל יציאת אות תמונה.
מכשיר צד שלישי כולל יציאת אות תמונה ושמע לחיבור למכשיר מקבל האות.
מסך קולט אות מהכניסה אבל לא פולט כי אין לו יציאה.

לגבי יישומים ללכידה לא ממש יכול להמליץ.

למעלה