דיגיסקופינג
כמו כל דבר בחיים,לא הכל שחור לבן, ויש הרבה צבעי אפור. אז ברשותך הבה ונעשה סדר: 1. טווח אורך מוקד (ואני בכוונה לא אומר זום) שניתן לעשות עם טלסקופ, הוא הרבה יותר גבוה ממצלמת 35 מ"מ, אלא אם לוקחים עדשות ששוקלים קילוגרמים רבים ועולים סכומים פנומנליים. מספיק להחליף את ה- Eyepiece בטלסקופ לטווח הרצוי - ואתה שם. 2. איני מסכים שאי אפשר לראות במצלמה כמו בטלסקופ - ממש ההפך. הרבה יותר מסובך להסחב עם חצובה, לשים אותה במקומה ואז להתחיל לחפש את הציפור. בהרבה מקרים היא כבר לא תהיה שם. ראייה במצלמה (והדגש הוא על מצלמת 35 מ"מ איכותית, לא Digicam ) היא מיידית ואיכותית, ואני מדבר מנסיון, לאחר מספר ימים בלוטן, ושימוש בשתי המערכות. 3. כדי להחזיק את המצלמה ביד, אתה מוגבל במשקל, כפי שאכן ציינת. מנסיוני, טווח של 1000 מ"מ אורך מוקד, הוא שילוב מאד מוצלח במצלמת 35 מ"מ, ושוב, אני חייב לציין, רק עם עדשות בעלי מנגנון ביטול רעידות (יש את זה לקנון וניקון). 4. משמעותית מעבר לטווח הזה, יש לחבר את המצלמה לחצובה איכותית, ואז אובד יתרון הגמישות של המצלמה. 5. אפשרות אחרת היא לצלם ב-1000 מ"מ (פי 20) ובתוכנה כמו פוטושופ, לעשות Croping וכך להגדיל, לפחות פי 2 את הטווח. לצורך כך צריך מצלמה איכותית, כדי שלא תפגע איכות התוצר. 6. כל התמונות בגלריה שלי צולמו ללא חצובה, כשאני מחזיק את המצלמה ביד. חלקם הגדול צולם כשאני עוקב, דרך עינית המצלמה, אחר הציפור עד להנצחתה. 7. כספית, אכן, הטלסקופ פלוס מצלמה דיגיטלית קטנה, זול במידה ניכרת מהאלטרנטיבה. דרור