אהלן האם יש הבדל בין דיג יום לדיג לילה ?? איפה ניתן לדוג דיג לילי ?? מה סוג הדגים?? ואיפה בכלל דגים בחושך הזה?? אני שמעתי שבמנחת המסוקים בבית חולים רמב"ם תופסים סרגוסים ויש שם תאורה למי יש עוד מקומות מומלצים לדיג לילי???
בדיג לילי בעיקר דגים עם רולר. פיתיונות הם גמברי, סבידה וחיים. הדגים הם בעיקר סרגוסים, מרמירים, לוקוסים, וכל שאר החבורה וכמובן הטורפים פעילים מאד בלילה.... אני אישית לא דג בלילה אז לא יודע על מקומות מסויימים....
כאשר הירח מלא או כמעט מלא והעננות חלקית אתה רואה הכל לגבי מקומות מוארים בצפון - אז זה מאוד תלוי למשל אכזיב עד ראש הנקרה יש כביש סמוך לחוף שכל 40 מטר יש בן פנס זה מספיק על מנת להתמצות ולאות מה עושים אבל הטוב ביותר זה שתביא איתך פנס טוב דיהינו גם מאיר בקשת רחבה וגם דולק זמן רב אישית כאשר אני דג בלילה זה דווקה במקומות החשוכים ביותר אני משתמש בפנס רק על מנת להגיע לאתר ולצאת ממנו כל השאר ללא תאורה יש מספיק אור מהסביבה מה גם שזה הרבה יותר מרגש לגבי מקומות אחרים אזי כמעט כל חופי נהריה מוארים בפנסי רחוב גם איזורים מסויימים בחיפה הדרומית
1-כן נכון אתה צודק בדרך לאכזיב יש פנסים אבל אני התכוונתי למקום אולי חולי ( כי אתה יודע לא נעים ליפול לבור באמצע הלילה ואכזיב מלאה בורות וסלעים חלקלקים) מכיר מקום כזה?? ואגב פנס אני חושב שעששית (פנס רוח מופעל נפט כמו של פעם) הוא מצויין ,60 שקל בהום סנטר , קניה מעולה. 2-בקשר לפטנט לבדיקת משקל הנשיאה של החכה (משיכת בקבוקים) קשרתי משקולת של 1.25 קילו והחכה התכופפה באופן מדאיג אז איזה משקל דג אפשר לגרור ?? כי הרי במים המשקל יורד. 3- יש לי רולר אוקומה 3 לגרים לאיזה משקל בערך הוא מיועד??
1) ישנם קטעים חוליים גם באיזור אכזיב כ - 400 מטר צפונית לפסל הברזל יש ירידה נוחה (ממש מאחורי ביה"ס שדה) משם עוד כ - 400 מטר צפונה שוב מקום חולי משם עןד כ - 600 מטר צפונה חוף בצת - חולי ככלל כדאי לך לבקר במקום אליו תרצה להגיע לדייג לילי בבוקר על מנת להכיר הייטב את הסביבה בה תשהה. 2)אין לי מושג מה זה התכופפה באופן מדאיג ראיתי גם ראיתי מזרזרים שהוציאו סרגוס ששקל אולי 350 גרם והחכה שלהם נראתה כמו שער (חכה טלסקופית שמסוגלת לשאת משקל רב ) - הכיפוף לא מצביע על בעיה אלא על כך שחכתך גמישה - אין לך ברירה אלא לנסות ולהסתכן (אולי) 3) רולר אוקומה 3 לאגרים אמור להיות ציוד בסיסי טוב (אם הוא מתוחזק כראוי) במילא אני מניח שהחוט שתשתמש בו לא יהיה מסוגל לעמוד במשקל של יותר מ 20 ק"ג כוח זכור תוכל לתפוש דג גדול מאוד ולהביאו לחוף אם רק תדע איל להתיש אותו אחרת הוא יקרע לך את החוט וישוטט לו במים עם קרס תקועה בפה לסיום אני מאחל לך שתתפוס אינטיאס פראי של 100 ק"ג ושכל הציוד שלך יתפרק - החוויה לא תישכח לעולם ןזה מה שחשוב באמת