דיג מסירה

דיג מסירה

יש לי אפשרות לצאת לים עם יכטה של חבר. הכוונה לצאת בלילה למרחק קצר מהמרינה בהרצליה, ולעגון במקום עמוק (אני מניח שלא יותר מ20 מטר). אני רוצה לנסות לדוג, אבל אף פעם לא עשיתי דבר כזה (מסירה עומדת ובלילה). יש לי כמה רעיונות ואני מבקש את דעתכם ועצתכם: 1. ז´ירז´ור עם מצוף זריקה ופתיונות זרחניים דמויי דיונון קטן. 2. לשלשל לעומק חוט עבה עם משקולת, קרס גדול וקלמרי שלם או ראש קלמרי, ולשחק עם החוט (שהקלמרי יזוז במים). 3. לתקוע סטיק-לייט קטן בקלמרי, כדי שהדגים יראו אותו יותר טוב (?) 4. יש לי גם קצת גמברי, אבל אין לי רעיון איך להשתמש בו. רעיונות? הצעות? אני מדבר שטויות? כל דבר

דייג מסירה

א. אתה יכול להכין לך שרק קטן ... בערך 20 מטר.. כול 2 מטר חוט תלי חוט 60 ועליו קרס 02 .. על כול קרס חתיכת קלמרי יפה מצוף ומשקולת בשני הצדדים ותן לזה להיות במים כ3 שעות.. לאחר מכן אסוף וראה מה יצא.. ב. חכת שני חלקים חוט 50 קרס מס 1 רצוי על כבל פלדה.. הורדה כ3 עד 4 מטר עומק.. חכה נוספת בעם יש לך.. דייג רגיל משקולת הנפה לא גדולה קרס 6 או 5 פתיון.. ... גמברי... קלמרי.. או כול דבר אחר.. ושיהיה בהצלחה לגבי ז´רז´ור... חכת 2 חלקים חוט 50 על הרולר .. חוט פלדה 90 ליברות על קרס מס 01 סביבל וקלמרי או ראש קלמרי.. גלישה איטית של הסירה לא יותר ממייל וחצי.. עד 2 מייל.. קח קו רוחב .. כלומר קח מהיציאה מהמרינה בערך מייל לעומק.. תתחיל להצפין. קח קורס לכיוון ראס הכרמל.. תפליג בערך עד מול געש עשה סיבוב חוזרה.. ושיהיה לך בהצלחה

תודה ושאלות הבהרה

באיזה עומק הקרסים של השרק צריכים להיות? כתבת משקולת ומצוף. הכוונה שקצה אחד של השרק על קרקעית והשני על פני המים? לגבי החכה והורדה ל 3-4 מטר - אני מניח שגם כאן אתה מתכוון לקלמרי. האם יש הבדל בין חכה כזו לשרק (שיש עליו יותר קרסים? לגבי ז´ירז´ור - כמו שכתבתי, אנחנו לא מתכוונים לשוט אלא לעגון. הכוונה לז´רז´ר עם חכה. יש לך עוד עצה טובה לזה? תודה

rondadon

New member
במקום / בנוסף לקלמרי...

תנסה גם לשים דגים חיים... הלילה זו שעת הפעילות של הטורפים...

DJ69

New member
בולוס

קח חכה קצרה (1.20מ´) עם רולר קטן ושים עליה חוט 0.30. תקשור בקצה משקולת בינונית, ללא מצוף. בערך 20 סמ´ כלפי מעלה תקשור חוט של 15 סמ´ עם קרס קריסטל גודל 6´ ועוד חוט כזה עוד 20 סמ´ כלפי מעלה. על הקרסים שים גמברי מקולף וחתוך לחתיכות של לא יותר מ 1.5 סמ´. אתה צריך שהמשקולת תגיע לקרקעית ואז לשמור על החוט מתוח תדי שתרגיש מתי נתפס דג. אם אתה רוצה, שים סטיקלייט קטן של דיגים חצי מטר מהקרסים. ככה תדע שהם קרובים כאשר אתה מעלה אותם.

למעלה